Hugo hos veterinären

Hugo hade tid idag hos veterinären kl. 11. Han kliar sig en hel del, främst nu på vintern tycker jag. Denna vinter har det varit extremt mycket. Men såklart har jag inte hört honom klia en enda gång idag. Och det står han kliar på är fint ut och håller på att läka fint. Men det har tagit tid, han har haft såret länge.

Vi fick gå in i en sidodörr då han har klåda. Han blev vägd och väger fem kilo. Sedan fick vi sitta och vänta en liten stund.

Hugo blev undersökt av en lugn och trevlig veterinär. Jag berättade att vi provar byta till torrfoder, sluta med tuggisar och denna men att han kliar ändå. Även att han aldrig har kliat men att det är värre på vintern.

Veterinären gjorde en ordentlig undersökning av Hugo. Han sa att Hugo har fin hudkostym, tror att det kan vara allergisk mot kvalster. Och det eftersom det är värre på vintern och torrare luft. Han sa också att skulle det vara allergi mot födoämnena kliar som sig främst kring huvudet.

Jag berättade också att jag klipper Hugo då jag tänker att tovor sliter pälsen. Att förra vintern trodde jag Hugo fick fukteksem då hans tjocka päls inte hann torka längst in när han blev blöt. Då gick veterinären och pratade med en kollega som är bra på sjukdomar i huden.

Det slutade med att vi ska behandla Hugo med detta mot parasiter. Även Hebbe och Disa ska behandlas. Om två veckor ska vi återkomma och berätta hur det gått. Är det bra med det för vi inget mer. Hjälper det inte ska vi komma tillbaka och göra en pricktest på Hugo. Är han då allergisk kommer han få en injektion mot det. Först hade han pratar om kortison tabletter men sedan sa han det är bättre med injektion. Så om två veckor ser vi vad det blir.

Nu har både Hebbe och Hugo fått sitt läkemedel i huden i nacken. Disa får vänta till imorgon, det fanns inte till henne på apoteket idag.

Gillar

Kommentarer