Hur har jag mött andra aupair eller bara allmänt vänner här i usa?-ansokan?i=refblog

I samarbete med AuPairCare

Hur fick jag min första kompis?

- Jag valde att gå på ett online möte med STS/Aupaircare där jag fick chansen till att byta uppgifter med de som skulle åka samma datum som mig & ev de som skulle flyga ifrån samma flygplats. Jag hittade 2 stycken som skulle åka samtidigt som mig men vi flög från olika flygplatser men vi valde ändå att fortsätta hålla kontakten med varandra för att se om vi möjligtvis skulle träffas på någon flygplats eller bara allmänt för att man inte skulle känna sig ensam.

Så det slutade med att jag & en annan kille möttes upp i Tyskland för att flyga därifrån till NYC. Men av en slump så frågar jag en tjej som satte bakom mig på flyget från Köpenhamn till Tyskland om hon var svensk & om hon var en aupair. Vilket hon var, extra kul var att vi var lika gamla & nästan kom från samma område i Sverige. Super härligt tyckte jag.

Tråkigt nog hade de bokat oss på olika flyg så hon skulle på ett flyg & jag och den andra killen skulle på ett flyg, så vi fick istället fortsätta prata o när vi väl var framme på skolan.

Jag lyckades även att träffa en annan tjej som jag BARA hade mailat med, byt nummer & facetimeat med innan vi åkte. Vi hade alltså aldrig träffat innan förutom ''via'' telefon & nu träffades vi för första gången i NYC. Detta var den tjejen som hade hjälp med mig vad jag skulle packa, hon hade även hjälp mig med allt som skulle fixas. Hon var en stjärna.

Vi träffades kramade & bara pratade om hur flyget gick. Hon hade även lyckats hitta lite fler svenskar & lite annat folk som vi började hänga med.

På så sätt började jag bygga upp vänskap med flera olika vänner. Jag hittade även de som jag skulle dela rum med & även de som skulle bo i samma område som mig.


Vad tycker jag är det svåraste/lättaste med att lära känna människor här i USA?

- Jag tycker faktiskt inte de är så svårt att lära sig att känna människor härifrån. Alla här är så trevliga & vänliga. De hälsar på en, vinkar & är väldigt sociala. Lämnar aldrig någon utanför.

Men sen måste du också ha ett öppet sinne där du vågar säga nej eller känna efter när du inte känner dig bekväm med något eller någon situation.


Vad kan man göra för hitta vänner ?

- Jag tycker att de lättast att vara öppen, ge alla en chans & gå med i endel grupper som finns på sociala media.

När jag väl hade börjat komma hit kommit in i min rutiner så började jag att gå på våra aupair möten för att lära känna mer människor som ingick i min grupp & det kunde va allt ifrån England, Sydafrika, Mexico & Brasilien.

Sen hittade jag lite grupper på Facebook som heter ''Aupair in the Bay Area'', ''Svenska aupair i USA'' & några fler men dessa är nog de största och som jag använder mig mest av för att hitta vänner.

Vi använder oss även ganska mycket av appen "Whats app" där alla har möjlighet att ansluta sig till. Det är inte bara Aupaircare utan alla företag som du möjligtvis kan tänka dig att åka med.


Vad är bäst? College eller Weekend class?

- Jag tycker att College är bäst för då får du en större inblick av hur skolan funkar & hur de jobbar. Min skola har t ex. endast lektioner på morgonen, där är vi blandade nationaliteter som t ex. Svenskar, Amerikanare & Spansktalande.

Vilket jag tycker är kul & en bra chans till att hitta fler vänner som kanske är under samma förutsättningar som dig. Men sen vet jag att College inte riktigt passar alla. Det kanske inte finns tid till det eller inte bara passar dig.

Weekend class är så kallad en klass som du kan ta torsdag -söndag eller bara fredag-söndag. Dessa klasserna/kurserna går ut på att man träffar massa olika aupair ifrån hela USA och alla olika organisationer. Ni samlas på ett ställe för att fördjupa er lite mer om USA & deras kultur.


Hur kan jag motverka att aldrig känna mig ensam?

- Jag skulle säga att alltid försöka att vara öppensinnad. Försök att gå på dina möten & våga föra en konversion med andra eller att skriva ut inlägg på sociala medier.


Fick jag några tips från min värdfamilj?

- Jag fick direkt inga tips från min värdfamilj utan jag hade en öppen dialog med dem när något kändes fel eller att jag kände mig ensam. Så ibland kunde min värdmamma ta ut mig någonstans eller överraska mig med något kul. Men det bästa tipset jag kan komma med är nog att vara öppen med din familj eller din Area Director att du känner dig lite ensam. Jag lovar att de kommer vilja hjälp dig med saker om något känns fel.

Dina area director ordna även träffar varje månad med hela din grupp. Hon har även månadsvis kontroll där hon kollar av läget med dig & hur allt går.Här en av mina rumskompisar på skolan i New York.

Här får ni se bild på två av mina rumskompisar & min svenska kompis o hennes rumskompis.

De spöregnade men vi skulle ta en bild tillsammans:)


Det va allt för denna gång just nu! PussVill du bli au pair i USA? Ansök här och få 500 kr rabatt på din programavgift: https://www.myaupaircare.se/information/au-pair-ansokan?ixid=I-3404319&pc=refblog

Gillar

Kommentarer