Soppa på " sparrisrumporna "

Jag har sovit större delen av eftermiddagen, så maken åt utan mig. Kom på att jag hade kvar nedre delen av sparrisen sedan vi grillade. Min vän Rune tipsade om att koka soppa på dessa så det gjorde jag. Lärde mig den hårda vägen att jag skulle ha skurit dom i mindre bitar.

Kokade dessa med scharlottenlöksfond ganska längre, säkert 30 minuter. Mixade sedan med mixerstav och silade bort sparrisen. Hällde på 2 dl grädde och kokade upp soppan. Redde med maizena så det blev något tjockare.

När soppan kokade skar jag ett bröd i tärningar efter att ha tagit bort kanterna.  Pressade en vitlöksklyfta.

Mitt i allt ringde barnbarnen, så det blev att prata med dom en stund. Elea är så söt och fin sa Elissa flera gånger. Det är du med svarade jag men det hörde hon inte på.

Stekte brödet i smör, vitlök och lite salt.

Det blev en smarrig soppa med en klick turkisk yoghurt till. Nu vet jag vad jag ska göra för luncher när jag är hemma. Går ju egentligen göra på vad som helst.

Nu snarkar alla mina tre killar. Jag ska också hoppa i snarken. Får väl stoppa propp i örat med en ljudbok.

Gillar