Besöket på kirurgmottagningen

Jag hade maken med mig idag då Anna är i utlandet. Vi fick vänta ganska länge på att få komma in.

Väl inne på rummet fick vi vänta ytterligare. Denna väntan,  jag är snart allergisk mot att vänta.

Min fina bröstsköterska kom först och ville prata lite. Frågade om jag visste vad som är planerat. Jag fick en vårdplan av henne där allt står.

Sedan pratade hon om olika sätt att få ett nytt bröst. Det känns inte aktuellt just nu, kan vi ta det sedan tyckte jag. Vill bara bli av med detta cancerbröst nu. Att jag bara har ett sedan spelar mindre roll. Det jag kan känna är att när jag ska ha bh på mig att det kommet kännas konstigt. Hon tog fram en silokontutte som jag och maken fick känna på. Den blir bra!

Min bröstsköterska sa också hon skulle ringa till Skellefteå och höra när närmaste tiden finns där. Då får jag komma dit så jag blir opererad fortare. Hon tyckte jag fått gå och vänta nog nu. Det känner jag också, vänta och inte ha någon tid är värst. Jag skulle få veta senast imorgon om när.

Efter henne kom läkaren, ställde frågor, undersökte mig, lyssnade på hjärtat och tog blodtryck.

Han informerade om hur operationen går till. Att man kan ibland behöva en dränageslang för att tömma kvarvarande blod.

Återbesök planeras efter ca 3-4 veckor och först då vet man hur vi ska gå vidare med behandling. Om jag behöver cellgifter eller inte.

Dom kommer även prova hitta portvaktskörtel för att se om tumören spridit sig till lymfkörtlarna. I samband med operationen kommer jag få en injektion med radioaktivt ämne i bröstet. Ämnet hamnar i portvaktskörteln och kan ses som en lysande punkt med hjälp av en slags kamera.

Eftersom jag tagit bort två portvaktskörtlar förra gången kanske dom inte hittar någon denna gång. Och lymfkörtlarna tar man inte bara bort utan att ha tittat på portvaktskörteln.

Efter besöket fick jag gå och lämna blodprover inför operation.

Träffade lilla Elissa innan jag åkte hem. Och när jag kom hem var det godnatt. Sov till min finna kollega ringde och väckte mig. Känner mig rätt tung i huvudet nu också. Ska mysa med maken när han kommer hem med hårbollarna.

Det var min dag idag, förutom jobbet på förmiddagen förstås. Var rädda om varandra och lev här och nu💚

Gillar