Lammstek i Crock Pot en tröttdag

Har sovit en del idag. Min Crock Pot har fått jobba och laga middagen. Vi hade en lammstek med ett ben i som var utskuret. Pressade 5 vitlöksklyftor, saltade och kryddade med en kryddblandning för lamm från Grekland. Knöt ihop steken med bomullstråd. Gjorde en blandning av:
1 dl sweetchilisås
1/2 msk bbq sås
1 tsk muscadsocker
1 msk scharlottenlökfond
1/2 dl rött vin
Flingsalt och kryddblandning för lamm.
Detta penslade jag på steken, och hällde över steken det som blev över. Körde på låg ca 3 1/2 timme. Satte i en termometer och satte den på 60 grader, körde en liten stund efter det. När den var färdig fick den ligga och vila i folie.

Köpt färdig potatisgratäng som jag kryddat med vitlökspulver och toppat med riven ost.

Gjorde en sås av grädde, soja, kantareller, vitlökspulver och salt. Hade även i fond som jag fryst ner sedan tidigare när jag gjort lamm i Crock Pot.

Jag och Amanda åkte en sväng till skogen med hårbollarna. Disa hittade en lång pinne i skogen. När hon släppte den var Hugo snabb och ta den.

Vackra färger och dimma.

Två gräsätande hundar.

På väg tillbaka till bilen.

Vattendroppar på bommen.

Det börjar bli mörkt ute tidigare. Vi åkte hem, och nu är det vila igen. Jag är rätt trött fortfarande. Måste ställa klockan tidigt imorgon, ska in till stan för behandling. Ja även ett tandläkarbesök efter det. Går rätt segt att komma mig upp på morgonen när jag är så här trött. Så nu är det godnatt.

Gillar