En trevlig kväll

Vi fick en god middag med gott vin när vi kom fram till Luleå. Det är så roligt att höra när Olle, hans bror och fru pratar minnen. När dom funderar vad olika personer hette.

Lite kul när vi skulle dricka kaffe. Då fick vi porslin med Porjus motiv. Jag blev ju tvungen fota runt hela koppen så jag fick med alla motiven. Denna första säger Gunnar är hotellet.

Den här andra är kyrkan till höger och Stora stenen till vänster. Vid den stenen har jag tillbringat många timmar när barnen var små. Dom älskade att vara där och leka. Den invigdes an kungen 1988. Det minns jag och har även bilder på hemma i något album.

Denna huslänga finns inte kvar. Där fanns det en tvättstuga. Det tvättades åt hotellet och vattenfall tror jag.

Motivet på denna tallrik är Porjus kraftstation. Högst upp där finns en sporthall där jag tillbringat många timmar med att spela badminton. Lite innebandy blev det också och styrketräning.

Kyrkan.

Medborgarhuset Sarek. Där har jag varit på bio, dans, bingo ja alla möjliga tillställningar. Kring Lucia har det i alla år varit julfest där och jag tror dom har det fortfarande men i en annan byggnad. Nu bor det en familj i den byggnaden.

Sista bilden är där polisen höll till. Dom var där vissa dagar i veckan när jag flyttade till Porjus 1983. När jag jobbade åt Vattenfall och städade var det vårt tillhåll. Idag finns inte huset kvar.

Den 17/1 är det 20 år sedan jag flyttade från Porjus. Vad tiden har gått fort. Det har i vilket fall varit en trevlig kväll. Skönt att få och lägga sig.

Gillar