CakesbyAnnaG
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
Gå till ,[object Object]

Instagram @cakesbyannag

CakesbyAnnaGEn blogg om tårtor helt enkelt

Instagram @cakesbyannag

Här har ni en idrottslärare som utöver träningen har funnit en passion i bakning och då främst tårtor. Jag designar och bakar tårtor till olika tillfällen så fort jag har tid över och delar gärna med mig av recept och inspiration.


E-post [email protected]

instagram cakesbyannag

CakesbyAnnaG
CakesbyAnnaG
Anna
  • Nouw

Arkiv

  • april 2020
  • mars 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019

Kategorier

  • Bröllopstårtor
  • Konfirmationstårtor
  • Marcus och Martinus tårta
  • Praliner
  • Rocktårta
  • Spritsad tårta
  • Tårtverktyg
  • Törnrosatårta
  • avslutningstårta
  • baka för en god sak
  • barntårtor
  • brownieklubbor
  • bröllopspraliner
  • bullar
  • cheesecake
  • chokladtårta
  • cupcakes
  • dessert
  • doptårtor
  • eget företag
  • fikabord
  • fisketårta
  • flugsvamp
  • flugsvampspralin
  • födelsedagskalas
  • födelsedagstårta
  • glutenfritt
  • gravity cake
  • gräddtårta
  • jordgubb och rabarbersaft
  • kanelbullepralin
  • kladdkaka
  • kurs
  • kärleksmums
  • leksandstårta
  • macaronklubbor
  • macaronpops
  • macarons
  • makarons
  • marängklubba
  • marängkrans
  • midsommartårta
  • minipavlova
  • mirror glaze
  • namnsdagstårta
  • oreotårta
  • pajer
  • pannacotta
  • pooltårta
  • power flower
  • pridetårta
  • påsktårtor
  • rabarbersirap
  • recept
  • regnbågstårta
  • rice krispie treats
  • samarbete
  • småkakor
  • sockerblommor
  • student
  • studenttårta
  • sugarlace - spets på tårtan
  • tävling
  • tårtdekoration
  • tårtfyllning
  • vinst
  • äppelkaka

Prenumerera

Påskkycklingar av macarons

lördag 11 april 2020, 16:25

Den här veckan har varit ganska hysterisk med mitt vanliga jobb som idrottslärare och mitt eget tårföretag. Den här veckan har det gått praliner som aldrig förr så det har blivit en del nattjobb för min del.

Nu har det lugnat ner sig lite och dagen har ägnats tillsammans med familjen med påskfirande och fix i trädgården. Barnen har mycket funderingar kring covid 19 och idag tänker vi lite extra på alla barn vars föräldrar får sina semestrar indragna och extra jobbpass som hindrar deras tänkta påskfirande och förstås på alla dom som kämpar för att andra även fortsättningsvis ska få fira påsken tillsammans med sina nära och kära.

Under eftermiddagen har vi skapat detta bakverk utifrån ett original baserat på pepparkaksdeg men vi gjorde vårdarbetande kycklingar med en botten av macarons och en överdel av chokladbollar och marsipan!

Till macaronsen använder jag alltid detta recept. Dessa gjorde jag iordning dagen innan, förbered sedan med att göra chokladbollssmeten.


Recept

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk kallt starkt kaffe

Rör ihop alla ingredienser till en smet som du sedan formar till bollar och ställer i kylskåpet så att de får stelna. Under tiden gör du iordning en smörkräm till fyllning och till att spritsa dekorationer, jag valde att smaksätta min smörkräm med apelsin.


Recept

100 gram rumsvarmt smör

2 dl florsocker

kokande vatten

valfri smaksättning


Vispa samman smör och florsocker med elvisp och tillsätt lite hett vatten. Smaksätt med valfri smak.


Nu är förberedelserna klara så nu är det dags att skapa!


Ta fram chokladbollarna ur kylskåpet och klä dem med gul marsipan.

Fyll dina macarons med smörkräm eller annan fyllning som du tycker om och placera chokladbollen på din macaron, jag har en tandpetare i så att inte chokladbollen ska trilla av. Sedan kan du göra ögon av sockerpasta och trycka dit eller använda färdiga gjorda av kristyr, jag tog färdiga den här gången.

Till vingarna tog jag en bladtyll och spritsade vingar på sidorna.

Forma en näbb av marsipanen, jag blötte med lite vatten för att få den att fästa.

Avslutningsvis spritsades en kam på några och de kycklingar som skulle bli vårdarbetare fick ett munskydd av sockerpasta!

  • makarons
  • 794 visningar
  • (4)
  • Dela på Twitter
  • Dela på Pinterest

Gillar

Kommentarer

Påskbuffé med kakor

måndag 23 mars 2020, 17:13

Igår bakade jag kakor med min 6 åriga dotter Linnèa. Vi satsade på påsktema och kakor som man kan dekorera är alltid roligt att baka med barn, storebror ryckte att dom var fantastiskt goda så han hjälpte gladeligen till att äta! Jag valde ett recept från baka.se som det både var mandelmjöl och vanligt mjöl i , supergoda kakor blev det!


INGREDIENSERSÅ GÖR DU
  • 200 g vetemjöl
  • 100 g mandelmjöl
  • 50 g florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 150 g kallt smör
  • 1 st äggula stlk M
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
Glasyr
  • 300 g florsocker
  • 5 msk hett vatten
  • Dr. Oetker gelfärg blå, gul, grön, röd)
Dekoration
  • Dr. Oetker dekorationsglasyr
  • Dr. Oetker Minipearls eller annan dekorationsströssel
Dekoration
  1. Glasera kakorna. Börja med att rita konturerna. Fyll sedan i med glasyr mot mitten. Använd en liten spatel eller tandpetare för att jämna till glasyren.

  2. Fäst dekorationspärlor när glasyren fortfarande är mjuk. Använd dekorationsglasyr för att rita mönster.

Kex:
  1. Förbered degen på bänken eller i en skål. Tillsätt ingredienserna en i taget. Knåda degen för hand. Klä degen i folie och låt vila i kylskåpet 45 minuter.

  2. Kavla degen på en mjölad yta till en tjocklek på ca 5 mm. Stansa kexen med kakstans och placera kakorna på bakpappersklädd plåt.

  3. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 180 grader, cirka 12 minuter.

Glasyr:
  • Blanda siktat florsocker och vatten. Dela smeten i fyra delar och färga med gelfärg till önskad nyans. Fördela de glasyrerna i spritspåsar (om du inte har färdiga kan du vika strutar av bakpapper).

Macarons är lite svårare att baka men fylla dom klarade Linnea utan problem. Jag har hittat mitt favoritrecept på macarons som alltid blir bra så jag kör alltid på samma.


Idag skapade vi en liten påskbuffé av våra bakverk som vi toppade med ett chokladägg som vi fyllde med praliner som jag har gjort tidigare och en hare i sockerpasta som håller upp locket på ägget. Jag gjorde lite deltager i sockerpasta för att förstärka påsktemat!

Jag som tidigare aldrig har gjort en påsktårta har även hunnit göra 3 olika varianter på tårtor! Helt galet, kommer säkert vara trött på påsken när den väl kommer!

  • recept, macarons, gravity cake
  • 405 visningar
  • (1)
  • Dela på Twitter
  • Dela på Pinterest

Gillar

Kommentarer

Choklad och kolapaj med vaniljpannacotta

onsdag 18 mars 2020, 14:45

För en månad sedan var jag i full färd med att planera min allra första bröllopsmässa tillsammans med 4 andra företagare, så himla roligt och spännande!Vi hade ett 20-tal utställare med allt du behöver till ditt bröllop samt modevisning, underbar sång och fika så klart!
Utöver att visa upp bröllopstårtor så bjöd jag samtliga besökare på olika bakverk och den som gick åt snabbast har jag lagt upp recept på här:

Pajskal


5 dl vetemjöl


1 dl kakao

200 g smör, rumsvarmt

1 dl florsocker

2 äggulor

Kolafyllning

150 g smör, smält
3 dl farinsocker

2 dl ljus sirap

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt
1,5 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR


1. Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till pajdegen.

2. Tryck ut degen i pajformarna, degen räcker till ca 20 minipajer. Har du inte så många formar kan du göra en stor paj och några mindre.

3. Nagga bottnen med en gaffel för att undvika luftbubblor under gräddningen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 20–25 min (det ska vara genomgräddat).

4. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap, vaniljsocker, grädde och salt. Låt det puttra i några minuter. Häll kolafyllningen på pajskalet.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 10 min

Vaniljpannacotta


5 dl grädde

0,5 dl strösocker

1 vaniljstång

2 gelatinblad.

GÖR SÅ HÄR

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ur den. Koka upp grädden med socker, vaniljskrapet och stången. Låt sjuda på låg värme ett par minuter. Ta ur vaniljstången och tillsätt gelatinbladen.

Häll sedan upp pannacottan i silikonformar. Låt pannacottan svalna i formen och ställ sedan in formen i frysen (blir mycket lättare att dekorera när den är fryst).

Pannacottan som blev över hände jag upp i glas och serverade familjen.






Jag gjorde även en vaniljvariant toppad med blåbär som också är supergod, utgick då från det här receptet!

Eftersom årets bröllopsfärg är blå så blev det även en hel del blåa bakverk och även en blå bröllopstårta, viss blev det fint med lite färg på tårtan?

Mässan blev otroligt lyckad och min kalender fylldes med bokningar på både bröllopstårtor och praliner så nu är jag i princip fullbokad till mitten på september, så himla roligt!!

  • recept, Bröllopstårtor
  • 1 098 visningar
  • (5)
  • Dela på Twitter
  • Dela på Pinterest

Gillar

Kommentarer

Instagram @cakesbyannag

CakesbyAnnaG

  • Gå till Profil
  • Gå till Startsidan
  • Gå till RSS
  • Gå till Sitemap

Blogga på Nouw

  • Skapa konto
  • Tjäna pengar på din blogg
  • Tagga produkter med Metapic
  • Flytta din blogg till Nouw

Bloggar

  • Allmänt
  • Annat
  • Design & inredning
  • Foto
  • Föräldraskap
  • Hästar & ridsport
  • Mat & recept
  • Mode
  • Personligt
  • Resor & utland
  • Sport
  • Träning & hälsa

Nouw

  • Magazine
  • Allmänna villkor
  • Sekretesspolicy
  • Kakor
  • Kontakta oss
  • Hjälp
  • Driftinformation
  • Build: 2021-03-19 09:52