Vita Hästen mot Modo under måndagskvällen var på förhand en klassisk sexpoängsmatch mellan två underpresterande lag som desperat behövde en vinst för att påbörja klättringen i den allsvenska tabellen. Därför blev jag förvånad när jag fick se ett bortalag komma ut och göra en så slät figur i en sådan här viktig match.

Även om Emil Molin gav Modo ledningen med lagets första skott på mål var det här Vita Hästens match från början till slut. Det var långa stunder rena överkörningen, för att tala klarspråk. 6-3 blev till sist smickrande siffror för bortalaget vars powerplay är det enda som kommer undan med godkänt betyg. Förkrossande 41-18 i skott till Vita Hästens favör speglar faktiskt ganska väl hur matchbilden såg ut.

Oavsett vad man tycker om Modos prestation ska Vita Hästen verkligen ha cred för sin insats. Detta var första gången jag såg Norrköpingslaget spela den här säsongen och det är svårt att förstå att de ligger där de gör i tabellen. En sak är i alla fall säker – om de spelar med den här beslutsamheten fortsättningsvis så är det bara en tidsfråga innan de lyfter från de nedre regionerna.

Framförallt med en Rickard Palmberg i nuvarande form. Hand upp den som trodde att han skulle toppa skytteligan med snart halva grundserien avverkad? Nej, tänkte väl det. I kväll var Palmberg banans kung med tre mål och en assist vilket innebär att han nu skjutit sanslösa 14 mål på 20 matcher. Bara som en jämförelse nätade han nio gånger på hela förra säsongen och blev dessutom utlånad under en tid till Halmstad i HockeyEttan på grund av brist på speltid.

Nu är han förmodligen den hetaste spelaren i hela HockeyAllsvenskan och vid snart 28 års ålder på väg mot sitt stora genombrott i svensk hockey. En minst sagt häftig resa som återigen visar att det aldrig är för sent att utvecklas. SHL nästa?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments