Hugo hos veterinären för pricktest

Idag blev det pricktest för Hugo. När vi kom in fick han en spruta så han skulle få sova. Pricktestet för tydligen ont då ämnena han ska testas mot sprutas i huden.

Veterinären sa han kunde gå ner på golvet och gå runt lite så han blev trött. Det kunde ta 5-10 minuter.

Det fanns lite att nosa på.

Efter en kort stund fick han in i hörnet.

Det tog tre minuter.

Veterinären rakade och ritade prickar.

16 sprutor skulle Hugo få.

Den första ska inte ge någon reaktion alls. Den andra ska ge reaktion. Om Hugo är allergisk ska det bli en reaktion som är minst hälften så stor som den andra sprutan.

Inom tio minuter skulle det synas. Passade på att rycka lite hår i örat.

Det fanns lite där att rensa. Men han sa att man inte ska göra det för ofta. Det kan bli irriterar och bli infektion.

Hugo blev testad för pollen, olika kvalster och olika svampar. Han fick reaktion på en prick, den som var längst ner. Malassezia jästsvamp var det han reagerade på. Den finns i hans egen hud och kan bli sämre med åren. Det är den som missfärgar hans päls på tassarna och vid munnen. Man kan nästan säga att han är allergisk mot sig själv

Veterinären som vi träffade sist trodde det kunde vara kvalster. Det sa denna också, särskilt när Hugo sover i sängen också. Nu kan han fortsätta med det med gott samvete.

När det var konstaterat fick Hugo en spruta för att vakna. Efter det sprayade veterinären kortison på huden där håret rakades bort. Det kan klia eftersom han har reagerat vid två prickar.

Jag skojade med honom och sa att jag sprayar vatten på färg så det rinner när jag pysslar. Satt han passar in i vårat pysselgäng, han skrattade gott.

Detta schampo ska jag bada honom med. Har fått ett behandlingschema på hur jag ska göra. Första veckan tre gånger, sedan en gång per vecka i tre veckor. Vi ska även använda balsam för att motverka att huden torkad ut. Om det inte hjälper ska vi höra av oss. Då kan han få kortison eller starta"vaccinering" mot Malassezia. Det innebär en injektion var fjärde vecka, livet ut.

Vi fick sitta i väntrummet till Hugo vaknade till.

Det kom in en hund i väntrummet när vi satt där. Hugo ville sälja tillbaka men orkade inte riktigt.
Nu på kvällen när jag kommer hem efter att varit borta flera timmar blir Hugo glad. Men svansen hänger och han har inte velat följa husse på promenad. Han är säkert som vanligt imorgon.

Gillar

Kommentarer