Kolla tuttarna

I måndags var jag på mammografi och anade redan då är något var galet. Dagen efter fick jag reda på att jag ska operera bort det högra bröstet, samma bröst som drabbades för två år sedan. På tisdag får jag reda på hur planen ser ut, då får jag vidare därifrån.

Där ser man hur viktig mammografin är. Det var i inte så längesedan jag var på onkologen och dom undersökte mig noggrant. Min läkare sa vi syns i mars på återbesök. Tur jag fick en kallelse till mammografin. Så hoppa inte över den när ni får en kallelse.

Viktigt att undersöka brösten också. Kan inne påstå att jag varit flitigt på den fronten heller. Så här gör man:

När jag var på mammografin frågade dom om jag känt något. Har känt att det varit hårt vid ärret svarade jag. Och att de har förklarat tidigare att det är ärrvävnaden jag känt.

Nu när jag tittar på bröstet,  när jag vet, ser jag en grop i ärret som inte varit tidigare. Det var ju så jag upptäckte det var något föra gången. Jag hittade en grop i bröstet som inte varit där tidigare. Jag kände ingen knöl.

Så det är inte bara knölar man ska känna efter. Titta hur det ser ut också. Här kommer lite viktig fakta från cancerfonden:

Viktigt att sprida kunskap. Här kan man gå in och läsa mer: Cancerfonden

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Så fint av dig att dela med dig av all information. Det kan aldrig påminnas nog hur viktigt det är att vi går på våra kontroller och att vi lär känna igen båra bröst.. jag skickar dig extra styrka
nouw.com/stenhagenbettan
Cajaba
Cajaba,
Tack för din omtanke💚 Ibland hör jag dom som avbokar mammografin, så dumt...
nouw.com/cajaba