Jag får åka hem!!

Nu har det rullat på. Bröstsköterskan kom med en skön bh och en vadderad tutte. Inga byhelbehåar på två veckor.

Efter henne kom sjukgymnasten med övningar. Varje morgon ska jag lägga båda händerna där bröstet varit, för att värma upp så det cirkulerar bättre. Sedan har jag fått på övningar jag ska göra. Han säger jag har bra rörlighet. Och det har jag, är överrörlig.

Sedan kom läkaren. Operationen har gått bra säger han. Han sa också att patienten hade rätt i det här fallet. Han hade varit i journalen och läst när jag sa att jag var lättblödande.

Han berättade att han hittade en lymfkörtel som han plockade ut på vänster sida. Dom hade röntgat bröstet efter operation (det dom tog bort). Knölen och lymfkörteln skickas till Umeå.

Han har satt agraffer som ska tas bort om ca 14 dagar. Är det så att det fortsätter blöda så det samlas under huden kan man ta bort en eller två agraffer och tömma ut vätskan.

Sjukskriven blir jag till och med 2/2 till att värma med. Om ca tre veckor får han svar på det som tagit bort. Då kommer han ringa mig.

Just nu känns allt bara bra! Äntligen är det gjort. Har inte särskilt ont, men det kan ju komma. Det behöver inte heller bli mer ont. Bara vänta och se.

När dom dragit dränet tänket jag ta på mig mina egna kläder, så jag är redo när sambulansen kommer.

Nu väntar jag bara på att dom ska dra dränet, sedan får jag åka hem. Jag ska åka sambulans till Umeå, då behöver inte maken eller Anna köra hit. Sambulansen går 13.30.

Gillar