Såklart jag drabbas av bältros

Det jag från början trodde var bett har blivit fler och gör ont. Det finns strax under ärret där bröstet suttit, under den armen och bak på ryggen. Började tänka igår att det kanske är bältros då det gör mer ont också. Alvedon hjälper inte alls. Pratade med Tui guiden idag och fick tips om ett dropin sjukhus.

Vi tog taxi dit eftersom vi inte visste var det låg. Inte alls långt från hotellet. För att få träffa läkaren kostade det 70 euro, sedan kunde det kosta mer beroende på vad problemet är.

Jag fick fylla i nå papper sedan kom läkaren. Jag sa att jag trodde jag fått bältros, han tittade och konstaterade att så var det. Han ringde till sin pappa som varit dermatolog i 20-30 år, han förklarade att pappan är riktigt duktig på detta. Det förstår jag om han jobbar så länge.

Bältros får man om man haft vattkoppor, då ligger viruset latent och kan bryta ut än tex dåligt immunförsvar,  stress. Läkaren förklarade att det blir en stress för kroppen att klimatet ändras så häftigt. Att längre får bältros när dom kommit hem från en utlandsresa och tro att dom blivit smittade av någon.

Han skrev ut piller, förklarade hur jag ska ta dom. Eftersom vi har hemförsäkring i Folksam behövde vi inte betala något. Dom ordnade till och med så de piller jag skulle ha kom till sjukhuset. På så sätt behövde jag inte betala det heller. Så skönt. Och jag som hade börjat fundera om det var en ny tumör i höger skuldra. Bältros går ju bota!

Jag ska ta Virucid 5 gånger per dag, Nurofen vid behov mot smärta max 3 gånger per dag och Zovirax fick jag om det skulle bli i ögonen. Om jag känner att jag behöver ska jag komma tillbaka på onsdag.

  • Hälsa

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
En jäklig åkomma som man lätt drabbas av vid nedsatt imunförsvar
nouw.com/stenhagenbettan
Cajaba
Cajaba,
Jo det var mindre roligt 🤗
nouw.com/cajaba
CristinaS
CristinaS,
inte roligt men skönt att det är något som går att bota! :
nouw.com/cristinas
Cajaba
Cajaba,
Så kände jag också🤗
nouw.com/cajaba
Ulvelotta
Ulvelotta,
Vilken otur du har! Kan du bada och sola ändå?
nouw.com/ulvelotta
Cajaba
Cajaba,
Det gör jag då i alla fall😎
nouw.com/cajaba
Ulvelotta
Ulvelotta,
Du är bäst!
nouw.com/ulvelotta
Cajaba
Cajaba,
🧡🧡🧡
nouw.com/cajaba
Cajaba
Cajaba,
🧡🧡🧡
nouw.com/cajaba