Januar behøver ikke være lang at komme igennem. Hvis man kan lære at sætte pris på den langsomme måned

er der meget at hente.

Naturen kan virkelig være smuk, i sin råhed på en kold dag. En gåtur mens det er lyst kan give god ny energi. Jeg har i hvert fald fundet et åndehul her. Et frirum til at tænke over hvad 2018 skal indeholde. På det personlige plan mere yoga. Med større børn har jeg nu fået det ind fast 2 gange om ugen. Allerede nu glæder jeg mig til en ekstra workshop i restorativ yoga jeg har tilmeldt mig næste lørdag. 

Ligesom 2018 gerne må byde på en yoga ferie 🙏


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Jeg blev faktisk glad for min gave fra jobbet i år. Det er nok ikke den nemmeste tjans at indkøbe en ting der skal gives væk til mange. Ofte har det været ting til køkkenet.

I år gemte pakken på en Krea Funk højtaler, som jeg selv har kigget på. aGROOVE højtaleren er med Bluetooth og kan derfor nemt medbringes overalt. Du forbinder på helt enkelt vis højtaleren med din smartphone ved ét enkelt tryk.. Jeg er er yders tilfreds og synes den er så fin i sit helt enkelte udtryk.

Den er allerede sat til at spille julejazz og podcast mens jeg laver lækkerier i køkkenet idag.

Glædelig jul til alle.

Likes

Comments

Egentlig har jeg fundet bogen til min mor og jeg håber hun tilgiver mig at have smuglæst i den.

" Fru Magnusson rydder op!" er en lille kærlig , sjov og hjertevarm bog. Der rækker ind i både ens eget liv såvel som pårørendes. Selvom jeg ikke er mellem 80 og 100 kan en kvinde som mig i 40´erne også trække lærdom ud af den.

Bøger, breve, (børne)tøj, Køkkenting, opskrifter, planter, billeder og hemmeligheder. Designer og kunstmaler Margareta Magnusson rådgiver om alt dét, man fylder sit liv og sit hjem med. En gang imellem er det godt at tage stilling til alle tingene – hævder Magnusson – så man kan nyde godt af en forenklet hverdag, og så man ikke efterlader for meget til andre, hvis livet skulle slutte i morgen.

En væsentlig og vigtig pointe er, at man skal lade sine pårørendes minde være positivt og ikke komplicere det med alle mulige ting, man ikke har nået at tage stilling til.

Der findes mange bøger om oprydning. Ligeså meget om det simple liv. ’Fru Magnusson rydder op!’ er fyldt med opfindsomme, praktiske råd, der trækker på forfatterens eget (lange) liv. Jeg kan lide Fru Magnusson fordi hun også uden tabu taler om den sidste oprydning. Den oprydning der skal hul på når man skal fra noget stort til noget mindre. Når man er blevet alene eller har mistet sine forædre. Mellem linjerne siger hun: ”Brug din fantasi og giv dine ting nye funktioner frem for at købe mere”. Og tak for det!

De to kæder har jeg fået af min mormor og farmor. Ingen af dem lever mere. De skabte orden og sagde farvel. Min farmor gav mig kæden med den lille buddha figur den allersidste gang jeg så hende. Min mormor har givet mig kløver kæden. Jeg husker at de hver især brugte disse smykker ofte og jeg er meget glad for dem. De er givet videre. 

Likes

Comments

Jeg har ikke altid drukket kaffe.

Det var først i en alder af 27 med 2 små børn på 3 og 1 år, at jeg fik smag for den sorte drik. Den første kop jeg fik var en café latte, i en stille stund med sovende børn i en vogn, udenfor en café. Tænker at mælken hjalp nok en del på smagen. Stille og roligt er mælken dog blevet mindre ; )   Idag holder jeg lige så meget af, at drikke den sort. Bare den smager godt! Heller 1 kop særdeles god kaffe end 10 semigode. Med tiden er kaffe blevet en god ven.

Instant kaffe har jeg gået i en lang bue uden om - men her for nylig faldt jeg over Lavazza ´s udgave af instant. Her er smagen i top, hvilket er det jeg er faldet for.

Jeg har aldrig forventet at instant skulle smage som rigtig kaffe. En vigtig pointe.  Men den må gerne være derhen ad. Kommer aldrig til at synes om kaffe der smager af automatkaffe og hvor det eneste man husker sansemæssigt er bitterhed. 

Balancen er at finde en behagelig aroma og når den er der, må der gerne nydes. 

