Kanske kan man tro att det är Photoshop, att Carigo vågar hoppa såhär bra, men I can Tell that it’s not! Carigo är verkligen på rätt väg.
Kan knappt bärga mig efter pay’n’jumpen på söndag. Carigo ska starta 60 & 90 centimeter clear round. 10 centimeter högre än vanligt, wish us Good luck.
Eftersom att min syster blivit sjuk rider jag båda hästarna idag. Carigo ska få gå bana på Montes lite skarpare bett och öva lydnad. Monte ska förmodligen bara få rulla på några banor, träna upp en bra galopp.
Vi hörs i eftermiddag för uppdatering från passet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Carigo har varit lite extra fjantig med bommarna det senaste. Har verkligen trott att det gått över men tydligen inte. Ida-träning igår funkade helt okej, bara lite magmuskler att ta igen så jag kommer tillbaka upp i sadeln!

Monte sköter sig utmärkt som vanligt, en riktig pärla!🌟 Honom behöver man aldrig tvivla på.

Likes

Comments

6.30 Jag blir mot min vilja väckt och tvingas morna mig inför ännu en lång skoldag.
6.50 Jag går upp och tar på mig.
7.00 Sätter mig framför teven (kollar morgonnyheterna) med någon macka, lite yoghurt och något att dricka.
7.30 Jag går till bussen och stoppas av alla rödljus.
7.38 Bussen till skolan går och jag sitter förhoppningsvis där i.
8.00 Vid denna tiden befinner jag mig oftast på skolan, om inte bussen är försenad, om jag har missat den eller om jag är sjuk/ledig.
8.30 Skoldagen inleds med en första lektion.
12.30 Lunch!!
15.20 Skolans slutar och jag får gå hem.
15.21 Farmor hämtar mig för att jag ska rida.
16.00 Vi har kommit hem till stallet.
16.05 Vi äter mat (oftast köttbullar med mos).
16.30 Jag har bytt om och vi är påväg ut till stallet för att mocka.
15.00 Alla boxar är mockade och vi tar in hästarna.
15.10 Vi gör iordning i vissa fall första hästen.
15.40 Jag sitter upp, i ridhuset.
17.00 Skritt upp och ner för vår uppförsbacke (perfekt nedvarvning).
17.10 Jag sadlar av.
17.15 Fixar kraftfoder/rider nästa häst.
19.00 Kvällsmat till hästarna.
19.30 Jag åker hem.
21.00 Jag går och lägger mig
21.30 Men somnar först nu.

Likes

Comments

Min mobil är alltid fullproppad med appar, enligt mig är det endast sådana jag behöver. Man kan väl säga att mer än 50% av apparna jag laddat ner är hästrelaterade appar. Jag anser att det är så himla smidigt att bara kunna öppna mobilen och kunna checka av allt för dagen och så vidare!

Låt oss börja med några favoriter!

1. TDB, tävlingsdatabasen.
Detta är ingen app man laddar ner från app store men den är högst nödvändig! Detta är endast en länk som ser ut som en app jag lagt till på hemskärmen, för att snabbt komma in på sidan. Väldigt smidigt enligt mig!
2. Ztable
Använder mig nog av denna appen dagligen för att planera träningar och hästarnas veckor. Man kan lätt gå in efter ett pass och utvärdera, på ett kreativt och roligt sätt!
Detta gör att du alltid kan gå in och se hur det gått på tidigare pass och se hur mycket du har ridit och hur intensivt.

3. Equipe
På denna appen kan du följa dina favoritryttare och hästar. Det gör att du får meddelanden om deras resultat på tävlingar. Det är även här du får ryttarmeddelanden och så vidare när du anmält dig till tävling.
4. Equilab
Denna appen är nog den coolaste appen hittills! Du ställer alltså in din vikt, hästens vikt och så vidare. När du ska rida lägger du mobilen i en tät ficka, så den inte kan hoppa runt, och startar appen. När du efter ridturen stänger av, kan du se vart du ridit, hur stor del av passet du skrittat, travat och galopperat. Du skriver även in vilken typ av träning du med häst utför.
I denna appen kan du alltså sammanfattningsvis föra träningskalender och riddagbok över din ridpass och massor mer!


Dessa är nog de enda bra appar som har med häst att göra som jag stött på. Dela gärna med er av mer apptips!

Likes

Comments

Både Carigo och Monte skötte sig super idag! Monte fick öva galopp och Carigo fick träna på bommar. Här kommer övningen vi gjorde idag:

Övning 1.

Vi skrittade fram 10 min långa tyglar och började sedan jobba. Vi skrittade och travade slalom om dessa konor med mellanrum ca 3 meter

Övning 2.

