Mitt livspussel 200% plugg + jobb

Hallå, har jag några läsare kvar? Jag är tydligen usel på att blogga inser jag nu när jag såg att senare inlägget är från maj, nu är det september imorgon. Känns som att jag jobbat bort hela sommaren även fast jag till största delen varit ledig. Hade 3 veckor semester totalt men veckorna var lite utspridda så jag inte skulle bli rastlös. Jobbade ca. 70 timmars veckor däremellan dock. Nu i augusti hade jag även en till vecka ledigt och då passade jag på att byta bort 2 pass till så jag blev ledig 1,5 vecka.

Har varit i både Göteborg och Stockholm nu under sommaren och i lördags var vi även ett gäng som drog till Boda Borg i Karlskoga, så kul! Efter Boda Borg blev det lite fest hos en av mina bästa vänner och kollega med sambon och några kollegor till haha. Det var riktigt skönt att kunna gå/åka Voi fram och tillbaka nu när man bor i storstan (Örebro), innan så behövde man alltid ta buss 1 timme.

Igår startade plugget igång igen och jag ska nu läsa en helt ny kurs inom juridik. Kursen är fram till sista oktober och efter det kommer de 20 med bäst betyg få plats på juristprogrammet i Lund. Har inga höga förhoppningar då vi är över 300 pers på kursen, men blir det så så kommer det ett väldigt krångel med livspusslet haha, vill verkligen inte flytta men vi får se hur det slutar. Min backup-plan är att söka in till Rättsvetenskapsprogrammet i Örebro till våren eftersom att jag vill bli jurist (vill ju helst bli åklagare men man kan endast bli jurist på rättsvetenskap).

Och japp jag pluggar även sista året på Webbredaktörprogrammet just nu så jag läser 200% fart men jag står med beslutsångest om jag ska hoppa av då jag ligger så pass mycket eftersom att jag har många uppgifter att göra om/komplettera pga att jag jobbade så mycket i våras. Meen än sålänge är jag kvar och ska försöka lösa detta. Kurserna jag pluggar just nu är: Utvidgad juridisk introduktionskurs, 15 hp genom Lunds Universitet och Gränssnittsutveckling, 7,5 hp + Modellering, 7,5 hp genom Högskolan i Borås och allt är på distans. Är glad över att jag bara har 8 jobbpass denna månad för jag kommer ha mycket att göra haha. Glömde säga att jag dansar poledance varje tisdag också, mycket nu hörrni!!

Är det fler som pluggar? Vad pluggar ni isåfall?

Gillar

Kommentarer

TILL SOVRUMMET

Slängde ihop ett inspirationscollage med inredning till mitt nya sovrum. Tror inte ens jag nämnt det här, men jag flyttar till Örebro 1 juni. Det är mindre än en månad kvar nu och jag har väntat på att flytta ända sedan i november någongång? Tiden har gått så fort! Dock hade jag först skrivit kontrakt på en lägenhet i Kumla som hade samma inflyttningsdatum, då den höll på att byggas, men sedan dök en fin lägenhet upp i Örebro som jag tackade ja till för att då säga upp lägenheten i Kumla innan jag ens hann flytta in. Lite krångel, men är man velig som mig så är man. Ska bli så kul att flytta till en större stad, även fast det bara är 20 minuter bort. Gjorde dock bort mig lite då lägenheten är 55 kvm och den jag har nu är 70 kvm, så har fått göra mig av med massa möbler och saker, speciellt kläder då det är det som tar upp mest plats haha. Kommer däremot flytta till en 3a så snart jag hittar en bra som inte är för dyr, har anmält intresse för några stycken och väntar på svar, så en flytt till innan året är slut har jag räknat med hehe.

Gillar

Kommentarer

VÄGEN TILL KÖRKORTET

Detta inlägg är ett samarbete med Trafiko.

Jag har pratat om min historia kring att ta körkort tidigare, men eftersom att det alltid är någon ny inne och läser och någon ny person som ska ta körkort är det lika bra att upprepa det. Jag tog mitt körkort för snart 3 år sen, men tiden innan det var ett helvete.

Började övningsköra som alla andra när jag fyllde 16 år, men väldigt sällan. Köpte några få körlektioner för att få ett hum om hur jag låg till med körningen. Körskolan rekommenderade typ 10 lektioner, vilket var långt över antalet jag tänkte mig så jag struntade i deras rekommendation.

När tiden väl var inne för att fylla 18 hade jag självklart bokat in både uppkörning och teoriprov, även om körskolan inte tyckte det, så jag bokade tiderna själv. Klarade teoriprovet på första försöker på 18-årsdagen och när det var dags för uppkörningen dagen efter var jag såå nervös och det slutade med att jag fick underkänt på den. Grät floder när jag kom hem och tog nya tag och bokade direkt en ny tid för uppkörningen. Det slutade med att jag failade den också, bokade ny tid - failade, ny tid - failade och mellan gångerna gick tiden ut för teoriprovet så jag fick skriva om det flera gånger. En av gångerna fick jag till och med underkänt på teorin, vilket gjorde att jag blev helt förstörd. Då önskade jag att jag hade haft bra körkortsfrågor att göra för att fräscha upp minnet eftersom att det tog ett helt år och 8 stycken uppkörningar innan jag väl fick körkortet. Körkortsfrågor var en stor del av att klara teoriprovet för mig, även om jag önskar jag gjort frågorna från Trafiko istället då de även har tydliga förklaringar på alla moment i övningskörningen också, vilket jag verkligen hade behövt!

Gillar

Kommentarer