Hugo hos veterinären

Oj vad jag har sovit! Vaknade kanske för en timme sedan efter att ha sovit två-tre. Första besöket hos sjukgymnasten efter hans semester. Han hittade ett ställe som gjorde riktigt ont, längst ner i ryggen och vänster lår. Så brukar det ju inte vara. Och spänningen släppte ovanligt lätt tyckte han. Så minns övningar visa Joint Academy har gjort stor nytta!

På förmiddagen var jag med Hugo hos veterinären. Han kliar sig fortfarande. Har kliat upp ett sår som nu är nästan läkt på sidan av vänster framben. Han har även kliat så det blev ett sår på huvudet tidigare i sommar.

Veterinären tyckte det såg bättre ut i mungipan och mellan tassarna. Så schampot vi fick förra gången hjälper. Men vi ska prova byta ut fodret, jag har ju bara provat byta hundgodiset han får. Jag fick med en säck hem som vi ska testa. Kruxet är att jag fått inte ge något annat än det i åtta veckor. Inget, hundgodis, denta, torkade inälvor som jag och Amanda har gjort. De är mest troligt från ko eller gris, det ska han inte äta nu. Inte heller kyckling eller fisk. Han får äta vilt eller kanin.

När de åtta veckorna har gått ska vi ge honom det han får idag. Visar det sig att det är födoämnesallergi är det bara fortsätta så. Blir det inte bättre finns det tre olika alternativ.

Kortisontabletter som minskar kliandet men tar inte bort orsaken. Sen var det en annan tablett jag inte kunde namnet på. Den hade mindre biverkningar än kortison, men var inte lika effektiv mot klådan. Det tredje alternativet är ett vaccin min jästsvampen han inte tål.

Då startar man med en injektion varje vecka, minns inte hur många veckor, sedan en gång i månaden. Visar det sig att den hjälper kan jag hämta ut vaccinet och ge honom själv. På så sätt blir det billigare.

Men vi börjar med fodret. Det svåraste blir att komma ihåg ingen dentastick efter middagen. Då sitter båda och talar om att vi glömt något.

Gillar