Här på övning på skrittade och travade vi enligt angivna sträck på bommarna. Jag var noga med att han flyttade för skänkeln och fick igenom ställningen.

Övning 3.

Trava över de tre röda bommarna i lugnt tempo och lägga volter mellan dessa.

Övning 4.

Trava denna serpentin liknande bana. Ca. 1.1 m mellan blå bommar.

Övning 5.

Galoppera över dessa galoppbommar med avstånd för 2 galoppsprång. Avstånd ca 9.5 m.

Gick med Monte på både 2 och 3 galoppsprång. Carigo fick däremot stå över denna övning då jag låg mer och jobba på volten med honom. Han blir lätt väldigt stark när det kommer till bommar och hinder.

Red dessutom Carigo på graman idag för att trimma honom ordentligt. Han är ju trots allt ung i sinnet trots att han är gammal på pappret😴.

Likes

Comments

Många kommer nog efter att ha läst rubriken kan man tro att detta handlar om hinderhöjden, men oavsett höjd hoppar Carigo alltid som att det vore högre! Här är några videor (du hittar dem på instagram) från dagens hoppträning (utan tränare). På videon ovan ser man att jag tar ett långt avsprång, för att sätta galoppen på 3 galoppsprång. Egentligen skulle jag nog kommit in på kombinationen i snabbare tempo, se till så att han

Blev ett superkort inlägg idag men imorgon ska vi träna bommar och galopp med Carigo, framförallt eftersom att han blir så lång, stark och tung i galoppen.
Monte ska trimmas på ett dressyrpass och träna galoppombyten, öppna, sluta och så vidare.

Sov gott!

Likes

Comments

Ingen kan väl möjligtvis ha missat att se programmet "halv 8 hos mig"? Det har i alla fall inte min familj gjort och vi har från programmet inspirerats till att göra vår egna lilla variant.

Varje vecka är det en person från familjen som ska servera de andra familjemedlemmarna som i detta fallet betraktas som gäster, en tre rätters middag.
Man får varje gång välja en medhjälpare. Senare på kvällen skriver vi upp i en liten bok vad vi lagat, lägger till en bild och skriver hur mycket poäng man fått. Verkligen så kul!

Idag serverades supergod mat, där de även blandat i lite fantasi!

Har ni testat att ha detta? Vad tycker ni om idén?

Monte och Carigo får bägge vila idag. Det brukar få bli så de fredagar jag är hos pappa eftersom att det tar väldigt lång tid att åka till honom och framförallt eftersom vi kör med fredagkväll hos oss!

Likes

Comments

Gjorde en snabb skiss över dagens bom och galoppträning. Nu för tiden lägger vi ut bommar nästintill varje dag. Vi gör detta för att försöka "försnabba" Carigos process att bli av med sin bomskräck. Ibland undrar jag om det inte finns andra sätt att göra det på. Jag menar vad gör man egentligen när hästen är rädd såhär? Finns det någon speciell taktik eller ska man bara nöta?

Carigo var iallafall en pärla idag med. Jobbade inte lika hårt med honom idag, pågrund av tidsbrist. Tråkigt när tiden behöver påverka:/.
Han var mycket mindre rädd och tittig på bommarna idag, vilket jag hoppas är ett tecken på att vi rör oss framåt igen efter vårt bakslag.
Galopperade inte alls mycket. Kände mig slutkörd redan när jag slutade skolan, och då hade vi inte ens börjat med det riktiga arbetet.
Lite suck och stön för det. Den lilla tiden jag galopperade iallafall gick inte alls bra.
I vänster varv var han helt okej, gjorde inget dumt men höger var MYCKET värre.
Vad jag minns körde han endast med ett bocksprång i första fattningen, men var mycket pigg och stark. Han blev väldigt lång och jag fick väldigt svårt för att få tillbaka honom.
Jag kom om och om i galopp tills min kropp sa stopp men fick aldrig riktig koll på honom. Inte alls kul att inte ha orken att rida sin häst ordentligt.

Hittade några övningar på Pinterest som jag planerar att utföra dagligen för att utöka min styrka.

Hur gör ni? =D

Likes

Comments

Lång och tråkig dag i skolan idag. Det är tur att man har mål som uppmuntrar en till att fortsätta med det man gör. Slutade 15.15. Åkte direkt till stallet efter skolan för att rida hästarna. Sofia red Monte och jag själv trimmade Carigo lite.
Nog var det stressigt eftersom att det även är skola imorgon, men vi gjorde en sak i taget, satte ena foten framför den andra kanske man kan säga.
Eftersom att hästarna gick en ganska hård hoppträning i måndags (med tanke på att framförallt Carigo har gått lugnt det senaste efter en liten stukning) så fick de vila igår.

Idag tog vi fram två galoppbommar med avståndet 16.5 m på ena långsidan och tre travbommar med avstånd mellan 1.00-1.20 m. Carigo var ganska skeptisk till bommarna först. Bommar är ju något som han tycker är väldigt läskigt!

Som alltid skrittade jag honom ca 10 minuter på långa tyglar innan jag tog tyglarna och började jobba honom i skritt. Jag red många olika vägar, serpentiner och volter. Något jag var väldigt noga med idag var att få igenom ställningarna. Han är väldigt stel i framförallt höger varv och jag jobbade därför väldigt mycket med att mjuka upp och ställa igenom denna sida.

Vi red som i en åtta (8) på de två galoppbommarna och han drog la några skutt över dem först men lugnade med tiden ner sig.

Jag jobbade även mycket med att ställa igenom honom i traven, red mycket serpentiner och jobbade på volterna genom att minska och öka dessa. När han kändes fräsch började vi trava på travbommarna där han drog sig väldigt mycket till vänster. Han hade väl hoppats på att kunna gå vid sidan om dem men det var ju inte vad vi tränade idag till hans besvikelse ;).

Jag jobbade på bommarna på en volt tills han fattade poängen, det var tydligen inte meningen att galoppera över dem fick jag tillslut informerat honom om!

Man kanske kan säga att han är vuxen på pappret med bebis i sinnet? Han ligger i utbildningsnivå som en 4-åring - vilket inte är konstigt med tanke på att han stått i hage majoriteten av sitt liv.

Att galoppera över galoppbommarna löste han galant i vänstervarv. Han lyssnade fint på mina förhållningar och drog inte ett enda bocksprång, varken i fattning eller på spåret!

I höger varv var det däremot svårare. Han lät sig inte ställas inåt utan la huvudet på tvär mot väggen och sparka in med bakbenen. Men vad ska jag säga, det är svårt för honom. Jag löste detta problemet genom att bredda på mina händer och hålla ett fast och stadigt, ledande tag i innertygeln. Han tog då galoppfattningen mycket bättre.

Trots att han var stark i början på bommarna så löste det sig mot slutet av ridpasset.

Jag skulle vilja sammanfatta det hela med att Carigo jobbade på med kämparglöd och gör mig mycket stolt!

Nu har jag precis kommit hem och slått mig ner i sängen. Förutom att skriva detta blogginlägget kollar jag på serie. För tillfället kollar jag på gossip girl.

Vilken är er favoritserie och hur har er dag varit?

Likes

Comments

Tjoho, nu har jag äntligen kommit igång! Kom på en spontanare för cirka 1 timme sedan att fixa en egen blogg, och nu ligger jag alltså i sängen och skriver mitt första inlägg.

Först hade jag ingen aning om vad jag skulle skriva om, mina texter förvandlas så lätt till en rörig smet om jag inte har strikta riktlinjer.
Men enligt titeln tänkte jag i detta inlägget köra en klassiker och berätta 20 saker om mig själv i punktform (:

Vi kör igång!

1. Jag är född 2003 och föddes den 26 mars.
2. Jag började rida på ridskola när jag var 5 år, alltså år 2008.
3. Jag är höjdrädd, och då gäller det även hinder!
4. Jag har en katt som heter Tusse. Han älskar att mysa och man hittar honom oftast på mitt rum eller i soffan.
5. Mina föräldrar är skilda.
6. Jag har en 1 år yngre syster som också rider.
7. Jag ÄLSKAR att skriva!
8. Mina två favoritämnen är Svenska och matte.
9. Jag sover aldrig utan sockar.
10. Jag kan aldrig avsluta något jag påbörjat
11. Jag är 172 centimeter lång och förväntas växa lite till :P
12. Jag spenderar somrarna i min stuga på västkusten.
13. Mina föräldrar tar ifrån mig mobilen 21.30 varje skoldag.
14. Jag spelar alla 3 olika Candy Crush och Woody blocks så fort jag har tråkigt.
15. Första gången jag trillade av en häst var när jag skulle trava barbacka baklänges och råkade komma åt virveln, då hästen började bocka som en galning. (Väl förståligt, jag hade nog inte heller velat ha min fot på mig).
16. Jag äter inte gris, då jag tillbringade en del av min uppväxt på en grisgård.
17. Grisgården brann upp.
18. Jag har alltid velat bli skådespelare eller modell.
19. Jag tar två mediciner varje kväll.
20. Jag är allergisk mot hö och pollen.


Sov gott, och glöm inte av att du är speciell!

Likes

Comments