TRENDS SPRING/SUMMER 2020

Contains affiliate links

Mulla on ollut pitkään haaveena työskennellä trendiennustuksien parissa. Kun vielä opiskelin Hämeenlinnassa muotoilua, tämmönen työ tuli tosi tutuksi jokaisen kurssin alussa, kun useimpien projektien alkuun oli luotava trendiennustus sille vuodelle mille aikoo malliston/tuotteen suunnitella. Meillä oli silloin käytössä WGSN-trend forecaster nettipalvelu, joka on tarkoitettu suurimmaks osaks muodin ja teollisuuden parissa työskenteleville, mutta koulun kautta saimme ilmaiset tunnukset kyseiseen palveluun. Näin valmistumisen jälkeen vuosilisenssi tulisi maksamaan maltaita, varsinkin näin harrastelijana.

Onneksi käytössä on kuitenkin muitakin mahdollisuuksia löytää trendejä, kuten Vogue, Harper's Bazaar sekä tietysti keskustan kadut ja sosiaalinen media. Nyt kun sain bloggauksenkin vihdoin ja viimein aloitettua, halusin ehdottomasti kokeilla trendien jakamista myös teidän lukijoiden kanssa. Seuraavaksi siis tämän kevään ja kesän trendit! Kertokaa ihmeessä kommenteissa mitä olette mieltä tämän kesän trendilöydöistä! <3

Trenssitakki tuntuu tekevän toistuvaa paluuta joka ikinen vuosi. Kyseessähän on kuitenkin perinteinen vaatekappale, joka ei koskaan mene täysin ulos muodista, vaan löytää vuosittain uuden twistin piristääkseen keväisiä katuja. Tänä vuonna trenssitakit ovat muuntuneet nahkaisiksi ja nilkkapituisiksi. Trenssitakkia on yleensä pidetty auki, vyötärönauha solmittuna selän taakse, mutta tänä vuonna sitä sopii pitää tiukasti kiinni. Trenssitakki sointuu parhaiten nahkaisten nilkkureiden tai korkeiden saappaiden parina. Eikä haittaa, vaikka takki menisi mekosta.

Tsekkaa nämä:

Mango - Leather Trench
Zara - Water-repellent Trench Coat

Retromuoti tekee hitaasti, mutta varmasti paluuta myös käyttövaatteisiin. Disco-kaulukset 70-luvulta välkähtelevät suurimpienkin catwalkien lavoilla, kuten Lanvinin, Victoria Beckhamin, Salvatore Ferragamon sekä Saint Laurentin näytöksissä. Ja mitä psykedeelisemmät kuviot, sen parempi. Nyt kannattaa suunnata suorinta tietä lähimpään UFF-myymälään tai tori.fi verkkokirppikselle ja etsiä käsiin vanha bleiseri, jonka yhdistää polvenkorkuisten nahkasaappaiden pariksi.

Tsekkaa nämä:

Reserved - Wide Leg Suit Trousers
Zara - Check Oversized Blazer

Kuka olisi uskonut, että neon värit olisivat vielä päällepantavia? Tämän kesän malistot Courrègesia ja Valentinoa myöten uhkuvat räikeitä sävyjä, yhdistettynä vielä räikeämpien värien kanssa. Tänä kesänä ei kannata todellakaan tyytyä pelkkään mustaan ja valkoiseen, vaan suosi erilaisia kukkakuosia tai pukeutua, vaikka kokonaan punaiseen!

Tsekkaa nämä:

Marimekko - Kallas Dress
Mohito - Flared Dress With Belt
Zara - Satin Dress

Tänä kesänä kannattaa uskaltaa näyttää hieman ihoa. Oli se sitten crop topin muodossa tai paljaana olkapäänä, tämä trendi tulee olemaan katu-uskottava vuonna 2020. Jos mieltäsi painaa ostaa uutta, tämä kikka on helppo tehdä myös itse vanhoihin paitoihin saksien kanssa.

Tsekkaa nämä:

NA-KD - Draped Open Tie Back Top
Gina Tricot - Anastacia Top

Tykkää-merkinnät

Kommentit