Badhusparken - test!

Ni som följer mig här vet att jag och A brukar köra lek-, aktivitets- och parkourparks-tester i olika städer lite då och då. Idag har vi faktiskt testat Badhusparken i Vara som är vår hemmaplan. Få parker har fått så mycket negativ media som just Badhusparken, men nu tycker vi att parken ska få den upprättelse den förtjänar. Kommunen har satsat mer på parken!

De flesta turister som stannar i Vara åker till Conditori Nordpolen (årets konditori i Sverige härom året) eller Vara konserthus eller så tar man sig till Sivans Ost (hon har bland andra både välkända politiker och kungahuset som tidigare kunder). Därutöver finns det många godbitar att upptäcka. En av dem är glasscaféet i Badhusparken. Där står Tiziana själv och säljer sin egengjorda italienska glass. Varje finsmakare borde göra sig en resa dit för glassens skull. Den är riktigt bra!


Parken är ganska stor och har fått kritik för antal nedlagda kronor i förhållande till antal aktiviteter för kidsen. Bortifrån glasscaféet, förbi stora scenen, ser parken ut så här...

... fortsätter man en liten bit till finns en hel del roligheter både för små barn, lite större barn - och föräldrar! Jag var med i omgångar och klättrade i den stora ställningen, jagade i labyrinten, gungade och åkte karusell.

Det finns ett par gungor för mindre barn också. Riktigt roliga stationer tyckte vi! Som gjort för att kidsen ska vilja röra på sig och svettas lite.

Efter första rundan här åt vi glass. Sedan var det dags för A att premiärspela minigolf! Vi har gjort många aktiviteter genom åren, men aldrig spelat minigolf. Möjligen eftersom det inte tillhör min favoritsysselsättning...

Så jag sa som vanligt till A att ”det hör till allmänbildningen” att ha spelat minigolf!
- Jaaaa, jag vill prova, ropade hon (så himla besvärligt barn... 😉.
Ja, så var det en liten detalj... nu råkade ju A ha talang för minigolf (hon verkar ha talang för lite av varje) och SLOG mig med 10 slag! Förbaskat... 😅

Minigolfbanorna är helt nya med söta små hus och en väderkvarn som utsmyckning. Den satsningen lyfte verkligen den delen av parken. Roligt när det satsas på att människor ska vilja vara ute, vara sociala och röra på sig.

Man har satsat på lite fina blommor, tulpanerna kommer vara ljuvliga inom några dagar!

Med tanke på parkens namn, kan man ju som ny leta efter ett badhus. Ett ganska nytt Vara badhus ligger några minuters promenad från parken. Och ett par kvarter därifrån finns också Vara utomhusbad.

Innan vi åkte hem hann vi med en runda till i klätterställningarna och att köpa med Tizianas goda glass i halvliters förpackningar hem. Favoritglass för A blev citronsorbet, jag gillade vanilj och ananas. Glassen smakar verkligen citron och ananas!

På seneftermiddagen blev det spontan-ute-fika hos mormor. Vi har haft så himla skönt väder! Så hemskolningen körde vi utomhus en stund.

Önskar er alla en fin helg så här mitt i veckan!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer