Den finaste natur jag upplevt...

... i alla fall en av de absolut finaste!

Igår morse hade jag fått nog av att bara vara hemma och frågade mina familjemedlemmar om de ville dra till Marstrand med mig idag!? Det ville de som tur var!
Mitt mål var att vandra Marstrandsön runt. Halva orten Marstrand ligger på Koön dit man tar sig via några mindre öar som är förbundna med broar. Vi tog färjan över till Marstrandsön. Det är en personfärja, då man inte får ta med bilen över. A tyckte det var spännande! Och vi med!

Jag hade lite västkust-förväntningar... men wow! Vandringen bjöd på hav, klippor, planteringar, trollskog, önskebrunn, jättegrytor, nakenbad (ja, vi passerade bara), Skallens fyr, sittplatser och vacker natur i överflöd. Jag låter bilderna prata för sig själva...

Om man går norrut på Hamngatan när man kommer av färjan kommer man till Marstrands kurhotell (som inte var öppet ännu)...

Bakom den stora byggnaden finns en liten skylt som pekar ut stigen runt ön. Vandringen är ca 5 km om man bara går runt ön, vi tog några avstickare också.

Fullständigt ljuvlig ö! Det första vi kom till var stora planeringar med gullvivor och påskliljor!

Ganska mitt på öns norra sida kom vi till S:t Eriks park!

Vi passerade en så himla fin näckrosdamm.

Vi tog en avstickare in i Trollskogen.

Klipporna bredde ut sig igen och vi kom ut på öns västra sida. Vi tog oss ut till Skallens fyr.

Det var lite upp och ner för att ta dig sista biten ut.

Precis här möter Kattegatt Skagerack. Coolt på något sätt.

31 våningar har vi avverkat på dagens vandring enligt min hälsoapp. Inte så illa.

Bra att kunna vila sig lite då.

Ju mer av Sverige man upptäcker, desto mer vill man se! Just nu är jag väldigt kär i Marstrandsön. Ser fram emot att se mer av Sverige i sommar!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer