Vikarie som sällskap på onkologen och gott tilltugg till kaffet

När jag varit hemma och vilat en stund efter att ha varit till onkologen tiggde jag kaffe på byn. Skickade den fråga om Rune ville bjuda på kaffe. Till kaffet bjöd han på chokladpannkaka, gräddglass och apelsinmarmelad. Oj så gott! Choklad och apelsin, en av mina favoriter.  Här finns Runes recept på den. Ska nog härma honom där, och frysa in. Godare än kakor och mackor.

Min dotter hade köpt en present till honom för ett tag sedan. Mest på skoj och för att hon inte kunde låta bli. Rune samlar nämligen på bilar. Den hade han inte fått av olika anledningar, men idag fick han den. 😁

Amanda var vikarie idag till onkologen istället för min vapendragare Anna. Jag sa att jag kan åka själv. Till svar fick jag; "Jag vet att du är stor nog att åka själv, men det kan vara trevligt med sällskap".

Väl på plats berättade jag för henne om de olika sköterskorna, även vilken jag tyckte var bäst. Jag har fått för mig att hon har tagit hand om mig efter det gick tokigt med cellgifter ut i vävnaden. En rutinerad och duktig sjukskötetska, var där förra å kvällningen också 2016.

Henne fick jag inte idag. Men hon hade hans om mig när min jag hade idag gick och fikade. Ska jag skvallra på dig, så Amanda flera gånger. Det kopplade inne vad hon menade så jag sa för det du. Hon tycker du är bäst säger hon då till sköterskan. Men, det var roligt att höra fick hon till svar. Jag blir så glad!

Det är viktigt att berömma när man tycker någon gör något bra. Det kostar så lite men betyder så mycket.

När vi kom hem från stan åkte vi med hårbollarna i skogen. Vilken fart du har fått, säger Amanda då. Det var längesedan någon sa så. Och inte tycker jag att jag går särskilt fort heller. Men allt är ju relativt.

Och helt plötsligt var det kväll. Fort gick denna dag.

Gillar