#tj100

Moikka kaikille! En ole nyt pitkään aikaan ehtinyt kirjottelemaan kun on ollut niin paljon kaikkea ohjelmaa, pahoittelut siitä. Mutta nyt vihdoinkin olen saanut superisti uutta tietoa koskien ensi vuotta ja kaikki alkaa pikkuhiljaa oikeasti tuntumaan entistäkin todellisemmalta:

1. Kaupunki johon muutan on Port Hope. Se on kaunis kaupunki järven rannalla noin 100km päässä Torontosta. Olen oikeasti todella tyytyväinen tähän ja en oikeastaan parempaa olisi voinut edes toivoa. Upea kaupunki omassa rauhassa, noin tunnin matkan päässä Toronton suurkaupungista. Port Hope sijaitsee maantieteellisesti tarkemmin Ontarion maakunnassa Lake Ontarion rannassa.

2. Tuleva kouluni on Port Hope High School. Koulusta en vielä hirveästi tiedä muuta kun sen mitä olen heidän nettisivuilta katsonut. Urheilujoukkueet, prom, mielenkiintoiset kurssit.... Kun saavun Kanadaan niin käymme vastuuhenkilön/kirjeenvaihtajan kanssa muiden asioiden ohella tekemässä minulle lukujärjestykset, joten kouluasiat tarkentuvat vasta elokuussa.

3. Olen ollut yhteydessä perheeseeni. Jep, vihdoinkin! He vaikuttavat aivan mahtavilta ja olen todella innoissani. Urheilullinen ja eloisa perhe, jotka harrastavat ja viettävät aikaa paljon yhdessä.

Minua Kanadassa odottavat ihmiset ovat saaneet oloni tuntumaan todella tervetulleeksi ja se tuntuu hyvältä ja luo turvallisuuden tuntua, kun nyt kerran ollaan matkalla kohti tuntematonta.


4. Meillä oli pari viikkoa sitten Tampereella kaikkien lähtevien oppilaiden koulutus. Oli mielenkiintoista nähdä kaikkia! Päivä sisälsi ruokaa, informaatioita, bleiserin tilaamisen 👌 ja tietoa sekä tarinoita Rotexeilta, eli entisiltä Rotary vaihtareilta. Oli kivaa kuunnella ja saada "todellista" tietoa millaista elämä oikeasti oli tuon vuoden aikana. Paljon erilaisia ihmisiä, tunteita ja tapahtumia.

Aika tuntuu lentävän ja päivät kuluvat vauhdilla. Tosin paperityöt ja erilaisten lappujen sekä infojen kerääminen tuntuu loputtomalta. Jatkuvasti kun luulet saaneesi vihdoinkin jotain hoidettua, ilmenee lisää projekteja ja tarvittavia papereita sekä allekirjoituksia. Ihan oikeasti näiden määrä on uskomaton, vielä pitäisi lähteä Ruotsiinkin hakemaan tarvittavia papereita, jotta maahanmuutto- ja opiskelulupien täyttämisen voi edes aloittaa... Kaikkien hoitamattomien asioiden ja jonossa olevien tehtävien ohella lähtö kuitenkin lähestyy päivä päivältä...

Ihanaa loppukevättä kaikille ! 😍

Hugs,

Tykkää-merkinnät

Kommentit