Hemma igen, nu vila

Var inne på sjukhuset före åtta, fick ett rum på dagvården. Sköterskan som hade hand om mig var samma som när jag fick venport förra gången. Min sköterska på onkologen fick förbi och jag hälsade på henne. Hon hälsade och fortsatte gå. Kom tillbaka när hon gått en bit och då är hon inte kände igen mig. Det var frisyren. 🙂

Jag hade lite förhöjt crp,82. Förklarade att maken var dunderförkyld. Var tvungen fråga doktorn om det var ok att sätta venport. Temp togs, 36.6 och hon frågade om jag kände mig sjuk. Det blev grönt från doktorn.

Sköterskan kom och sa att om allt gick bra var jag tvåa på operation.

Så där fick vi vänta. Tog en promenad så tiden skulle gå lite fortare, och så var det skönt röra på sig.

Sköterskan kom strax före tio och sa nu har dom ringt från operation, nu är det dags. Bara ta på sig den fina skjortan och ta alvedonen.

Dom var så duktiga på operationen. Pratade med läkaren och frågade om slangen måste vara så nära halsen då det var så på förra venporten och orsakade obehag. Han sa han inte brukar sätta den så.

Sedan hörde jag han och sköterskan prata om någon vätska som dom såg. Att det såg inte ut som bedövningsvätskan. Det tog ett bra tag innan jag fattade. När vi pratade senare så jag att jag tappats på 3 dl lymfvätska. Jamen såklart, det var det ju säger både läkaren och sköterskan. Så nu är jag platt igen, för det har fyllts på lite.

Anna var kvar när jag kom tillbaka. Då var det gott med frukost om än en sen sådan.

Kaffe, mackor och yoghurt.

Frågade när jag fick åka hem. Dom ville se hur jag mådde efter jag ätit. Min sköterska hade gått på lunch och skulle vara tillbaka 12.30. Det var bara 20 minuter att vänta. Hon tittade på förbandet och klippte mitt armband, så fick vi åka.

Vi köpte med oss räkmackor hem så Olle också skulle få. Det åt vi en del förra behandlingsomgången, kan hända det blir några nu också.

Gillar