17-06-30

Idag har jag shoppat med denna alvprinsessa. Var nära att ställa in för jag är så sjuk just nu, men jag kämpade på. Denna människa, min Sestra, ger mig alltid energi på något magiskt vis. Hon tar hand om mig, frågar om hon kan bära något, håller mig under armen och låter mig luta huvudet mot henne när jag känner mig svag. Jag älskar dig så oändligt mycket, min platoniska tvillingsjäl. Min andra halva. Att hoppa av gymnasiet är det bästa beslut jag tagit i mitt liv. Om jag inte börjat om på ett nytt ställe så hade jag aldrig träffat dig, och jag kan inte föreställa mig ett liv utan dig. I will love and protect you forever.

"Maskulin Elegans: En Mancave i Lidköping"

Eehm, okej IKEA. Challenge accepted. Frida langade bekymrade blicken (you know the one), muskelspännande och manspreading.

Order ALL THE FOOD!
Vi hittade både höns och en rastplats för fibropatienter.

Likes

Comments

Nu skriver jag det här några veckor i efterhand, så det blir mest bilder. Jag skulle egentligen upp och se Blink 182 på Grönan men de ställde in. Bestämde mig för att försöka komma iväg ändå, för att träffa Paula och E. Är glad att jag gjorde det! Detta är första gången som jag och Paula träffats utan att gå på konsert, faktiskt. Haha.
Blev en mycket spontant inplanerat träff med E, och det slutade med att vi umgicks i 12 timmar. Inte illa pinkat. Saknade dem direkt de gått ut genom dörren. Hoppas på att kunna ses igen snart. Tyvärr är båda vära liv såpass kaosiga just nu att det är ganska svårt att få till. Patience, Padawan, etc.
Paula jobbade en del men vi lyckades få till en shoppingdag which was very nice. Hur kommer det sig att VARJE gång någon drar med mig på shopping så är det JAG som kommer hem med fulla kassar? It's like I'm cursed.
PS. Skulle ta en nänänänänä-bild till Frida när vi gick in på stora Beyond Retro, så Paula var ju tvungen att strike a pose. Senare valde jag att göra detsamma framför den något pornografiska stationery-delen av Akademibokhandeln. She's a true inspiration, that one.

Likes

Comments

Jag pysslar med min bullet journal varje dag nu för tiden. Två saker jag försöker öva på är doodles och hand lettering. Jag har aldrig varit någon som kan skriva "snyggt" och aldrig kunnat rita heller. Varje gång någon kontrar med "du kan viiiisst ritaaaa, ingen är duktig från börjaaaan, alla kaaaaaaan" så blir jag smått irriterad. Självklart föds ingen med världens finputsade skills, men vi har olika förutsättningar. Precis som med allt annat. Jag misstänker att jag har extra svårt för att rita och skriva pga min asperger. Vi tenderar att ha dålig koordination, vara klumpiga och inte riktigt kunna styra våra fingrar som vi vill osv. Ett symptom jag verkligen känner igen mig i. Det är såpass svårt för mig att jag kan tänka en linje i huvudet och försöka rita den på pappret men så blir den helt annorlunda när den hunnit dit. Handen kan inte följa kartan i huvudet, liksom. Kan även hänga ihop med mitt problem att köra bil för att jag inte kan se "kartan" i hvudet och aldrig vet vad som kommer bakom nästa sväng om jag inte typ memorerat en blomkruga eller en sten i närheten. Oavsett vad det nu beror på så har jag övat mer det senaste. Och det har faktiskt gått framåt en aning.

Jag gillar friheten med just sk. doodles. Att det inte behöver vara rakt och snyggt och komplicerat och skuggor och detaljer. Det kan vara klotter, enkla saker, enkla linjer. Det finns massor av bra tutorials, och jag har hunnit följa en del av dem. Jag bed ombedd av folk i BuJo-gruppen på FB att dela med mig av länkarna så jag tänkte göra det här. Det är lättare när allt hamnar på samma ställe.

Hand lettering

Hand lettering är alltså att skriva snyggt för hand, men inte samma sak som kalligrafi. Hand lettering kan göras med vilken penna som helst (vissa är så klart att föredra av olika anledningar) och jag skulle beskriva det som att rita med ord. De som är riktigt duktiga leker med kombinationen av olika fonter, skuggor, färger etc. Jag är på en väldigt basic nivå.

Min favoritfont är den första som visas i den här videon. Superenkel och supersnygg till rubriker!

Om man söker på hand lettering på YouTube får man upp en hel del. Något jag tycker om att göra är att gå in på DaFont.com och försöka härma de fonter jag tycker mest om. Sidan har hur många fonter som helst och olika kategorier.

Om du vill kika på min samling "Hand Lettering" (fonter jag sparat för att öva på) kan du klicka HÄR . Den uppdateras kontinuerligt.

Doodles: avdelare och kransar.
Doodles: rubriker, datum och ribbons
Doodles: ikoner 
Doodles in general

Här kommer lite step-by-step tutorials som jag uppskattat. Allt behöver ju inte ha tema almanacka.

Linda Rea @ Flickr

Learntodraw.today @ Pinterest

Therevisionguide @ Instagram

Inkbyjeng @ Instagram

Bonjournal_ @ Instagram

Övrig inspiration:
Happy Planning!

Likes

Comments

Måste skriva av mig angående psykvårdens inkompetens och pissiga behandling av mig de senaste månaderna. Jag är alltså kroniskt sjuk till den grad att jag i nuläget inte tar mig ur lägenheten på egen hand och har inget annat val än att vara 100% borta från jobbet.
Jag klistrar in den text jag skrev på Facebook, så den kanske inte är världens snyggaste.
För att förtydliga: det är ofta psyk som står för intyg o dylikt för fibropatienter då symptomen även går över på deras område (hjärndimma, utmattningsdepression etc).

----------------------------------------------------------------------------------------------
13 April: Jag ringer till psyk och frågar om de kan sjukskriva mig då jag nu är hemma 100% (de har hållt i tidigare sjukskrivningar). Sköterska hjälper mig fylla i blanketten via tfn, jättenoga. Hon hoppas att det skall gå fort.

Ca 2 veckor senare:
Jag ringer psyk och frågar varför jag inte fått något intyg på posten. Annan sjuksköterska säger att det är konstigt att inget blivit gjort och att han skall lägga en påminnelse till läkaren om detta + att jag bör ringa tillbaka i slutet av samma vecka.

Ca 1 vecka senare:
Jag har inte fått något, så jag ringer igen. Ännu en ny sjuksköterska talar om att jag faktiskt inte kan förvänta mig att saker går snabbt och de har många patienter. Hon är riktigt snäsig trots att jag påpekar att det är de själva som sagt till mig att det bör gå fort + att jag skall ringa och påminna.

Ca 2 veckor senare:

Jag får hem ett intyg och är överlycklig tills jag faktiskt läser detaljerna och ser att de gjort helt fel. Läkaren har uppenbarligen inte ens läst de nya papper jag fått hjälp att fylla i. Han har förlängt en *gammal* sjukskrivning på 25% istället. Inte ens min sysselsättningsgrad stämmer. Inget jag kan lämna in till varken min chef, AMA eller FK.
Jag ringer psyk igen. Sköterskan säger att oj då, hon skall säga till läkaren att det blivit fel.

Ca 2 veckor senare:

Jag har återigen inte hört ett knyst. Jag ber mamma ringa dem eftersom hon jobbat länge inom vården och vet mina rättigheter etc.

Ett par dagar senare:
Mamma får tag på någon på psyk. De ringer upp mig och ber så hemskt mycket om ursäkt för att det blivit så här. Sköterskan är noga med att skriva ner vad som behöver ändras. "Läkaren har ju kollat på det här ni fyllt i via telefon när han skrivit intyget" påstår hon. "Nej det har han VERKLIGEN inte gjort" svarar jag. "Eh...nähä...okej".
Hon skall prata med läkaren, och ringa om något behöver kompletteras. Hon ber mig komma in till dem och fylla i en blankett för förlängning så snart som möjligt, helst redan imorgon.

Ca 1 timme senare:
Samma sköterska ringer. Hon ber om ursäkt igen och låter väldigt spänd på rösten. Hon talar om att jag måste komma på ett läkarbesök innan jag kan få en sjukskrivning och "det är nog där felet ligger från början, men det kunde ju inte du veta, felet är vårat". No shit. "Tyvärr finns det ingen läkartid för än den 13e Juni, och det är ju långt dit". No shit.
Hon försöker köra med lite fejkad positivitet och talar om att de har möte med FK imorgon och då kan de ju ta upp det här så jag får pengar retroaktivt i alla fall. What? Enligt regel får man pengar retroaktivt när intyg dröjer. Det är så systemet fungerar. Låtsas inte som om ni skall "hjälpa" mig.

Jag blev så uppgiven och förbannad att jag till slut bara lade på i örat på henne. Det stämmer verkligen att man behöver vara frisk för att orka vara sjuk. Hade jag haft en "vanlig" anställning hade jag kanske blivit av med jobbet. Om jag inte haft undansparade pengar + två föräldrar som stöttar så hade jag kanske blivit av med lägenheten.
Skall få hjälp att ringa patientnämnden imorgon. Jävla skit.
(Texten längst ner på bilden är utdrag ur mail från AMA, min chef och min löneassistent).

Likes

Comments

Haven't seen this babe of darkness for many years. People called her Dita and a lot of them were crushing on her but she was afraid of human contact and only cared about books + Frerard. She still mostly cares about books + Frerard. She's better at human contact.

Likes

Comments

Ungefär så här intressant är min vardag just nu. Ibland orkar jag laga ordentlig mat. Jag försöker verkligen. Men de flesta måltider består av frukt eller yoghurt med müsli. Dels för att jag är så trött. Dels för att medicinerna tär på magen och ingenting känns tilltalande. Är rädd att rasa i vikt igen. Tycker redan att revbenen känns obehagligt mycket. Försöker göra ungefär två "nyttiga" saker varje dag för att inte bli galen av bristen på produktivitet. Typ duscha, slänga sopor, dammsuga, torka diskbänken och sådant. Försöker läsa trots att väggarna dånar större delen av dagen. De håller på och grejar någonstans i huset med vad som såg ut som tryckluftsborrar för mitt otränade öga. Låter ungefär som om någon försöker borra i ett element precis bredvid ditt öra. Det är tur jag har kvar mina ack så attraktiva hörselkåpor från traktortiden. Haha. Jag har inte på mig något annat än myskläder för det är obekvämt och gör ont. När jag går till affären eller fikar med pappa så har jag dock haft på mig faktiska vardagskläder flera gånger det senaste. Det första han sade när han hämtade mig här om dagen var "whoa, du har inte dina pandabyxor på dig". Jag färgade både hår och ögonbryn nyligen vilket gör ganska mycket för att påminna om att man fortfarande är människa under allt det grå. Om ett par veckor får jag träffa en av mina nya vänner för första gången. Jag har flera konserter inplanerade till sommaren. Det finns ljus i mörkret.

Likes

Comments

Jag har alltid haft hur många skrivböcker och listor och scheman som helst eftersom jag både behöver det för att fungera och tycker det är väldigt kul att pyssla med. Jag läste om Bullet Journaling för några år sedan och tänkte att åh, något för mig, men jag kom aldrig längre än så. Nu har jag hållit på i två veckor och jag är så glad att jag kommit igång.

Lite kort om vad det är:
En BuJo är som en kalender, dagbok och anteckningsbok i ett. Grundtanken är att man skall få plats med allt i samma bok istället för att hålla på med en massa olika (som jag tidigare gjort). Man håller sig främst till punktform eller kortare anteckningar - därav namnet då vissa punkter kallas för "bullets".
I början brukar man ha ett index (innehållsförteckning) samt en så kallad key vilket innebär att man skriver upp vilka olika symboler man kommer använda sig av och vad de symboliserar. Det finns ett gäng grundläggande sådana som man brukar använda sig av (länk) men man kan också göra egna. Allt för att kunna hålla det kort och koncist + få en bättre överblick.

Efter index och key brukar man göra en future log. Här kan man välja vilken stil man vill, men man bör få med någon slags översikt av det kommande året, indelat i månader. Jag har valt att rita upp varje månad som en kalender och lämna plats för anteckningar bredvid. Jag använder mig sedan av färgkoder för att markera olika saker som händer. Här går man inte in på detaljer. Det gör man i sina weekly spreads aka veckouppslag. Enligt min uppfattning har de flesta också monthly spreads men jag känner inte att jag har behov av det. Ett veckouppslag är precis som det låter. Två sidor av planering för varje specifik vecka. Layouten kan se u precis hur som helst och det är roligt att prova lite olika varianter och experimentera. Min variant är "kaos" än så länge haha... eftersom jag inte riktigt vet vad jag behöver få med än.

Diverse loggar brukar ta upp en del utrymme. Personligen har jag lagt till en logg för min smärta, mitt psykiska mående, böcker jag läser, filmer jag ser, serier jag ser och kommer nog även göra någon typ av sömnlogg. Hade varit bra med någon slags budgetöversikt också. Det är vanligt att föra en logg över träning, plugg, vätskeintag etc.
Sedan är det lite fritt fram. Anteckna, rita, skriv dagbok, samla fina citat, it's up to you.

Att dekorera sin BuJo är en del av grejen. Vissa väljer att hålla det simpelt medan andra går all in med washitejp och hela köret. Jag ligger nog någonstans mitt emellan. Skall bara få tummen ur att beställa lite roliga grejer...
'Boklogg' eller 'boklagg'? Vem vet... #dåligpåskrivstil

Likes

Comments