Sista infusionen, nu håller vi tummarna

Efter inspektionen imorse har jag vilat i Linnéas lägenhet. Bästa var när Anna tyckte filten var liten, hon hade brett om sig med en halsduk. 😂

Vi åkte iväg och åt lunch med maken, sedan tillbaka till soffan.

Väl på plats fick jag en säng, dom tyckte nog jag såg trött ut. Eftersom läkaren sa igår att om jag känner mig mer trött kan jag ta nedtrappningen av kortison, så jag tog sex tabletter på dagvården.

Nålen kontrollerades att den funkade, sköterskan hade beställt läkemedlet igår så det skulle finnas idag. Hon hade även ringt och kollat att det var på gång, och det var det. Hon hade även följt mig i journalen så hon visste var jag höll till.

Fler som blundar lite, har också haft lika långa dagar som jag. Vi har vid alla tre tillfällen varit sist ut från dagvården.

Sköterskan som satte nålen i venporten i tisdags kom och berättade att det läkemedel jag får är en cytostatika som används i Usa ibland istället för den ljusröda jag får. ingen vet vad det är som gör att den funkar som antidot.

Jag undrade hur det kan bli så här, och det kommer kollas upp. Om det är något knas med venporten eller om det var nålen det var fel på.

Min kontaktsjukskötetska kom förbi och ville se. Cellgiftsbehandlingen blir skjuten på en vecka. Tog då upp med henne om biopsin som ska göras i höften. Den måste ju också flyttas på då. Hon skulle ta det med min onkolog och sedan återkomma. Sedan måste dom fundera ut hur dom ska göra för att ge mig cellgifterna. Det får dom klura på och berätta när det är dags.

Berättade för henne var vi sett på röntgenbilden om pricken i bakhuvudet. Det är väl Anna som tjatat hål i huvudet på dig säger hon då och skrattar. Precis så sa vi imorse uppe hos Anna, där jag döpte den pricken till lilla Anna.

Läkaren jag pratade med inatt kom förbi och tittade. Hon sa att det blivit en inflammation där det är rött och ömmar. Tog upp med henne på morgonen om kyla skulle vara bra. Tänkte på det när vi åkte in till stan, eftersom dom kylde ner i tisdags. Det kunde jag göra i 20 minuter var tredje timme.  Men inte i direkt anslutning till infusionen. 

Idag var vi hemma en aning tidigare. Dom hade gjort pizza så det var bara att sätta sig och äta. Sitta en stund i soffan, gäspade bara. Hoppa i badet, så skönt!! Nu blir det lite vila, kyla ner svullnaden och hålla koll hur det ser ut. Imorgon ska jag vara där på avdelningen kl 8 för inspektion.

Gillar

Kommentarer

lottashullerombuller
lottashullerombuller,
Vilka jobbiga dagar men också roliga läser jag 😊
Många Varma Kramar från mig till dig och din fina väv Anna <3 <3 <3
nouw.com/lottashullerombuller
Cajaba
Cajaba,
Det har varit lite jobbigt. Kram💚
nouw.com/cajaba
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
intensiva dagar tur att du har Anna
nouw.com/stenhagenbettan
Cajaba
Cajaba,
Hon är bäst💚💚
nouw.com/cajaba