En enkel brownie med twist.


Sätt ugnen på 160 grader. Grädda i 20-22 minuter.

Ingredienser

200 g polly + några till dekoration

3 dl grädde

Brownie

150 g smör

2½ dl socker

1½ dl kakao

½ tsk salt

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 dl vetemjöl


Gör så här:

Börja med pollygrädden. Häll grädde och polly i en kastrull och värm upp på medel värme (pollyn ska smälta och grädden får inte koka då blir det svårare att vispa upp)

När grädden och pollyn smält samman ställer du kastrullen åt sidan och låter svalna en aning. Sedan häller du över grädden i en annan skål och låter den kallna helt. När grädden är helt kall får (gärna stå i kyl över natten) är det bara att vispa upp den med elvisp.


Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och rör om ordentligt. Vispa sedan ner ett ägg i taget försiktigt. Vänd sedan ner vetemjölet och blanda om.

Klä formen ( ca 20*20 cm) i bakplåtspapper och fördela smeten jämt. Grädda i 160 grader i 20-22 minuter. Låt sedan kallna.

Spritsa sedan på pollygrädden och dekorera med en polly.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det här är typ den perfekta presenten om du inte vet vad du ska köpa till alla hjärtans dag. Superlätta att göra supergoda och super gulliga


Sätt ugnen på 180 grader. Grädda i 8-10 min.

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör

3 dl socker

1½ tsk hushållsfärg

½ msk kakao

2 ägg

½ tsk salt

1 tsk bikarbonat eller matsoda

6 dl vetemjöl

150 g vitchoklad


Gör så här:

Ta fram smöret i god tid.

Vispa smör och socker tills det blir vitt och krämigt. Tillsätt färgen och kakaon så att smeten får en klar röd färg. Färgen mattas ut något i ugnen. Vispa i ett egg i taget och vispa ordentligt mellan äggen. Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat och salt. Tillsätt mjölblandningen och knåda ihop degen. Hacka vitchokladen och rör ner den sist i smeten.

Forma degen till bollar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och tryck ut dem något.

Grädda i 8-10 minuter på 180 grader.




Likes

Comments

Chokladbollar

150 g smör,rumsvarmt

1 ½ dl strösocker

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 msk kallt kaffe/vatten

4 dl havregryn

Rosa strössel

Blanda ihop alla ingredienser och rulla sedan till bollar. Rulla sedan i valfritt strössel. Vi använde ett rosa strössel för att få lite "kärlekstema" på det hela


Varm choklad med vitchoklad och hallon

2 1/4 dl mjölk(vi använde röd mjölk, men går med vilken mjölk som helst)

4 msk grädde

ca. 50 g vit choklad

1 shot hallonlikör( går även med hallon puré för en alkoholfri variant)

1 msk socker

Röd karamellfärg

Vispad grädde

Chokladsås och hallon (valfritt)

Börja med att värma upp mjölken och grädden tills det nästan kokar. Sänk då värmen och blanda ner vitchokladen. Blanda om tills det smält. Tillsätt sedan sockret och hallonlikören. Tillsätt sedan den röda karamellfärgen tills du får den färg du önskar. Häll upp i glas och spritsa på grädde. Dekorera sedan med chokladsås och hallon.

Likes

Comments

Ganska maffiga muffins men supergoda och perfekta om du vill ha något extra.

Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i ca 15 minuter.

Ingredienser:

3 ägg

2½ dl socker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl gräddfil

2 msk kallt kaffe

3½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 nypa salt

100 g mörk choklad


Frosting

150 g vit choklad

50 g rumsvarmt smör

1½ florsocker

150 g philadelphia


Gör så här:

Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.

Smält smöret och blanda i gräddfilen, blanda sedan ner det i äggsmeten

Vänd försiktigt ner vetemjöl, kakao och salt i smeten

Smält den mörka chokladen och blanda sedan ner den smälta chokladen i smeten.

Placera ut muffinsformarna och fyll med smet till 3/4 delar. Och grädda i ugnen i 15 minuter i 175 grader. Låt sedan svalna på galler.

Frosting. Smält den vita chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikro.

vispa det rumsvarma smöret med florsockret tills det blir riktigt fluffigt

. Vispa sedan i den vita chokladen och tillsätt sedan philadelphia osten och vispa ihop.

Spritsa sedan på frostingen på muffinsarna och dekorera sedan med det du vill. t.ex strössel, godis eller kakao.

Likes

Comments

Lussekatter, lussebullar... vad du än kallar dem så är det nu dax igen. Och eftersom de är supergoda så klagar ju ingen ;). Här kommer ett supersimpelt recept på vanliga, enkla och supergoda lussebullar.

Du behöver:

50 g jäst

100 g smör

5 dl mjölk

250 g kvarg

1 pkt saffran

1½ dl strösocker

½ tsk salt

17 dl vetemjöl


1 ägg

russin


Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll den över jästen. Mortla saffranet med lite socker för att få fram saffranssmaken mer. Häll sedan ner kvargen, saffranet, sockret, saltet och det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa i ca 30 minuter under en bakduk. Baka sedan ut till lussekatterna till ca 35 bullar. Och garnera med russin, låt sedan jäsa i ca 20 minuter och pensla med ägg innan du gräddar dem. Grädda i ca 5-8 minuter i 225 grader. Super lätt ju. De är godast att äta nygräddade med mjölk :).

Likes

Comments

Ett omtyckt och helt himmelskt gott recept som passar både till vardag och fest! Nästan helt omöjlig att bara ta en bit av.

Kakdeg

115 g smör

1 3/4 dl socker

3/4 dl farinsocker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk matsoda

180 g hackad mörk choklad

2-3 pkt oreos

Brownie

150 g smör

3 dl socker

1 1/2 dl kakao

1/2 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 1/4 dl vetemjöl


Garnering

Ca. 100 g vit choklad

Ca. 100 g mörk/ljus choklad

Oreo

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Kakdeg: Vispa ihop smöret, sockret och farinsockret. Vispa sedan ner ägget. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner det i smeten. Blanda till sist ner den hackade chokladen. Tryck ut degen i en långpanna (ca.35x40 cm). Strö sedan över hackade oreos

3. Brownie: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna. Häll sedan smeten i formen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca.. 30 min. Låt svalna.

5.Garnering: Dekorera kakan med smält choklad och oreos. Skär sedan i bitar.

Likes

Comments

Hej, Nu är sommaren här på riktigt (hoppas vi iallafall). Vi har i alla fall fått sommarlov, och vad passar inte bättre då än att fira med en mousse tårta. Super somrig och fräsch :)


Gör så här

1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.Hacka chokladen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull och ta den från plattan. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet.

2. Tillsätt sockret,vaniljsockret och salt. Blanda sedan i äggen ett i tagen och vänd sist ner vetemjölet.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. ca 24 cm. Grädda bottnen i mitten av ugnen i 15-20 minuter (detta varierar helt på ugnarna). Den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna. Ta bort kanten och diska den innan du sätter tillbaka kanten igen.

4. Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten (ca 5 min, eller längre). Koka upp hallonen i en kastrull, låt koka i 2-3 min. Pressa hallonen genom en sil och låt det svalna en stund.

Blanda hälften av hallonpurén med färskosten och florsockret. Vispa grädden mellanfast. Smält gelatinbladen i resten av hallonpurén i en kastrull på låg värme. Låt det svalna en stund och blanda ner den i hallonfärskosten.

Blanda till sist ner grädden. Fyll formen med moussen. Låt moussen stelna i kylskåpet ett par timmar.

5. Persikomousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Om du har färska persikor skalar du dem tar bort kärnan och mixar dem till en jämn puré. Har du konserverade persikor är det bara att mixa dem till en puré. Det är ingen skillnad. Du behöver ca 2 dl. Vispa sedan ner florsockret i purén.

Vispa grädden mellanfast i en skål. Krama ut vattnet ur gelatinbladen och värm dem försiktigt i en kastrull med lite av purén tills gelatinet har smält. Blanda ner gelatinet i den kalla purén. Vänd ner grädden i smeten. Börja med en liten klick så att grädden inte blir simmig. Fyll tårtan med moussen och ställ den i frysen för att stelna i ett par timmar.

6. Hallonsås: Koka upp hallon, strösocker, citron och maizena. Låt det koka i någon minut. Sila såsen och låt den kallna och låt det svalna i kylen till servering.

7. Ställ tårtan i kylskåpet ett par timmar före servering.

Tips för garnering: Vi har dekorerat den med både jordgubbar och så har vi också dekorerat med färska persikor hallon och lite cocos flakes. Men det går så klart att dekorera med vad som helst.

Likes

Comments

Idag är det muffinsdagen! Därför har vi bakat dessa supergoda och maffiga chokladmuffins. Kaffet ger muffinsarna en mer "vuxen smak", men passar nog för barn också!


3 stora ägg

2.5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl gräddfil

2 msk kallt kaffe

3.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 nypa salt

100 g mörkchoklad

Frosting:

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

0.5 dl kakao

100 g philadelfiaost

1 msk kallt kaffe

Valfri dekorering(vi använde riven vitchoklad)


1.Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg,socker och vaniljsocker pösigt.

2. Smält smöret och blanda det tillsammans med gräddfilen och kaffet ner i äggsmeten.

3. Blanda ihop vetemjöl,bakpulver,kakao och salt och vänd ner det i smeten.

4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och blanda sedan ner i smeten.

5. Placera muffinsformar på en plåt och fyll formarna ca. 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 min. Låt sedan svalna.

6. Frosting: Vispa smör,florsocker,vaniljsocker och kakao krämigt.Vispa sedan i kaffet. Bred frostingen över muffinsarna och garnera valfritt.


Likes

Comments

Här kommer ett recept på en supergod vegansk morotskaka! Tar inte lång tid alls att göra och passar för alla både veganer och icke-veganer =)

3 dl morötter,rivna

3/4 dl sojagrädde

2 dl socker

0,5 dl rapsolja

1 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

1,5 tsk kanel

Glasyr

50 gram vegansk mjukost

30 gram mjölkfritt margarin

1 dl florsocker

Gör så här:

1. Vispa ihop grädden,sockret,oljan och morötterna. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.

2.Grädda i en liten långpanna mitt i ugnen i ca. 30 min.Låt svalna.

3. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över kakan. Skär upp i lagom stora bitar.

Likes

Comments

En dröm för dig som älskar jordnötter och choklad! En supergod kaka, med en kakig botten som även är väldigt enkel att göra och tar inte alls lång tid. När vi bakade denna kaka så gjorde vi den glutenfri. Vi bytte bara enkelt bort vetemjölet mot jyttemjöl istället, men går nog med vilket glutenfritt mjöl som helst!

Ingredienser:

1 1/2 dl brun farin

1 dl socker

200 g smör

1 dl jordnötssmör

1 ägg

3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat/matsoda

100 gram mörkchoklad

Glasyr:

75 gram smör

100 gram mörkchoklad

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl jordnötter,grovhackade.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör farin,socker,smör och jordnötssmör till en klumpfri smet. Rör ner ägget i smeten.

2. Hacka chokladen grovt och blanda den med mjöl och bikarbonat. Blanda ner det i smeten.

3. Bred ut smeten i en långpanna ca. 25x30 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 15-20 min. Låt kakan svalna.

4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Rör ner den hackade chokladen och tillsätt sedan florsockret och vaniljsockret. Bred glasyren på kakan och strö över de hackade jordnötterna. Låt stå i kylskåpet en stund så glasyren stelnar. Skär sedan i lagom stora bitar.

Likes

Comments