Putting self tanners into test

No huh huh. Tämä kirjoitus on sellainen, joka on seisonut ihan sika kauan luonnoksissa ja nyt vihdoin saan tän julkaistua. Tuntuu, että opinnäytetyön aloittamisen jälkeen energiaa kaikkeen muuhun on jäänyt paljon vähemmän ja tutkimustyötä on paljon enemmän. (Vaikka ihan inspiroivaakin se opparin kirjoittaminen joskus onkin.)

Nyt kun mennään kohti kevättä, olen alkanut taas käyttää itseruskettavia paljon enemmän, kuin aikaisemmin. Vaikka talvisin sitä rusketusta kaipaakin, tänä talvena sitä päivettynyttä oloa ei pimeässä kotisohvanurkkauksessa ole edes nähnyt, saatikka tarvinut. Kevät on tuonut mukanaan valon ja minusta on jotenkin ihanaa nähdä, että iholla on edes jotain väriä harmaan talven jälkeen. Koska testissäni on ollut muutamia päivittäistavarakauppojen itseruskettavia, halusin jakaa mielipiteeni tuotteiden toimivuudesta myös teille. (Ja heti näin alussa haluan ilmoittaa teille, että oma ihon sävyni on erittäin erittäin kalpea ja ihonlaatu kuiva. Talvisin ihoni muuttuu harmaan lilahtavaksi ja kesällä punertavaksi...) Erityisesti yksi näistä tuotteista vei ehdottomasti voiton, joten jatka lukemista, jos edullinen ja hyvä itseruskettava on hakusessa!

Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer Self Tan Dry Oil

Yllätyin, miten hyvin tämä suihkutettava rusketus toimi! Tämä on ehdottomasti hyvä perusruskettava, jota voi käyttää silloin, jos haluaa vain heleän ja hillityn rusketuksen. Sopii myös ns. aloittelijoille itseruskettavien saralla.

+ Ihanan tuoksuinen! Suihke tuoksui hyvin paljon kookokselta ja oma avomieheni sanoi melkein joka kerta, että ihan kuin etelään olisi lähtenyt, kun tätä suihkuttelin vessassa.
+ Lopputulos on todella tasainen ja hillitty. Ei tule oranssin vivahteita läpi.
+ Ei tarvitse pestä pois, niinkuin joitain itseruskettavia.
+ Riittoisa pullo.

- Suihke värjäsi vessan seiniin ruskeita täpliä, joten en suosittele tämän suihkuttamista tapettien lähettyvillä.
- Tuoksu muuttui yön aikana samanlaiseksi, kuin kaikki muutkin itseruskettavat. Itse en kuitenkaan huomioinut tätä ominaisuutta enää aamulla.
- Öljy kuivui aika hitaasti. Suihkutuksen jälkeen sai olla jopa tunnin laittamatta vaatteita päälle.
- Öljy jätti jostain syystä myös jalkapohjat liukkaiksi ja levisi lattialle. Ei kiva.

Arvosana: /5

Vita Liberata Self Tanning Mist

Tämä itseruskettava oli omassa käytössäni tasan viikon, kunnes heitin sen pois. En tiedä oliko kyseessä oma osaamattomuus tämän suihkeen käytössä, vai missä, mutta tämä tuote ei vain toiminut.

+ Sävy oli selkeästi ruskettava. Ei jättänyt oranssihtavaa vivahdetta iholle.
+ Alussa miellyttävävän tuoksuinen.

- Suihke ei tasaantunut iholla olenkaan. Lopputulos oli täplikäs ja hieman hurja aloittelijan silmissä.
- En tiedä olinko surkea levittämään tätä vai oliko oikeasti vaan ihan hirveän vaikeasti levittyvä tuote...
- Loppujen lopuksi tuoksu muuttui samanlaiseksi, kuin useimmat itseruskettavat.
- Kiinnittyi liian helposti kuiviin kohtiin, vaikka olin kuorinut ja rasvanut ihoni. Kämmenselkäni näyttivät täplikkäiltä.

Arvosana: /5

Dove Summer Revived Body Lotion

Tämä on myös hyvä perusruskettava, jota ei ole myöskään hinnalla pilattu (muistaakseni Sokoksen 3+1 päiviltä näitä saa aina jollain 5 eurolla?) Tämä tuote sopii hyvin jonkun toisen itseruskettavan rinnalle ylläpitämään rusketusta tai jos haluaa todella hennon rusketuksen, niin menee hyvin myös yksinäänkin.

+ Todella hyvän tuoksuinen! Tätä on aina kiva lotrata, kun loppuillan tuoksuu ihan joltain prinsessalta.
+ Levittyy helposti ja toimii, kuin mikä tahansa perus vartalovoide.
+ Ei tarvitse pestä pois, niinkuin jotkin itseruskettavat
+ Riittoisa pullo

- Tuoksu muuttui yön aikana samanlaiseksi, kuin kaikki muutkin itseruskettavat. Tuoksu oli havaittavissa ja haisi vielä aamulla iholla.
- Rasva kuivui aika hitaasti. Voiteen jälkeen kuitenkin pystyi laittamaan esim. yöpuvun päälle.
- Voide tahrasi lakanat.

Arvosana: /5

Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer Self Tan Mousse

Tästä itseruskettavasta tuli ehdottomasti mun uus lemppari! Hinta/laatu-suhde on todellakin kohdillaan (Sokokselta 14,90€) ja tuote oikeasti toimii jättäen tosi tasaisen ja selkeän rusketuksen.

+ Hyvän tuoksuinen (vähän niinkuin kookos). Ei kuitenkaan tuoksu yhtä vahvasti, kuin Ambre Solaire Self Tan Dry Oil.
+ Lopputulos on todella tasainen ja selkeä rusketus. Ei näytä oranssilta.
+ Ei tarvitse pestä pois, niinkuin jotkin itseruskettavat
+ Helposti levittyvä (käsin tai tanning mitin avulla)
+ Ei värjää lakanoita tai vaatteita
+ Kuivui todella nopeasti

- Värittömän moussen kanssa sai hieman olla varovainen ja katsoa tarkkaan, jäikö joitain kohtia voitelematta. Itselläni jäi muutamaan otteeseen vaalea raita kyynärvarteen, koska en ollut tarpeeksi tarkka.
- Kului hieman rapistuen pois.

Arvosana: /5

Oletteko itse koskaan kokeilleet kyseisiä itseruskettavia?

Vaikka löysinkin itselleni jo uuden lempparituotteen, musta tuntuu, että etsin aina jotain vielä parempaa. Joten PLIIS! Ehdotelkaa mulle omia lemppari ruskettavia, joita voisin kokeilla seuraavaksi. Otan mielelläni uusia tuoteideoita vastaan <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit