Mina första veckor vs mina sista veckor

I samarbete med AuPairCare

Detta inlägg är ett samarbete med AuPairCare så missa inte din chans att 500kr rabatt 👇🏻👇🏻

Vill du bli au pair i USA? Ansök här och få 500 kr rabatt på din programavgift: https://www.myaupaircare.se/information/au-pair-ansokan?ixid=I-3404319&pc=refblog


Godkväll på er alla!

Nu känner jag verkligen att tiden bara rinner iväg, Jag har alltså bara 17 dagar kvar här i staterna. Jag känner stress, vemod men samtidigt glädje.

Det finns så mycket jag vill göra här innan jag åker, men tiden räcker inte till. Så jag spenderar just nu den mesta tiden med min värdmamma & barn. Vi har även en resa inplanerad inför nyår till början på nästa år vilket ska bli mysigt.

Under mina sista veckor här ska jag fokusera på att hinna jobba de sista veckorna, packa allt & shoppa lite avresepressenter.

Egentligen vill jag inte ens börja tänka på allt som ska göra på den lilla tid som är kvar men det är även lite ett måste för att hinna/kunna bli klar.

Om jag skulle försöka jämföra hur det var att åka hit mot hur det är att nu åka hem.

Då skulle jag säga nog att det är mycket lättare att packa en väska med det viktigaste kläder & det viktigaste man behöver, för saknar man något är det bara att handla det.

Att däremot försöka packa ner hela sitt liv i två väskor nu när man ska åka hem, det är inte lika lätt för glömmer man något är man av med det. Att bestämma vad som man verkligen vill ha med sig och vad som känns onödigt och saker som inte kommer användas hemma i Sverige.

Det är så svårt att försöka beskriva ens känslor kring hela resan som aupair.

Just nu har jag många olika tankar & känslor på en och samma gång. Dock tror jag det är något som alla känner någon gång under sin tid i USA. Jag skulle nästan säga att jag har mer känslor nu när jag vet att jag ska åka hem till Sverige och lämna allt här än vad jag hade när jag åkte hit, trots jag inte alls visste hur det skulle vara.

I början, de där första veckorna när man precis kommit, då var det mest att man skulle komma in i rutinerna som finns här, hitta de olika ställena man skulle till och lära känna sin värdfamilj.

Nu när jag ska lämna allt här, som ändå har varit min trygga punkt de senaste 16 månader. Jag ska inte längre ta hand om ''mitt'' barn, jag ska inte längre bo på detta ställe som har blivit mitt hem.


Tankarna är många hur det väl ska bli när man kommer hem..

Vad ska jag göra nu när jag komma hem till Sverige?

Hur kommer livet och allting bli?


Något som jag däremot tycker ska bli skönt av allt är att jag äntligen ska få träffa mina fina vänner & delvis få komma till ett normalt liv. Även om jag skulle säga att detta är mitt normala liv just nu.

Kommer det bli svårt att ställa om sig till Sverige igen efter att ha haft denna tid borta?


Största skillnaderna att åka till USA mot att åka hem till Sverige är;

Inför USA resan

* Håll koll på alla papper/visum man behöver ha

* Ha god kontakt med värdfamiljen

* Lämna sina gamla rutiner & förbereda sig på nya äventyr

* Packa inte för mycket (du kommer handla)

* Säga hejdå till släkt & vänner


Att lämna staterna


* Tänka på att inte glömma något, försöka packa ner allt. Börja gärna i tid så det inte blir stress mot slutet.

* Spendera tid med familj & vänner som du har skaffat här, vem vet när/om ni träffas igen.

* Ordna en Tack present till familjen

* Vi ska resa på en sista resa tillsammans, som ett litet avslut på denna tiden tillsammans.

* Handla det du vill handla med dig hem.

* Söka jobb (hemma i Sverige) & ev tänka efter vad du vill göra med livet
Längre ner kommer ni få se bilder ifrån de första dagarna & hur min sista vecka har varit.

Det va allt för denna gång! I nästa inlägg kommer jag berätta om mina känslor & vad som pågår i mitt huvud för nu är det ENDAST en vecka kvar 😢

Kram & puss

Cajsa


Gillar

Kommentarer