Stadsnära lantgård & Levene äng!

A och jag gör ju utflykter så ofta vi kommer loss på vardagar, för att undvika så mycket människor som möjligt. Nyligen hittade jag något som heter ”Stadsnära lantgård”. Det lät intressant tyckte jag. Ett koncept som finns på flera håll i landet, vi besökte den gård som ligger i Lidköping. På hemsidan står att läsa att Stadsnära lantgård är en öppen bondgård med lantdjur, trädgård, barnaktiviteter och café. Där fanns också en liten gårdsbutik och loppis.

Hur var det då? Konceptet är fantastisk idé! Man kan även volontärarbeta där, gården drivs av en ekonomisk förening. Perfekt om man är intresserad av djurskötsel.
Vi strosade bara runt och tittade. A tyckte det var roligt. Jag tror yngre barn skulle gilla det ännu mer. Perfekt när barnet är i åldern när man ska peka ut hur en get ser ut till exempel.

A testade utrustningen i snickarboden. Det man gör där får man ta med hem. Man kan även swisha en slant för att stödja verksamheten. Ja, det gjorde vi såklart.

Jag smygtog ett par bilder innanför dörren i caféet, vi var de enda gästerna på gården. Strax innan vi skulle åka kom det ett par stycken som skulle leka i trädgården.

Vi drog vidare mot naturreservatet Levene äng! Där har ni varit med oss tidigare. Vitsipporna var lika ljuvliga som vanligt, möjligen något färre...

Det blev en hel del naturparkour! Borde haft med en omgång träningskläder...

Ha en fin helg!

With love

Lottie

Gillar