Billig köttfärs blev två rätter

Jag tänkte göra bara biff men passade på göra köttbullar också. Till biffarna är det gott med stekt lök. Den börjar jag steka först. Rune har lärt mig steka lök minst 25 minuter, då blir den godast. Kryddat med baskrydda och stekt i vitlökssmör.

Efter det delade jag potatisen i fyra delar och startade min actifry. Den sköter sig själv. Kryddat på slutet med persilade och örtsalt.

1kg köttfärs
2 ägg
1/2 dl sweetchilisås
1 tsk sambal oelek med vitlök
1 msk schalottenlöksfond
baskrydda, vitlökspulver och färskryddor från Grekland.

Allt blandas och jag gör två stora bullar och ett gäng små. De stora bullarna plattar jag till och steker i vitlökssmör.

De små lägger jag i en form och klickar över lite vitlökssmör. Kör i ugnen i 200 grader ca 10 minuter.

När de stora är stekta lyfter jag upp dom och för sås i stekpannan. Häller på grädde, vispar runt i stekpannan. Häller på lite soja, fond och två tsk svartvinbärsgelé. Kryddar med baskrydda. Till sist lite maizena redning för att såsen ska bli lite tjockare.

Hade varit gott med lingonsylt till, men hade ingen i kylen. Tog svartvinbärsgelé istället.

Maken blev nöjd, och det blev även jag.

Gillar

Kommentarer