En trevlig kväll med god mat

När jag sovit färdigt efter vår färd till stan var det dags att grilla. Jag har sån tur att alla hjälper till så bra. Erika gjorde tårtan och skyller sedan fixa sallad. Men då kom Amanda på att nu klipper jag Erika. Så då fick Krille ta över att hjälpa till i köket. Och jag grillade. Det blev supersmarrigt!

Erika hade köpt fläskkarré, fläskfilé och kycklingfilé som hon la i marinad. Till marinaden använde hon:
1 dl soja
1 dl olja
1 dl vatten
1 msk honung
1 tsk basilika
1tsk rosmarin
1 tsk sambal oelek
3  vitlöksklyftor
Samma marinad till allt kött.

Jag grillade även majs och champinjonhattar fylld med vitlökssmör. Hade tänkt göra egen majobea och potatisslantar stekta i ugn. Men det fick bli färdig potatisgratäng med riven ost och färdiga såser. Hade aldrig funkat med mitt tänk idag att göra själv.

Elea åt lite av varje, lika glad för det var hon.

Tårtan är en Amanda special, det kallar jag den. Köpt fryst glutenfri  kladdkaka och marängbotten. Grädde, hallon och björnbär mellan och på. Enkelt och gott.

Olle, Krille och jag smakade på denna till kaffet. Den var inte dum.

Det enda Amanda önskade sig var silvertejp. Så hon fick en sån inslagen. Men vi glömde ju kortet säger Erika och hämtar det.

Erika hade klurat och skrivit texten i.

Hon fick denna. Erika hade burit ner den i källaren på toan. Det roliga med det hela var för det första att Amanda var med och köpte presenten. Erika sa att hon skulle handla åt deras pappa på Biltema nu när hon var här. Vilket hon också gjorde. Så dom hade tittat på något mer i verktygsväg som jag inte minns vad det var. Men det hade Amanda redan.

Det andra roliga var att Amanda hade varit ner på toan och hämtat schampo. Då såg hon verktygen och funderade varför det låg ett presentsnöre bredvid.

Det var lite bus på altanen innan myggorna började attackera oss.

The boys som Elissa kallade dessa två när hon lekte hide and seek.

Elea Björn lite kall om händerna och fötter. Hon var såklart också med och busade.

Det tog inte länge så sov Elissa när vi hoppade i snarklådan. Först skulle hon göra allt möjligt. Men när "vargen ylar" (Vargsången) spelades tog det inte länge innan hon somnade. Nu tänker jag sitta uppe en stund och njuta av tystnaden. Något slags ljud måste jag sätta på. Det lindrar tjutet i öronen efter denna dag. Det blev i alla fall en trevlig eftermiddag/kväll med dessa underbara människor jag har i närheten.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Trevliga överraskningar
nouw.com/stenhagenbettan
Cajaba
Cajaba,
Jo det var det 😍
nouw.com/cajaba