Det blev en heldag på sjukhuset

Då har vi varit till min fina onkolog. Vi blev nog där ca 45 minuter. Mina röntgensvar visade på stabil sjukdom. Blodprover var bra så det blir skelettstärkande infusion. Det var dåligt om tider, jag fick välja kl 15 idag eller imorgon. Det blir idag.

Jag förklarade hur det är och att jag bestämt mig för att prova sprutor istället för tabletter.
Tröttheten med allt vad det innebär. Att jag inte kör lika mycket hoj eftersom jag oftast så får vila två dagar efteråt. När jag gör saker att återhämtningen är längre än tidigare. Jag måste planera vila utifrån vad jag ska göra. När jag skriver måste jag säga orden högt för mig själv så att det blir rätt. Kommer inte ihåg saker. Har svårt att planera. jag tappar tråden när jag läser långa texter, eller ser på film. När jag är riktigt trött känns det som om hjärnan brinner. Fel ord kommer både i text och tal. Och det blir så det tjuter i öronen. Viktuppgång, muntorrhet och dålig smak i munnen relaterat till Saroten.

Hon tyckte att jag hade det besvärligt med dessa symptom. Det tyckte hon förra gången vi träffades också, men så var det jag som inte ville byta till sprutor. Nu är jag redo för det. Jag blev sjukskriven till sista januari.

Min onkolog skriver även en remiss till kuratorn. Kanske hon kan hjälpa mig så jag får rätt verktyg för att hjälpa mig själv.

Jag fick en broschyr att läsa om sprutorna.

Anna och jag passade på att äta den goda lunchen så det var några timmar till behandling.

Innan fick jag åka till apoteket och hämta ut sprutorna. Två ska jag ha, en i vardera skinka. Dyra var dom också, drygt 5300 kr. Tur vi bor i Sverige och har högkostnadsskyddet. Fort blir det gratis.

Jag fick ett eget rum idag. Anna får inte följa in på dagvården så hon åkte på eget äventyr. Fick sprutorna först. Dessa ska jag ha om två veckor igen. Den tredje två veckor efter det. Sedan blir det var fjärde vecka.

Det var ju löjligt att vara rädd för dom, kändes ju inte när hon stack. Nu har jag fått Zometa, väntar bara på att spoldroppet ska vara färdigt. Sedan får jag åka hem. Gissa om jag kommer sova när jag kommer hem?

Gillar