Header

Denne kransekage synes jeg er virkelig lækker. Den er det perfekte "måltid" at starte et nyt år på. Jeg ønsker jer alle et rigtig glædeligt og lykkebringende nytår.

Kransekagemasse
750 g stuetempereret, ren rå marcipan
225 g flormelis
60 g pasteuriserede æggehvider

Sprøjteglasur
75 g sigtet flormelis
30 g pasteuriserede æggehvider

Kransekage
Rør marcipan og flormelis sammen med spatelen i en røremaskine eller ælt det med hænderne. Tilføj æggehviderne ad tre omgange. Ælt kransekagemassen ensartet og jævn.
Kom kransekagen i en frysepose og læg den på køl i mindst 3 timer eller til næste dag.

Efter køl afvejes kransekagemassen i stykker på hver 300 g. Rul hvert stykke ud til en 80 centimeters lang pølse som er jævn og lige. Tryk hver pølse let ned på den ene halvdel der vender mod dig selv, således at der dannes en ”liggende trekant”. Løsne alle de trekantede stænger fra bordpladen/underlaget med en paletkniv.
Mål stængerne af i stykker som måler præcis 8 cm, 10 cm, 12 cm, 14 cm osv., til al kransekagemassen er opbrugt. Slut af med at lave en kugle til toppen. Luk hvert opmålt stykke fint sammen til oprejste ringe der sættes med pæn afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. Slut af med at trykke alle ringene plane med et let tryk - brug eventuelt en bageplade med bagepapir eller lignende. Dette gøres for at sikre, at ringenes overflade bliver helt lige, så kransekagetoppen bliver så ret som muligt.
Bag kransekageringene ved 190˚C i ca. 9-12 minutter til de er gyldne. Lad ringene køle helt af på bagepladen da de er meget bløde og skrøbelige, når de er varme.

Sprøjteglasur
Pisk med en håndmikser flormelis og æggehvider til en kridhvid og luftig glasur. Konsistensen er rigtig, hvis glasuren ikke flyder sammen, når du stopper med at piske.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Vaniljedej
225 g hvedemel
¼ tsk. hjortetakssalt
1 vaniljestang
125 g sukker
125 g blødt smør
50 g mandler
1 æg, str. L

Vaniljekranse
Bland hjortetakssaltet i sigtet mel. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker og sukker op i melet og rør det godt sammen. Smuldr det bløde smør i til det minder om revet ost. Blend mandlerne til mel. Mandelmel og æg æltes i dejen. Stop med at ælte når dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl 1 time, så den får lov at samle sig.
Når vaniljedejen har været på køl, æltes den kort. Tryk dejen ud gennem en kødhakkers/røremaskines stjerneform og lav vaniljekransene 10 centimer lange. Hvis ikke du har nogle af delene, kan du trille nogle vaniljepølser med en diameter på ca. 1 cm. Læg vaniljekransene på en bageplade beklædt med bagepapir. Kransene bages ved 200˚C i 8-10 minutter til de er gyldne.

Likes

Comments

Det er VIRKELIG længe siden, at der sidst er sket noget her på bloggen. Da jeg, i august engang, startede i skole igen, har der overhovedet ikke været tid til hverken at bage eller skrive på bloggen, hvilket jeg er super træt af. Jeg håber dog stadig, at I vil læse/følge med.

I dag er første dag i min juleferie. Jeg har lavet en lille ønskeliste til jer. Jeg ved godt, at det er meget sent, men som skrevet ovenover har tiden simpelthen ikke været der. Jeg håber, at den kan give noget inspiration - eventuelt til nogle fødselsdagsønsker i det nye år. Der er ønsker til jer, som ikke går så meget op i bagningen, og til jer som - ligesom mig - brænder for bagningen.
Hele ønskelisten er også bygget op af nogle af de allervigtigste redskaber i et køkken, hvis du spørger mig.


1. Justerbar kagering fra Patisse - 139,00 kr.
https://www.kitchenone.dk/produkt/patisse-bagerammekagering-oe15-31-cm/


2. Tyllesæt fra Blomsterbergs - 169,95 kr.
https://www.metteblomsterberg.dk/webshop/sproejteposer-og-tyller/product/blomsterbergs-tyllesaet


3. Lille, vinklet paletkniv fra Wilton - 59,95 kr.
https://www.bagetid.dk/shop/10-bageudstyr/1691-spartel---wilton-comfort-grip-11-cm/


4. Kageplast fra Blomsterbergs - 79,95 kr.
https://www.metteblomsterberg.dk/webshop/bageredskaber/bagefolie/product/blomsterbergs-folie-10-m-klar


5. Tærteform med løs bund fra Blomsterbergs - 99,95 kr.
https://www.metteblomsterberg.dk/webshop/bageforme/taerteforme/product/blomsterbergs-taerteform-med-loes-bund-dia--20-cm


6. Ellipseform til støbning af kager fra SilikoMart - 166,00 kr.
http://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/forme-og-bageudstyr/eclipse-silikone-oe-18-cm


7. Engangssprøjteposer fra Blomsterbergs - 79,95 kr.
https://www.metteblomsterberg.dk/webshop/sproejteposer-og-tyller/product/blomsterbergs-engangsproejteposer-50-stk


8. Springform fra Blomsterbergs - 169,95 kr.
https://www.metteblomsterberg.dk/webshop/bageforme/springforme/product/blomsterbergs-springform-dia--22-5-cm-graa-creme


9. Chokoladeform fra Blomsterbergs - 149,95 kr.
https://www.metteblomsterberg.dk/webshop/chokoladeredskaber/chokoladeforme/product/blomsterbergs-hjerte-chokoladeform-21-stk


10. Rullepind i plastik fra Wilton - 249,95 kr.
https://www.bagetid.dk/shop/10-bageudstyr/1925-wilton-rullepind---wide-glide-50-cm/

Likes

Comments

En investering i en bagebog kan måske virke lidt dum, da man kan finde ALT på nettet, men den er alligevel en god højre hånd, synes jeg. Hvis ikke jeg havde alle mine bagebøger, ville jeg ikke blive inspireret på samme måde, som jeg gør, når jeg har en bog i hånden og kan bladre igennem. Man behøver ikke at have toogtyve som jeg, men et par stykker rækker langt.

Jeg ELSKER mine bagebøger. De er (næsten) det vigtigste, når jeg bager. Elleeer… Egentlig bager jeg ikke synderligt meget efter dem. Jeg kombinerer delkomponenter fra diverse opskrifter og bliver inspireret, så jeg også kan udvikle mig i min bagning.

Jeg vil klart anbefale bogen Kagemagi af Ditte Julie Jensen og Annemette Voss, som pt. er min yndlings bagebog. I Kagemagi kan ALLE være med.

Hvis du vil have lidt mere udfordring er Majas Desserter af Maja Vase rigtig god.

Hvis du står med et modent frugttræ eller bærbusk og ikke lige ved, hvad det kan bruges til og/eller sammen med, er Ditte Julie Jensens nye bog, Tid Til Kage, perfekt.

Disse tre bøger er også nogle af mine yndlings.

(Til slut vil jeg lige undskylde billedekvaliteten, men lyset var ikke så godt, så mit kamera havde svært ved at fokusere.)

Likes

Comments

Da jeg er startet i skole igen, er det umuligt at lave mange blogindlæg. Jeg er så træt af, at det ikke kan blive oftere, men sådan er det pt. for mig.

Hvis du lige står kl. 16 om eftermiddagen - ligesom mig - og finder ud af, at du egentlig gerne vil bage et eller andet lækkert inden aftensmaden, er disse medaljer en god idé at lave. Ikke nok med at de er for overdådige, så kan du også springe lidt til og fra. Hvis du ikke synes, at du lige har tid til vaniljecremen, kan du i stedet vende lidt vaniljesukker i og undlade hindbærmarmeladen i flødeskummen. Hvis jeg havde haft længere tid, havde jeg lavet en mørk chokoladebue og undladt flødeskummen på toppen.

Medaljerne vil blive taget så godt imod. Min farmor og farfar spiste fem tilsammen, og det skal altså lige noteres, at de spiser ganske almindeligt som enhver anden person. Men i så fald er de bare en mega god lille sommerkage!


Til ca. 10 stk.

Mørdej
150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Mørdej
Sigt hvedemel og flormelis i en skål. Smuldr det bløde smør i til det minder om revet ost. Saml hurtigt dejen med æggeblommerne. Stop med at ælte når dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i mindst en time, så den får lov at samle sig.

Vaniljecreme
½ vaniljestang
1 spsk. lyst rørsukker
10 g maizena majsstivelse
1 dl sødmælk
1 æggeblomme
½ dl piskefløde

Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas vaniljekornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i æggeblommerne og tilsæt 2 tsk. mælk, vaniljesukker og resten af sukkeret. Rør blandingen helt jævn. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille tykbundet gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle imens du konstant pisker i gryden. Kog cremen godt igennem i et par minutter imens du hele tiden pisker, så cremen ikke brænder på. Tag gryden af varmen, hæld vaniljecremen op i en skål og læg et stykke husholdningsfilm helt ned til cremens overflade. Sæt cremen i køleskabet til den er helt kold.

Samling
3 dl piskefløde
Ca. 100 g god hindbærmarmelade
10 friske hindbær

Samling
Ælt kort mørdejen sammen og udrul den på et let meldrysset bord i en tykkelse på 2-3 mm. Udstik, med en rund, kruset udstikker, 20 bunde og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bundene ved 200˚C i ca. 8 minutter til de er gyldne. Når bundene er færdigbagte afkøles de hurtigt.
Pisk fløden til vaniljecreme og opsprøjtning let sprøjtefast. Pisk herefter vaniljecremen lind og luftig og vend ca. 1 dl af flødeskummen i vaniljecremen. Kom vaniljecremen i en engangssprøjtepose og lad den ligge på køl til at den skal bruges.
Vend 3 tsk. hindbærmarmelade i resten af fløden og kom hindbærflødeskummen i en engangssprøjtepose med en stjernetylle i enden. Lad den ligge på køl til at den skal bruges.

Royal icing
75 g flormelis
2 spsk. kakaopulver
Ca. 30 g pasteuriserede æggehvider

Royal icing
Pisk sigtet flormelis og kakaopulver sammen med æggehviderne til en sej, luftig og glat glasur. Kom den i en engangssprøjtepose med en lille rund, glat tylle i enden.

Samling
Sprøjt icingen ud på halvdelen af mørdejsbundene. Afsæt en lille klat flødeskum og afslut med et hindbær.
På resten af bundene laves en ring/rede langs kanten af hindbærflødeskummen. Kom lidt vaniljecreme ned i midten af ringen og dernæst 1 tsk. hindbærmarmelade. Læg medaljerne sammen og nyd de lækre, nemme banditter.

Likes

Comments

Til ca. 30 stk.

Vaniljecupcakes
6 æg, str. M
300 g hvidt sukker
300 g hvedemel
4,5 tsk. bagepulver
375 g blødt smør
1 vaniljestang
300 g grofthakkede M&Ms
1 spsk. hvedemel

Vaniljecupcakes
Forvarm ovn til. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med 1 spsk. sukker. Pisk æg og resten af sukkeret hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i æggesnapsen. Tilsæt vaniljesukkeret og smørret og pisk dejen glat og luftig. Herefter blandes de grofthakkede M&Ms og 1 spsk. hvedemel. Fyld dine muffinsforme ⅔ op og bag dem ved 175˚C i ca. 20 minutter.
Kagerne skal være helt afkølede inden frostingen kommes på.

Hvid chokoladefrosting
300 g god hvid chokolade
225 g blødt smør
675 g flormelis
9 spsk. minimælk
Evt. lidt pastafarve
150 g M&Ms

Hvid chokoladefrosting
Smelt langsomt chokoladen over vandbad og lad den køle lidt af. Pisk de resterende ingredienser luftigt og ensartet. Under piskning tilsættes chokoladen i en tynd stråle. Tilsæt pastafarve hvis dette ønskes.
Kom frostingen i en engangssprøjtepose og sprøjt den på de afkølede cupcakes. Pynt til sidst toppen med lidt M&Ms.

Likes

Comments

Denne jordbærtærte er den bedste, jeg nogensinde har smagt. Den er sommerlig, lækker og mega smuk. I skal virkelig prøve at kaste jer ud i den.


Mørdej
225 g hvedemel
90 g flormelis
112,5 g blødt smør
3 æggeblommer

Mørdej
Sigt hvedemel og flormelis i en skål. Smuldr det bløde smør i til det minder om revet ost. Saml hurtigt dejen med æggeblommerne. Stop med at ælte når dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i mindst 1 time, så den får lov at samle sig.

Vaniljecreme
1,5 vaniljestang
3 spsk. lyst rørsukker
30 g maizena majsstivelse
3 dl sødmælk
3 æggeblommer
1,5 dl piskefløde

Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas vaniljekornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i æggeblommerne og tilsæt 2 spsk. mælk, vaniljesukker og resten af sukkeret. Rør blandingen helt jævn. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille tykbundet gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle imens du konstant pisker i gryden. Kog cremen godt igennem i et par minutter imens du hele tiden pisker, så cremen ikke brænder på. Tag gryden af varmen, hæld vaniljecremen op i en skål og læg et stykke film helt ned til cremens overflade. Sæt cremen i køleskabet til den er helt kold.

Mazarinmasse
200 g ren rå marcipan
150 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
2 æg, str. M
1 citron, saften

Mazarinmasse
Ælt ved håndkraft rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og ælt massen ensartet. Rør herefter – stadig ved håndkraft – citronsaften i massen til den er homogen.
Lad den stå på køkkenbordet til du skal bruge den.

Samling
Ælt mørdejen kort sammen og udrul den herefter til en 2-3 mm i tykkelsen på en let meldrysset bordplade. Kom dejen op i tærteformen (ca. 23 cm i diameter) og fjern den overskydende dej. Kom mazarinmassen op i den ubagte tærte, så der er ca. 1 cm til kanten. Bag tærten ved 190˚C varmluft i ca. 20 minutter. Tærten skal være mørk, så den er færdigbagt i bunden. Lad tærten køle helt af i formen.

I øvrigt
50 g god mørk chokolade
1 bakke friske jordbær
Lidt æblegelé
Lidt afskallede pistacienødder

Samling
Pisk den kolde vaniljecreme lind og luftig og pisk herefter fløden til en sprøjtefast flødeskum. Vend flødeskummen i vaniljecremen ad et par omgange og kom den ensartede creme i en engangssprøjtepose. Læg cremen på køl til du skal bruge den.
Skyld jordbærrene og skær stilken fra. Skær tynde skiver af bærrene.
Smelt chokoladen over vandbad og pensl den ud over den afkølede tærte. Stil tærten på køl i 10 minutter.
Hak dine pistacienødder til pynt på tærten groft og smelt din æblegelé i en lille gryde.
Fordel vaniljecremen i din tærte og lav din jordbærblomst – start i kanten og arbejd indad. Når jordbærrene er placeret pensles de forsigtigt med lidt æblegelé. Drys pistacien ud over og servér den flotte tærte.

Likes

Comments

Jeg laver normalt kun småkager til jul, men forleden blev jeg simpelthen nødt til at bage nogle. Jeg er selv rimelig fan af de her. Det er nemt at køre en hel dåse ned!


Til ca. 50 stk.

Ingredienser
350 g hvedemel
250 g blødt smør
2 vanillestænger
200 g hvidt sukker
1 æg, str. M/L
2 spsk. kakaopulver

Fremgangsmåde
Sigt hvedemelet i en skål og smuldr forsigtigt smørret i til det minder om brødkrummer. Flæk vanillestængerne på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas vanillekornene sammen med lidt af sukkeret og ælt vanillesukker og sukker sammen med hvedemelet og smørret. Herefter samles dejen med ægget.
Del dejen i to og ælt kakaoen i den ene halvdel. Rul de to deje ud mellem to stykker bagepapir til et kvadrat, ca. 20 cm x 20 cm. Pak begge deje ind i et stykke bagepapir og læg dem på køl i 30 minutter til de er faste. Det er vigtigt, at de ikke bliver for kolde, da det vil blive svært at rulle dejene ud. Når dejene har været på køl lægges den mørke dej oven på den lyse. Rul dejen ud til et rektangel på 20 cm x 30 cm mellem to stykker bagepapir. Rul omhyggeligt dejen sammen til en roulade på den lange led. Læg igen dejen på køl i mindst 2 timer. Denne gang er det vigtigt, at dejen bliver gennemkold og hård.
Skær skiver af rouladen, ca. 4 mm tykke, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i 8-10 minutter ved 200˚C.
Afkøl de fine småkager på en bagerist inden de kommes i en kagedåse.

Likes

Comments

Hey allesammen
Jeg har lige holdt en uge fri fra blogging, da min familie og jeg har været i København. Vi kørte derind i søndags og kom hjem i går, lørdag. Jeg vil lige fortælle lidt om ugen, da vi har oplevet en hel masse. Jeg har forsøgt at gøre dette indlæg lidt kortere, men det er stadig lidt langt. Der er også en hel masse billeder. Jeg håber alligevel at I vil læse det. Jeg håber også, at I vil skrive en lille kommentar, hvor I skriver, hvorvidt I synes at sådanne indlæg skal være med til at variere bloggen. Det ville virkelig hjælpe mig.

Søndag ankom vi og pakkede ud. Ikke noget spændende så jeg springer videre til mandag.

Mandag skulle vi ud og se en masse. Vi gik fra Sønder Boulevard, hvor vi boede, mod strøget, det tager ca. 10 minutter. På vejen skal vi gå gennem rådhuspladsen, så vi var inde at kigge lidt på rådhus. Det er en fin gammel bygning, som hurtigt kan gås igennem, men en rundvisning er en rigtig god idé, hvis man vil høre noget om stedet. Jeg har ikke selv fået en rundvisning der, men mine forældre fik det for ca. et år siden. Det kan klart anbefales.
Vi gik ned af strøget som planlagt og ind i mange butikker. Herefter spiste vi på en restaurant, Royal Bistro, og gik ned mod Nyhavn, da været var perfekt til en kanalrundfart. Super dejlig tur, hvor man kommer rundt og ser lidt af det hele. På vej hjem gik vi i Magasin.

Tirsdag gik vi ud til zoologisk have, da vi aldrig havde været der. Vi havde en rigtig hyggelig dag. Stedet er okay, men jeg har set bedre zoologiske haver, for eksempel Odense Zoo.

Onsdag gik vi rundt og så flere seværdigheder. Vi var i Rundetårn, som har en flot udsigt, i Marmorkirken, som VIRKELIG er smuk og skal ses, hvis man er i Kbh. Vi gik ind på Amalienborg og videre til Amaliehaven. Det er altså bare en super smuk del af København. Nede vej Amaliehavens kaj så vi over på Operahuset. Der lå en KÆMPE yacht (og den var kæmpe - ca. 22 m lang), som tog manges opmærksomhed.
Det var så dejligt vejr, da vi var nede ved kajen, så vi gik igen over til Nyhavn.. Denne gang for at få en is. Herefter tog vi hjem.

Torsdag gik vi (igen - altså vi gik meget) til Christiansborg Slot, hvor vi var nede i ruinerne, nede i det kongelige køkken, ude i de kongelige stalde og oppe i de kongelige repræsentationslokaler. Det var så fantastisk at se alle de steder, især repræsentationslokalerne. De er SÅ utrolig smukke. Det er virkelig en oplevelse!
Herefter tog min far og jeg på La Glace. (Min lillesøster kan ikke lide kage, så min mor og hende tog ud at spise). Der er så hyggeligt på La Glace, super service og lækker kage og drikkelse.

Fredag kørte vi til Amager, da vi skulle på Den Blå Planet. Her brugte vi kun halvanden time på at gå rundt, og så spiste vi. Det var noget rigtig lækkert mad, og akvariet var også fint, men jeg synes altså bedre om Kattegat centeret.
Da"Planeten" ikke tog så lang tid, tog vi ud til Den Lille Havfrue og Langelinie, hvor vi fik en is.

Lørdag pakkede vi sammen i vores lejlighed og tog på Jensens Bøfhus, hvorefter vi kort besøgte min tante og onkel, inden vi kørte hjem.

Rigtig god søndag ;-D

Likes

Comments