Welcome abroad!

Hei kaikille ja tervetuloa mukaan!

Olen Venla Laine 16-vuotias lahtelainen yleisurheilija, joka on kiinnostunut erityisesti pituushypystä. Lisäksi myös pikajuoksu, heittolajit ja ottelut ovat mieleisiä. Pidän itseni haastamisesta ja urheilu on minulle elämäntapa. Se näkyy valinnoissani ja vapaa-ajan käytössäni pitkälti. Vaikka jo tähän mennessä polulleni urheilijana on tipahdellut monia loukkaantumisia koen, että ne ovat kasvattaneet ja kovettaneet minua. Kasvua. Koen, että en ole vielä päässyt antamaan 100% itsestäni kentällä, mutta kuten valmentajani sanovat: "Kehitys ja kova työ voi näkyä vasta vuosien päästä".

Urheilun lisäksi pidän erityisesti matkustamisesta, teestä, koirista, perheestäni, ystävistäni, Netflix-sarjoista ja -elokuvista, lukemisesta, sushista, valokuvaamisesta, pepsistä & coca-colasta. Tykkään myös kirjoittamisesta ja minulla on paljon ajatuksia mistä tuottaa tekstiä ja tämä on toinen syy siihen, miksi tätä blogia aloin kirjoittamaan. Toinen syy tosiaan on se, että olen lähdössä ensi kesänä vuodeksi vaihto-oppilaaksi ja tämä toimii päiväkirjanani, josta ystävieni ja perheeni on helppoa seurata elämääni maailman toisella puolella.

Minne? Voi kumpa tietäisinki jo, se missä uusi kotini sijaitsee selviää vasta keväällä. Elikkä olen lähdössä vaihtoon via Rotary. Rotary on erittäin hyvämaineinen kansainvälinen järjestö jonka tunnus on ”Service Above Self – Palvelu itsekkyyden edelle”. Maailmassa on n. 1,2 miljoonaa rotarya ja liittyminen tapahtuu kutsusta. Rotaryn kautta vaihtoon pääsee vuosittain tietty määrä nuoria ympäri maailmaa. Valitsin itse Rotaryn, koska tämä on turvallisin ja luotettavin tapa, he eivät tee tätä hyödyn vuoksi vaan vapaaehtoisesti. Se on minusta oikea motiivi host-perheiksi alkavilta ja lähteminen on turvallista, sillä host-perheet eivät saa rahaa siitä, että ottavat kotiinsa nuoren asumaan. Kotiolot vaihtomaassa ovat turvalliset ja perheet haluavat nuoren kotiinsa kansainvälisten suhteiden luomisen vuoksi, ja jotta voivat näyttää omaa maailmaansa ja arkeaan ja antavat hyvät lähtökohdat tutustua uusiin ihmisiin. Rotary-vaihtareille maksetaan lisäksi "kuukausirahaa" riippuen maasta n. 60-100€ sekä klubi maksaa harrastuksen ja bussi/juna/metro -lipun. Rotary-vaihtareille siis tarjotaan paras mahdollinen lähtökohta vaihtovuodelle mielestäni.

Jokainen hakija ei paikkaa saa. Aluksi oman alueen klubille kirjoitetaan vapaamuotoinen hakemus joiden perustella valitaan henkilöt haastatteluihin. Haastattelu kesti omalla kohdallani noin 30 minuuttia ja haastattelijoita oli 5. He kyselivät erilaisia kysymyksiä minusta, elämästäni, motiivistani lähteä ja miten selviän erilaisissa tilanteissa. Haastattelun jälkeen jännitin ja odotin viikkoja. Kerkesin käydä moneen kertaan haastattelun läpi mielessäni ja jatkuvasti vain mietin, että mitä olisin voinut tehdä toisin ja miten olisin voinut vastata moneen kysymykseen järkevämmin. Kunnes muutaman viikon kuluttua sain illalla puhelun joka alkoi näin: "Hei Venla, mitäs sanoisit siihen jos ilmoittaisin, että olet tullut valituksi vuosivaihtoon?" Meinasin seota puhelimessa, teki mieli itkeä, nauraa, huutaa ja samaan aikaan kuitenkin mietin, että apua mitä mä olen mennyt tekemään. Pari viikkoa haastattelun jälkeen menimme vanhempieni kanssa vielä piirihastatteluun jossa piirin "presidentti" vahvistaa lähtijät. Tämän jälkeen menimme perheeni kanssa oman sponsorivan klubini kanssa kokoukseen jossa söimme ja täytimme klubisitoomuksen ja 4 maata joihin sitoudun lähtemään.

Maavalintani laitoin näin: 1. Uusi-Seelanti/Australia 2. Kanada 3. Sveitsi 4. Itävalta . Nyt tahtoisin vain tietää minne pääsen ja millainen on ensimmäinen perheeni, sillä Rotaryn kautta perhettä yleensä vaihdetaan 2-4 kertaa. Odotan nyt vain niin kovasti tietoa tulevasta maastani.... Täytettäviä paperia ja kirjoitettavia tekstejä oli hakemuksessa paljon. Siis todella paljon. Tarvittavien tietojen määrä on uskomaton, mutta nyt vihdoin olen saanut paperisodan hakemuksen kanssa päätökseen.

Wish me luck,

#minä #welcome #athletics #vaihtovuosi #matkustaminen #elämä #urheilu #rotary

Tykkää-merkinnät

Kommentit