Hej, Nu är sommaren här på riktigt (hoppas vi iallafall). Vi har i alla fall fått sommarlov, och vad passar inte bättre då än att fira med en mousse tårta. Super somrig och fräsch :)


Gör så här

1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.Hacka chokladen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull och ta den från plattan. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet.

2. Tillsätt sockret,vaniljsockret och salt. Blanda sedan i äggen ett i tagen och vänd sist ner vetemjölet.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. ca 24 cm. Grädda bottnen i mitten av ugnen i 15-20 minuter (detta varierar helt på ugnarna). Den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna. Ta bort kanten och diska den innan du sätter tillbaka kanten igen.

4. Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten (ca 5 min, eller längre). Koka upp hallonen i en kastrull, låt koka i 2-3 min. Pressa hallonen genom en sil och låt det svalna en stund.

Blanda hälften av hallonpurén med färskosten och florsockret. Vispa grädden mellanfast. Smält gelatinbladen i resten av hallonpurén i en kastrull på låg värme. Låt det svalna en stund och blanda ner den i hallonfärskosten.

Blanda till sist ner grädden. Fyll formen med moussen. Låt moussen stelna i kylskåpet ett par timmar.

5. Persikomousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Om du har färska persikor skalar du dem tar bort kärnan och mixar dem till en jämn puré. Har du konserverade persikor är det bara att mixa dem till en puré. Det är ingen skillnad. Du behöver ca 2 dl. Vispa sedan ner florsockret i purén.

Vispa grädden mellanfast i en skål. Krama ut vattnet ur gelatinbladen och värm dem försiktigt i en kastrull med lite av purén tills gelatinet har smält. Blanda ner gelatinet i den kalla purén. Vänd ner grädden i smeten. Börja med en liten klick så att grädden inte blir simmig. Fyll tårtan med moussen och ställ den i frysen för att stelna i ett par timmar.

6. Hallonsås: Koka upp hallon, strösocker, citron och maizena. Låt det koka i någon minut. Sila såsen och låt den kallna och låt det svalna i kylen till servering.

7. Ställ tårtan i kylskåpet ett par timmar före servering.

Tips för garnering: Vi har dekorerat den med både jordgubbar och så har vi också dekorerat med färska persikor hallon och lite cocos flakes. Men det går så klart att dekorera med vad som helst.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments