Ett annorlunda samtal av något typ av bedragare

Mina barns pappa Nisse har blivit utsatt för bedragare gällande covid-19 vaccination. Det ringde en kille och erbjöd att han skulle få en tredje vaccination gratis. Jag kommer inte ihåg helt hundra allt som de hade sagt. Killen ringde på arbetmobilen och ville ha Nisses privata nummer. Det diskuterades fram och tillbaka. Till slut sa killen till Nisse; Du är en jävla psykopat. Nisse frågade vart han ringde från och fick till svar norra Halland. Du måste vara en viktig person som fått två sprutor säger han till Nisse.

Nisse ville inte ha vaccinet, han har fått sina två och förstod detta var någon bluff. När han sa att han inte ville ha vaccinet säger killen då får du skylla dig själv. Vill du ha det sedan kommer det kosta dig 500 miljoner. Nisse la på efter att ha ledsnat på hur otrevlig personen var.

Då ringde det upp en annan kille efter en stund. Du har visst pratat med min student. Vad sa han till dig. Jag kommer inte ihåg vad Nisse hade sagt till denna. Tror killen frågade varifrån den andra som ringt kom ifrån. Norra Halland, säger Nisse. Norra Halland, dörr bort ju jag svarar killen. Nisse frågade om han visste vart i Sverige de hade hamnat när de ringde honom. Han hade ingen aning om det. I Norrbotten svarade Nisse. Norrbotten, det är en trevlig stad svarar då killen.

Denna andra kille påstod han var chef för två sjukhus i Norrbotten. När Nisse frågade vilka svarade han att det var sekretess så det fick han inte berätta.

Det var ett annorlunda samtal, men vi skrattade åt det när Nisse ringde mig.

Gillar