Likes

Comments

Jeg har været i Astrid Lindgrens Verden sammen med Eva.
Og indlægget er på ingen måde sponsoreret af andre end min egen pengepung og interessen for at fint fortælleunivers.
For mig var det et gensyn da vi var samme stedmed de store tilbage i 2008.
Det var ikke noget for teenagere og da Evas gode veninde på vejen med mor havde ytret ønske om, at komme samme sted hen, slog vi pjalterne sammen.
Vi har selv stykket turen sammen. Med en sejltur fra Grenå til Varberg om natten, hvor vi sov på færgen. Vi havde en morgenmadspause på turen men ankom ved parken ca 10.45 og brugte resten af dagen her.
Da jeg var her sidst boede vi i hytteby lige ved siden af parken. Her var alt optaget i år og vi havde fået plads på Vimmerby Vandrehjem.  Må bare indse at jeg er kommet i en alder hvor sengens komfort alligevel vægter højt.  Det var ikke tilfældet her. Madrassen og jeg blev ikke gode venner. På plussiden var dog at vi kunne se en ende på opholdet, som alligevel foregik mest i parken og udenfor.
Vandrehjemmet lå tæt ved parken og indkøbsmuligheder.Vi havde 2 hele dage i parken fyldt med teater, leg og børnebogs kendisser.  Husker at Maja og Jeppe brugte langt mere tid i Pippi lejren end vi gjorde denne gang. Alt efter alder er det nok forskelligt.
Vores erfaring er at hvis man kender historierne er det ikke svært, at forstå de små forestillinger, som foregår på svensk. Det er for det meste små kendte stykker og levendegørelsen er med til at gøre det til en bedre oplevelse.
År 2017 


År 2008 Et helt fantastisk koncept mange steder i Sverige er at man kan få kaffe påfyldning uden ekstra beregning. Ligeså i parken. For 25 svenske kroner!! Økokaffe med påfyldning resten af dagen. Jeg var glad. Og mange af opfyldningsstederne var ligesom denne. Er vild med når tingene er gennemført.  Med underskud på søvnkontoen var kaffe bare min ven.


Vi har set masse af teater. Eva var mest optaget af Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte.  Der er sang, glæde, masser af speciel effects. Borgen revner!  Kulisserne kan indtages og igen er det meget gennemført, der er møbler, tøj, senge, fangekælder, bestik og krus.  Efter forestillingerne er der også røvere ; )
Jeg er slet ikke færdig med Sverige kan jeg mærke. Jeg vil gerne tilbage og tage en dukkert i en sø. Spise Kanelbullar og gå amok i et svensk supermarked. De har så stort et udvalg på hylderne sammenlignet med butikkerne i min by.  Synes også at ordet hushållsost er genialt.
På gensyn Sverige : ) 

Likes

Comments


Vi har været så heldige at have været i Nordjylland på endnu en dejlig ferie.
Denne gang var vi forbi Rubjerg Knude og Fyret.

Jeg har været der da jeg var en 12 - 13 år og husker der lå et lille hus ved siden af.
Der er intet tilbage af huset.
Mange har skrevet navne i sandbankerne med murstenene.

Den dag vi var der var det muligt at gå op i fyret. Selvom man fik udfordret højdeskrækken lidt. Er virkelig ikke fan at trapper med hul i, så man kan se hele vejen ned. Det er Naturstyrelsen og Realdania som har gjort det muligt at opleve sandet på flugt og den vilde natur fra oven.
Udsigten var til gengæld helt fantastisk.
I det hele taget er naturen derude vildt barsk.

I øvrigt forventer man at fyret skrider i havet i 2020 ..  Det er jo lige om lidt ... Hvilket giver en lidt anden dimension på en turist attraktion.


Her kan man læse mere om fyret og den indvendige del. stedet tæller
Foto fundet på nettet -  for at vise husene jeg huskede. 

foto af maja niebuhr  @m.ajaniebuhr 

Likes

Comments


Når sommerferien starter og man har skolebørn, er det som regel en dag der er set frem til.

Når der står august på kalendere igen. Har jeg Eva som skal i 2. klasse, Maja i 9. klasse og Jeppe i 10. klasse.  De ældste er derfor også noget til et kapitel som er ved at slutte. Nemlig et farvel til folkeskolen.

Det er også her, det bliver mere klart for én selv, at de fremover kommer til at gå vidt forskellige veje. Hvilket der skal være plads til. Hidtil har det været børnehave og skole. Der er blevet noget tryghed og genkendelighed i det som forældre.

Likes

CommentsBare et lille tip. I Rema faldt jeg over de her sygt gode små mundfulde. Fudge med havsalt.  ❤❤❤

Likes

Comments