Vi måste prata om jämställdhet

Det har ständigt varit ojämlikhet inom det globala. Varför har vi inte gjort en större förändring när vi har haft så mycket tid? Hur kan det ständigt vara så att männen alltid ska ha de högsta ledande positionerna? Det är ju så irriterande. Varför ska männen ta så mycket plats i samhället inom de ekonomiska och politiska förhållandena osv.

Jag kan inte beskriva hur ledsen jag är på grund av att jämställdhet är fortfarande ett problem i dagens samhälle. Vi alla påverkas av det på ett eller annat sätt. Att machokulturen gör så att vissa män känner sig så präglade av att leva upp till vissa förväntningar. Och att machokulturen gör så att män inte vågar prata om sina känslor lika mycket som vi kvinnor eftersom de flesta känner att dom måste leva upp till ett visst krav som samhället har gett dom. Vilket är ju tråkigt.

En del av vår befolkning i Sverige tänker nog att vi har det ganska bra men det finns en hel del grejer vi alltid kan förbättra. Mitt mål eller mångas mål är nog att få ett så jämställt samhälle som det går. I Sverige är de flesta högsta cheferna män och det jag säger nu är att det skulle vara bra om vi lät fler kvinnor komma upp i de högre positionerna. Det jag säger nu är inte att vi ska ta bort alla män från de höga positionerna och debatterna utan det jag menar är att vi borde göra det så lika som det går. Visst finns det män som är intelligentare än kvinnor. Fast sen finns det också kvinnor som är mer intelligentare än män? Att ge män högre lön för samma arbete är som att en tjej och en kille har fått samma betyg i prov resultaten, men ändå får kvinnan sämre slutbetyg jämfört med killen. Hur tråkigt är inte det?

Jag vill bara förtydliga detta: jag hatar självklart inte män utan jag hatar själva patriarkatet och machokulturen. Jag vill få ett så jämställt samhälle som möjligt och tillsammans är vi tillräckligt starka för att göra det!

KÄRLEK!<33

Gillar

Kommentarer

dagensgoals
dagensgoals,
Superbra inlägg, you go girl!
nouw.com/dagensgoals
filippahedstrom
filippahedstrom,