Det har väl varit sådär idag

Varit till sjukgymnasten idag. Berättade att jag blev helt slut av vattenträningen trots att jag bara mest var i vattnet. Sa också att högerbenet inte ville riktigt vara med i rörelserna. Då säger har precis som jag känner. Det var mest troligt nog jobbigt att åka in till vattenträningen, där tog min energi slut. När jag har så lite energi behövs det ingenting för att jag ska ta slut. Inget fungerar i huvudet. Hjärnan fungerar bara för överlevnad, allt annat stängs av. Och det känner jag igen. Maken frågade igår när jag skulle till stan idag. Jag kunde inte svara på det, även om jag någonstans visste vilken tid jag skulle vara hos sjukgymnasten. Lika svårt är det när maken frågar vad ska vi äta idag, jag har ingen som helst aning. Vet inne vad jag har i kylen ens. Jag som brukar ha stenkoll.

Vet ju också från när jag var med i rehabgruppen när jag fick bröstcancer första gången hur det funkar med orken. Det tar plötsligt slut, helt utan förvarning. Det ser jag gör hemma också när jag gör något. Glömmer bort sätta undan säkert på sin plats näe jag håller på i köket. Det brukar jag alltid göra.

Tålamod har jag inte heller, tänder direkt.  Och tårarna rinner för ingenting. Allt detta är normalt sa min sjukgymnast. Du måste vila. Så skönt när något sättet samma ord på saker som jag känner.

När jag var färdig hos sjukgymnasten tyckte han är Amanda kör väl hem. Han visste precis hit jag skulle må. Eftersom hon inte har körkort ringde jag maken. Han släppte jobbet och körde oss hem.

Hela dagen efter sjukgymnastbesöket har jag bara vilat. Först i soffan, sedan i sängen och även på altanen. Huvudvärken har hälsat på. Maken blir hemma imorgon också, det känns bra. Vi kommer åka med Åsa och Jan-Ole till deras stuga i helgen. Det blir avkoppling och balsam för själen. Jag behöver inte sitta uppe och vara trevlig om jag inte orkar. Man känner sig som hemma, lägger sig och vilar när det behövs. Där sover jag alltid så bra. Packat pysslet har jag gjort, något kreativt ska det väl bli. Ser fram emot en vilsam helg med trevliga vänner. 💚

Gillar