Onkologen, del 2

Det blev en hel del papper med hem, det är bra. Då kan man läsa sig till det som sagt. Träffen med min onkologläkare gick bra. Alla mina värden var bra, även undersökningarna av hjärtat. Förändringen på blygdbenet mot ledkapseln satt illa till tyckte hon. Visste inte om det skulle gå att göra biopsi. Hon ringde röntgen och frågade, det skulle gå bra. Då blev frågan om biopsi skulle göras innan vi startar behandling med cellgifter. Jag sa att jag vill komma igång med behandlingarna så fort som möjligt. Då gör vi så svarade doktorn, vi startar imorgon. Då blir det biopsi strax innan nästa behandling, och som jag förstod det var det för att det skulle hinna bildad vita blodkroppar.

Jag frågade om skelettscint och det tyckte doktorn vi skulle göra inom en vecka. Beroende på vad det visar sig vara går vi vidare därifrån. Är det tumör kommer cellgifterna påverka den. Eventuellt strålning för att minska smärtan. Fick även en del olika smärtlindring utskrivet.

Jag kommer få samma cellgifter första gången som jag fick 2016. Berättade så att jag blev så "flåsig" och att det blev bättre med vätskedrivande. Då skrev hon ut det också. Plus en hel arsenal av andra läkemedel.

När jag var färdig hos doktorn fick jag följa min sköterska för att få alla dessa papper samt läkemedel att ta inför första behandlingen. Det är en tablett mot illamående och 24 st Betapred, också för att förebygga illamående. Dessa ska jag ta en timme innan behandling. Sedan ska jag ta Betapred i nedtrappningsschema i några dagar. Det var vad jag kommer ihåg av besöket just nu.

Väntar på att Hebbe ska komma hem, det är ca en halvtimme bort. Sedan blir det sängen, ska in till sjukhuset imorgon 10.30. Först ska jag till friseringen och välja peruk, sedan lunch och därefter behandling som tar ca tre timmar.

Gillar