Endnu en blødning med Vasa Prævia

Så skete det igen, der kom en frisk blødning.
Da jeg stod op igår og gik toilettet, skete det jeg har frygtet lige siden sidste blødning. Der var frisk blod i toilettet. Jeg lukket total ned igen, og Martin ringede 112, som vi havde fået besked på. Ambulancen og lægebilen var der på et split sekund, og jeg blev kørt på Skejby. Jeg kom ind på akut modtagelsen for gravide, de satte scanneren lige som sidst på min mave, og da jeg kunne se og hører hendes hjerte slå, der brød jeg sammen. Jeg havde hele vejen i ambulancen igen været så bange, 1000 tanker var fløjet igennem mit hoved. Men heldigvis slog min lille piges hjerte så fint.
De scannede mig igen, og min livmoderhals var heldigvis stadigvæk lang, så ingen tegn på at jeg skulle gå i fødsel ud fra den.
Jeg er heldigvis i uge 33, og da jeg var indlagt for en måned siden, fik jeg jo lunge modner til hende, så det kan jeg trøste mig lidt med. Det vil sige at hendes lunger svare til at være i uge 35 nu. Hvis de skulle vurdere at hun skulle ud nu, så ville det være fint, og hun vil være klar til det. Hele processen jeg har stået i den sidste måned, har virkelig været stressende, så en ny blødning, var det der fik mit bære til at flyde over.
Jeg har gået i konstant frygt den sidste måned, så mit overskud er mere eller mindre brugt op. Jeg har blødt og haft smerter i en måned, og hver dag har jeg været så bange for at miste hende, bange for at misse et lille signal fra min krop, bange for at de skide blodkar ville briste, bange for at min fostervand ville sive igen osv.
Hver dag den sidste måned har været et mareridt. Hver dag har været en milepæl, og det vil det blive ved med indtil at hun er i mine arme.

Jeg har idag været til endnu en scanning, denne scanning blev fortaget af en overlæge/professor. Han kunne se den blødningen der var begyndt at bløde igår, var begyndt at størkne omring min livmoderhals. Samtidig kunne han se en ny blødning der stod ved min livmoder. Så han kunne altså konstatere, at der vil opstå en ny blødning, hvornår den vil opstå vides ikke, men at den i hvert fald vil komme indenfor det næste stykke tid. Jeg brød sammen igen, og forklarede ham, at jeg simpelthen ikke kan rumme mere nu. Heldigvis er der mennesker bag de flotte titler, og han havde fuld forståelse for, at jeg ikke kunne gå en måned mere, som den sidste måned. Det ville være umenneskeligt at byde mig. Det ansvar, frustrationer og frygt jeg har gået med på mine skuldre den sidste måned, har været så ekstremt hårdt. Det har været komplikationer, på komplikationer. Lægerne skal derfor holde møde omkring mig igen idag, og vender tilbage med en ny plan. Han kunne allerede efter scanningen konstatere at hun nok højest sandsynligt ville komme før det planlagt kejsersnit vi havde fået tid til, og nok indenfor et par uger. Et par uger eller halvanden uge, vil jeg også bedre kunne holde ud, det er lidt mere overskueligt. Men at skulle gå endnu en måned mere imøde med flere blødninger, smeter, frustrationer, frygt for at miste, indlæggelser osv. Så vil min verden falde fra hinanden.
Jeg er godt med på at så længe hun har det godt inde i maven, skal hun blive der. Men hvad hvis en dag mere i maven, ville være en dag for meget, så de blodkar der ligger træls og som hæfter til hendes navlestreng brister. Hvis det sker vil jeg aldrig kunne tilgive mig selv eller lægerne.
Mit overskud er helt i kælderen, og aldrig har jeg kæmpet en kamp som jeg gør lige nu. Jeg kan ikke trække stikket og slå tankerne væk bare i 5 minutter. Frygten for at miste hende eller overse noget, den følelse ruller ind over mig hele tiden.
Jeg håber og beder for alt godt nu. Jeg kæmper videre, og så længe hun har det godt inde i maven, så holder jeg ud og tager de bump med der er på vejen. Men hold op et forløb vi har været igennem inden, undervejs og den sidste måneds tid, det kan jeg ikke en gang sætte ord på. Aldrig har jeg prøvet at stå i noget lignende. Nu håber jeg bare på en overskuelig plan fra lægerne. Jeg er fortsat indlagt på akutmodtagelsen for gravide, og så snart der er en ny opdatering herfra, så kommer den.

Som et lille sidespring, så varmer det så meget omkring mit hjerte, alle jer der læser med, alle jeres beskeder, og at min rejse, mine ord, mine frustrationerne osv. kan hjælpe jer der sidder derude og kæmper en kamp. Så tusind tak herfra.

Synes godt om

Kommentarer