Gårdagskvällen spenderades hos mina föräldrar i Fristad tillsammans med lillasyster. En härlig pizzakväll och en superfrukost i morse med tillhörande vinterpromenad efteråt i strålande sol ☀️💕

Nu vilar vi en stund innan jag ska bege mig hemåt igen 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag vågar inte ge mig ut på vägarna själv ikväll och har därför ställt in dagens dressyrträning. Jag hade verkligen behövt hjälp av Traudis öga men jag känner inte att jag vill ge mig iväg ensam i mörkret när vädret är som de är. I går kväll när jag åkte hem var det riktigt halt och infarten / utfarten till stallet är verkligen inte bra, inte ens för bara bilen. Så vi tar det säkra före det osäkra och stannar hemma ikväll.

Utöver detta så har jag även bokat en check av Maltes på Husaby. Jag har ju nämnt tidigare att det går lite upp och ner och att framförallt galoppen har varit lite svajig. Jag har nu en period försökt rida ut det men jag känner att även om han blir bättre så är det en sorts ovilja som finns kvar där som jag inte gillar som dessutom ökat de sista passen. Han står emot och bockar ordentligt om man går på honom för hårt. Kanske trots/test kanske har han ont, det känns i alla fall inte bra i magen att fortsätta pusha honom utan att kolla upp honom först. Det hade varit fint att ha Traudis åsikt inför besöket men vi får klara oss utan helt enkelt.

Jag har fått en tid på onsdag klockan 10.30 så får vi se vad som sägs. Jag är såklart lite rädd för att de där bakbenet inte pallar belastningen nu när han börjat ridas upp i formen eller att frambenen tagit stryk i exempelvis kotorna av den ökade belastningen. Vi får se på onsdag helt enkelt, fram tills dess rider jag på utan att gå på honom för hårt, i den låga långa formen är han ju fortfarande fin och stabil.

Likes

Comments

Föregående vecka (v 7)

Måndag: Lätt jogg på lina
Tisdag: Jogg uppsuttet (medryttare)
Onsdag: Dressyrträning hemmaplan Maria
Torsdag: Promenad
Fredag: Jogg uppsuttet
Lördag: Promenad ute runt travbanan
Söndag: Dressyr

Aktuell vecka ( v 8)

Måndag: Jogg uppsuttet
Tisdag: Lätt jogg på lina
Onsdag:
Jogg uppsuttet
Torsdag:
Dressyrträning Traudi
Fredag:
Promenad
Lördag:
Jogg på lina med bommar
Söndag:
Dressyrpass

Kommande vecka (v 9)

Måndag: Jogg uppsuttet
Tisdag:
Jogg på lina
Onsdag:
Jogg uppsuttet
Torsdag:
Dressyrpass
Fredag:
Promenad ute
Lördag:
Jogg på lina med bommar
Söndag:
Dressyrpass

Likes

Comments

Att försöka läsa en tidning i soffan är inte så lätt som man kan tro med en katt i hemmet. 😂

Eller datorn...

  • Livet

Likes

Comments

Upp som en sol ner som en pannkakan ju ett välkänt talesätt. Lite så känns det med Maltes ibland, nä inte alls så illa som det låter men vi har ju precis som alla andra toppar och dalar.

Idagsläget är galoppen våran dal och traven / sidvärts våra toppar. Något man ska vara uppmärksam på här är ju dock att nu är det inte allt som rasar utan bara delar av helheten vilket måste tydas som om vi kommit en bra bit på väg och att vår lägsta nivå höjs även om det i bland känns motigt.

Spinner man vidare på lägsta nivåtråden så är han ju väldigt mer ridbar nu. Jag minns när vi kom till Nolstommen för 13 månader sedan och inte minst när han sattes igång i mars/april för 11 månades sedan då tänkte jag ”om jag bara kan rida runt i ridhuset i alla gångarter och kunna rida och inte bara åka unghäst då ska jag vara nöjd”. Med framgångarna höjs ju också målet och kraven från en själv. Jag menar de 20 min jag rider fram Maltes nu i en låg form i alla gångarter lätt, enkelt och stabilt runt fyrkanten och diverse vägar är ju målet jag hade för inte allt för länge sedan och idag är det bara våran uppvärmning. De får man inte glömma.


