Sååå många semestertips att dela!

Jag tänker att jag slänger in lite semestertips här eftersom jag inte bloggade i somras. Vi hade en veckas semester som vi kommer minnas i resten av våra liv (veckan före midsommar), för den var så totalt ljuvlig och allt bara flöt på. Sen hade vi en semester senare under sommaren där det mesta inte alls flöt på! Som vi skrattade de dagarna, vad vi än tog i så funkade det liksom inte riktigt fullt ut. Återkommer om detta.

Den där semesterveckan före midsommar hade vi utlandssemester-feeling mest hela tiden; 24-34 grader varmt, strålande sol och inte en regndroppe. Medans det var regnkaos på andra håll i Sverige. Faktum är att vi hade tankar på att åka uppåt landet eller till Skåne, men uppåt landet hade smittspridningen inte gett med sig och Österlen skulle ha ostadigt väder. Vi bestämde oss för att åka till Astrid Lindgrens värld. Så jag sa till Daniel att efter Vimmerby, har vi bara en timma till Oskarshamn och Gotlandsfärjan, ska vi dra dit istället? Och så blev det!

Vi besökte Astrid Lindgrens värld, bodde på Björkbackens karaktärshotell, vi åkte färja till Gotland, bodde på nya hotellet i Kneippbyn och busade både i deras Sommarland och Vattenland, vi knallade runt i ett somrigt Visby, åkte guidad visning, besökte Botaniska Trädgården och några andra pärlor i Visby, vi åkte över till Fårö, bodde på Sudersand resort som ligger på en magisk strand på norra Fårö, besökte jordens galnaste crêperie, raukområdet Digerhuvud, Blå lagunen, spanade in Gotlands högsta rauk Jungfrun i Lickershamn och Lummelundagrottans ingång, vi har bodde på First Hotel Kokoloko - galet namn, härlig utlandskänsla - badade varje dag och lagde inte mat en enda gång! Vi åt SÅ mycket god mat!
Det bästa är att det var lågsäsong överallt. Vi åkte till Vimmerby torsdag veckan FÖRE midsommarveckan. Väldigt lite folk. Passade oss perfekt!

Astrid Lindgrens Värld är glädje, lycka och mycket kärlek! A log ”all the way”! Det är ju fantastiskt att Astrids alster finns utgivna på 70 språk. Vilken grej!

Här kommer några bilder!

Vi bodde två nätter på Björkbackens Karaktärshotell som ligger i närheten av Astrid Lindgrens Värld. Ett hotell som levererade precis det förväntade. Ett både trevligt och bra hotell.
Har ingen bild på hela hotellet, men väl en del av det! Och ett par bilder från vårt hotellrum. A fick en egen hörna.

Vi hade ca 34-35 grader varmt när vi var i Vimmerby, så det var kanon med några pooler på området där vi bodde. Av äldre modell, men poolerna fyllde väl behovet av nedkylning… Under veckan kom vi så småningom till badanläggningar av helt annan klass.

Avslutar detta inlägg med min ”mode-ikon” med kilt!! 😂 Han har även badbyxor under… Haha! Han är sötare i vanliga fall. Glad är han i alla fall!

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer