Efter den övertygande insatsen mot Leksand togs DIF snabbt ner på jorden under lördagens hemmapremiär inför ett nästintill fullsatt Hovet. Ett extremt disciplinerat Malmö avgick med uddamålsseger, 2-1, i en match som precis som väntat präglades av tufft, fysiskt spel i ett stundtals riktigt högt tempo.

Överlag en ganska kvalitativ och underhållande hockeymatch där Djurgården inte på något sätt behöver skämmas för sin insats. Man hade absolut sina möjligheter att få med sig minst en poäng och kanske till och med vinna den här tillställningen, men som ofta i dagens ishockey avgörs matcherna framför de bägge målen och där var DIF för dagen underlägset Malmö som spelade imponerande tålmodigt, rejält och effektivt. Dessutom hade de spetsspelare som klev fram, inte minst genom finländaren Ilari Filppula som med två fullkomligt geniala framspelningar bäddade för bortalagets mål. Nästan Sebastian Lauritzen-klass – och det säger inte lite. Wow!

Rödhökarna har nu fått en drömstart på SHL-säsongen med tre raka segrar och detta var faktiskt klubbens första trepoängare mot Djurgården i Stockholm sedan 2006. Nye tränaren Peter Anderssons manskap har onekligen något spännande på gång. Djurgården å sin sida har en hel del att jobba med framöver. Då tänker jag såklart framförallt på powerplay, där laget under sex av de tolv första minuterna i öppningsperioden spelade med en man mer på isen utan att egentligen få till vare sig etablerat spel eller målchanser.

På tisdag kommer KHK till Hovet och då krävs helt klart uppryckning i den spelformen. Även passningskvaliteten från bakplan måste upp ett snäpp. I dag höll det på att kosta DIF ytterligare baklängesmål enbart på grund av rent slarv och det håller inte i längden. Förhoppningsvis är även viktige Patrik Lundh tillgänglig igen efter att tyvärr ha klivit av dagens match av ännu okänd anledning. DIF som redan har Ikonen, Possler och Fällström på frånvarolistan skulle verkligen inte må bra av särskilt många fler tunga tapp på forwardssidan...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments