Fyllda pannbiffar med stekt lök, potatis och gräddsås

Jag fick bra betyg för maten idag. Hade tänkt göra lasagne men ändrade mig till att göra pannbiffar. Jag var sugen på stekt lök.

Tidigare har jag gjort fyllda biffar när jag gjort på lammfärs. Tänkte att det går säkert lika bra med nötfärs. Jag tänkte fylla med riven ost och stekt bacon. Tanken var ju god. Tog fram ett paket tärnad bacon och stekte. Tyckte det blev lite så jag tog fram ett paket till. Trodde jag, det var skinka. Men det gick bra det också. Så går det när man är trött.

Amanda och Krille kom förbi så jag bjöd dom på middag. Satte dom i arbete såklart. Krille fick skiva lök och Amanda riva ost. Tillsammans fixade dom potatisen. Löken började jag steka i smör direkt, den ska steka länge. Då blir den godast. Så den fick steka under tiden vi gjorde resten av maten.

Till biffarna blandade jag först tre ägg, två dl mjölk, två msk ströbröd, en msk kalvfond, grillkrydda, salt, vitlökspulver. Det fick svälla en stund. Tillsatte ca ett kg köttfärs och blandar. Gjorde stora bollar som jag fyllde ned riven ost och det stekta baconet och skinkan. Rullade som när jag gör palt, plattade till biffar och stekte i smör.

När alla biffar var stekta hällde jag grädde i stekpannan, tillsatte soja, schalottenlöksfond, svartvinbärsgelé, salt och vitlökspulver. När det kokat en stund redde jag med majzena till såsen blev lagom tjock.

Gillar

Kommentarer

CristinaS
CristinaS,
Mums mums! 🤗
nouw.com/cristinas
Cajaba
Cajaba,

Det var inte dumt alls 😍

nouw.com/cajaba
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Vilken god middag, inte en enda kalori 🤭

nouw.com/stenhagenbettan
Cajaba
Cajaba,