Tips bli stark i magen igen efter graviditet

Hej på er!

Här kommer lite tips på hur man kan träna för att bli stark i magen igen. Mycket förändras i kroppen efter en graviditet och ofta känns magen väldigt mjuk och svag. Det är en lång väg att komma tillbaka men det viktigaste är att stärka magen inifrån och ta det i en lugn takt.

Detta har fungerar för mig och mina tidigare erfarenheter kring magträning set ut på följade sätt. Jag har alltid haft platt mage så har inte tränat magen jätte seriöst innan. Men har iaf gjort lite på lite olika situps, ståt i plankan ca 1 min och tränat mage i maskin. Detta har även gått i perioder. Så du får se vad du har för förutsättningar och ta det i din takt.

Steg 1
Kolla om dina magmuskler har dragit ihop sig. Detta gör du enkelt själv genom att trycka med dina fingrar ovanför naveln. Mellanrummet ska in vara mer än 2 fingrar.

Steg 2
Har magmusklerna dragit ihop sig klarar du förmodligen av att börja jobba lite hårdare direkt. Men jag skulle ändå rekommendera att man gör denna tråkiga men väldigt nyttiga övning. 👇
Dra in navel mot ryggraden, håll i 10 sekunder upprepa 10 gånger.

Steg 3
Stå upp och prova dra in magen, i början känns det knappt som det går. Prova hitta hur du kan spänna magen och känn efter i vilket läge magen är. Klarar du redan detta kan du hoppa direkt till steg 4.

Steg 4

Ligg på rygg placera fötterna höftbrett nära rumpan, jobba långsamt och fokuserar upp med magen och nudda din häl med handen, först höger sen vänster. Gör många du kan, jag körde i början 10 st/sida upprepa 3 gånger.

Steg 5
Stärk nedre delen av musklerna. Ligg på rygg höj benen med hälarna upp mot taket. Antigen håller du i en bänk eller något fast med händerna eller så planerar du händerna på mattan bredvid dig eller i ländryggen. Jobba sedan med benen neråt utan att låta dem nudda golvet helt. 

Steg 6 

Plankan på knä gör hellre på knä först istället för att få för hårt ut så du inte skadar dig. 

Steg 7 Planka på knä med Rumplyft 

Gillar

Kommentarer

MALINDENISE
MALINDENISE,
Bra tips 😃! Önskar dig en fin påskhelg! 😊
devote.se/malindenise
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229