Det blev en lång väntan

När jag gjort mammografin fick jag sitta i väntrummet och vänta till doktorn tittat på bilderna. Sköterskan kom tillbaka och ville ta en kompletterande bild, från en annan vinkel. Sedan skulle jag vänta igen. Det kom många kvinnor till mammografin efter mig som bara var in några minuter. Började ana oråd.

Efter lång väntan skulle jag följa med. Dom ville göra ultraljud, hade sett någon skugga på bilderna. Tårarna kom direkt, och ensam var jag. Ringde till maken, bad honom komma.

Bröstet undersöktes och de kände en förhårdnad. Det kan även vara ärrvävnad då det är i den opererade bröstet. Efter ultraljudet ville doktorn ta ett cellprov, två nålstick i tutten. Och jag som är rädd för nålar. Men det kändes faktiskt inte.

Imorgon är det konferens på onkologen, då ska dom titta på mina bilder och cellprovet är analyserat. Då får jag veta om jag måste tillbaka för biopsi. Just nu känner jag mig bara trött och har ont i huvudet. Hoppas att det bara är ärrvävnad. Jag vill ju jobba!! Tycker att jag kommit in bra i jobbet trots min hjärntrötthet.

Jag plockar fram min berlock vi gjorde när jag fick min bröstcancer. Fick då en bild av en båt och dessa ord av min fina kollega och vän Desiré:


"Segelbåten är en symbol för den resa du startat. Ibland kanske det kommer att storma, men glöm då inte att det är bara du som kan styra seglet framåt. Håll då hårt!

Med båten vill vi därför nu önska dig vind i seglet. Plocka fram symbolen då det stormar som mest, för då kommer du att påminnas om att det kommer att lugna ner sig, och ingen kan styra seglet som du."

Jag och Anna gjorde då denna berlock. Och nu är det dags ta fram den igen.

Gillar