Problemet vi har nu är att jag känner att vi har backat massor i galoppen. Maria tycker inte jag ska ta så hårt på det utan ser det som fullt normalt när han utvecklats så fint i traven kommer det lätt ett bakslag i galoppen. I onsdags jobbade vi med fattningarna med att få honom att sätta sig lite i fattningen och inte bara rulla in i galopp. Väldigt bra jobb för Maltes som är lite väl rak bak. Problemet i galoppen nu är han blir stark och vill dra iväg alt bryta av och får han inte som han vill blir han upprörd. Samma med fattningarna, han riktigt drar mig ur sadeln för att få fatta framåtkastad och inte behöva sätta sig. Men tålamod och träning så ska vi nog ta oss förbi detta också. Jag tycker vi kommer en liten bit närmare för varje dag även om det är ”babysteps” :)

Likes

Comments

Denna lördag bjöd på ett härligt besök på tomten och en liten promenad i området. Ett par 100 meter från tomten ligger sjön och en fantastisk atmosfär. Tänk att vi ska bo här! 😍😍

Dem hade kommit ännu en bit längre med undervåningen och ena sidan såg nästan klar ut.

Där jag står och solar på bilden ovan kommer fyllas ut och vara under mark. Det är en hel den som ska fyllas igen helt klart, kommer bli riktigt bra! 😊

Likes

Comments

Idag efter att jag hade tagit in hästarna skyndade vi oss till tomten för att hinna se vad som hänt sedan sist innan solen gick ned. Det var full aktivitet med att mura upp undervåningen, så häftigt!

Likes

Comments

Idag är det dressyrträning bland WE hinder, vi kommer nog ta något hinder också men fokus kommer vara på dressyren. Jag kommer b.la be om hjälp med galoppen och kanske också skänkelviningarna och hur jag ska rida när han blir för "sladdrig". Det nya som uppkommit nu efter att han lärt sig sidförande är nämligen att han går sidvärts för allt när han blir för het. Jag kan tex vilja rida bara sonika rakt fram vilket plötsligt blir omöjligt för Maltes tyder alla mina signaler som sidvärtshjälper och går på snedden åt alla håll.

På dagens träning är den planerade outfiten grått, marin och glitter/silver. Basen är HV Polo Lurex i silver med marinblått kantband, gråa fleecelindor från Schockemöhle med marinblåa paddar. Detta matchas med gråa ridbyxor och marinblå tröja. . En favorit outfit!

Likes

Comments

Föregående vecka (v 6)

Måndag: Promenad i snön 50 min
Tisdag: Jogg pass uppsuttet (medryttare)
Onsdag: Jobb på lina
Torsdag: Jogg uppsuttet ca 40 min
Fredag: WE hinder uppsuttet ca 45 min
Lördag: Promenad travbanan ca 45 min
Söndag: Dressyr uppsuttet ca 45 min

Aktuell vecka (v 7)

Måndag: Lätt jogg på lina
Tisdag: Jogg uppsuttet (medryttare)
Onsdag: Dressyrträning hemmaplan Maria
Torsdag: Promenad ute
Fredag: Jogg uppsuttet
Lördag: Dressyr
Söndag: Promenad ute

Kommande vecka ( v 8)

Måndag: Jogg uppsuttet (medryttare)
Tisdag:
Jogg på lina
Onsdag:
Jogg uppsuttet
Torsdag:
Dressyrträning Traudi
Fredag:
Promenad ute
Lördag:
Jogg på lina med bommar
Söndag:
Dressyrpass


Likes

Comments

Så där ja, nu är plattan avtäckt och arbetet har påbörjats med att förbereda för att mura upp undervåningen. Nu börjar det ju verkligen hända grejer som syns ordentligt vilket är väldigt spännande!

Likes

Comments