Älgstek

Igår tog jag fram en älgstek som fick tina till idag. Skulle på vattenträning idag så jag visste att jag är tröttare på eftermiddagen. Det blir fort några timmar när jag och min kompis åker in till stan. Först träning, sedan lunch någonstans och sist handling. När jag kom hem doftade det ljuvligt i huset. Laddade crocken på morgonen och startade den när jag åkte till stan.

Det här hade jag i:

Älgstek

2 morötter

1 gul lök

10 st enbär

3 lagerblad

2 tsk korkad timjan

½ dl flädersaft

2 dl vatten

2 msk soya

2 dl matlagningsgrädde

3 msk maizena redning

2 tsk svartvinbärsgelé

torkade kantareller

salt och peppar

Gör så här:

Bryn steken runt om, salta och peppra väl.

Lägg steken i grytan.

Skär morötterna ca 2 cm bitar och löken i klyftor. Lägg det i grytan.

Lägg i resten av ingredienserna utom matlagningsgrädden, maizena, svartvinbärsgelé och kantareller.

Tillaga på låg i 6-8 timmar, jag hade 6 timmar.

När köttet är färdigt, sila skyn.

Tillsätt grädden, maizena, gelé och kantareller.

Vi åt detta med potatis, kokta morötter från gårdagens middag och svartvinbärsgelé. Gott gott! Detta gör jag fler gånger.​

  • Crock pot
  • Nära Vännäsby

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229