Vil du med på Moët champagne-cruise?

For godt en måned siden (plus det løse, for ja: jeg har været temmelig MIA på domænet her de forgange måneder, i know!) var jeg på en af mit livs hidtil vildeste presseture. Og ja, det siger ikke så lidt eftersom foregående presseture blandt andet har indeholdt cruising på den sydfranske kyst i denne her orange racer - og møder med Chris Hemsworth, Vienne Westwood etc. etc. (ja, jeg har det hårdt).

Nuvel, nok pral, for den tur jeg vil fortælle om bliver nok en af dem, jeg kommer til at tage ned fra den mentale kaminhylde flere gange genne, resten af mine levende dage og rulle mig i det glimmer, der pryder minderne. I sidste måned var jeg nemlig blevet inviteret til Champagne-regionen i Frankring af ingen ringere end verdens største champagne-hus, Moët. Ja, true story! Og det var altså ikke bare en hvilken som helst "kom-ned-og-se-vores-HQ"-tur. Nej, det var The Full Monty! Champagne-smagning (what else), en besøg i de historiske arkiver, udflugt til champagne-markerne,tour gennem de 28-kilometer lange kældre, hvor ALLE (som i alle) champagner, der produceres af Moët lagres i inden de sendes ud i verden ... og middag i Moëts private mini-udgave af Versailles med husets rockstar Celler Master til bords. Fik jeg sagt wauw?

Jeg kan umuligt få alt med fra turen, så jeg har efter bedste evne samlet lidt highlights som jeg fik knipset undervejs (når mine hænder ikke var knuget om et champagneglas) - og hvis I savner mere guf fra turen, så hop over på Acies blog , som jeg havde den udsøgte fornøjelse at dele oplevelsen med - hun har lavet en mere eller mindre genial dagbog fra turen .

Moëts champagne-marker uden for Epanay i Champagne.
'Champagne' er en 'beskyttet titel' so to speak, og for at mousserende vin må hedde champagne, skal alle druer og produktion foregå i Champagne-regionen i Frankrig efter de gamle traditioner.

Frokost i Orangeriet
... og en tur på skolebænken (aka. champagnesmagning) - take notes!

I Moëts kælder
Kælder-kilometer er en selvstændig valuta i Champagne... og Moët har 28 KM kælder (do the math) hvor alle Moët og Dom Perignon-flasker lagres i omkring 4-7 år (+ afhængig af vintage) inden de sendes ud i den store verden. Tallet 99832 på det håndskrevne skilt ovenfor angiver hvor mange flasker der ligger... i den krypt. Der er flere milioner flasker i Moëts kældre - og de er alle under kontrol og inspektion af én mand og ingen maskiner. Tænk over det, næste gang du drikker en flaske Moët.

Savoir Fête
Jeg lærte et nyt udtryk, i champagne - og jeg er vild med det! Savoir Fête er er ordspil over det franske "savoir faire", der betyder dygtighed ved et håndværk - eller på engelsk: Craftmanship. Savoir Fête derimod er kunsten i at nyde og fejre - altså altså det man forbinder med champagne og bør gøre meget mere

... Og hvis du også vil fejre alt det gode i livet - og kunne tænke dig at gøre det i næste weekend (hvor vejret stadig ser ud til at være noget så nydeligt) - og med champagne i hånden tilmed, så læs med her.

I næste weekend markerer Moët nemlig den internationale begivenhed Moët Grand Day - altså en her dag dedikeret netop til Savoir Fête og alt hvad der dertil hører af gode oplevelser. Og Moët sparer ikke på noget, så dagen (eller dagene, rettere) markeres med en håndfuld super-delikate champagne-cruises i København og du kan komme med!

Der er i alt 6 cruises, som alle (der er fyldt 18 år) kan købe billetter til.

Du skal bare finde ud af om du er mest til Afternoon Tea, Champagne Brunch eller et Dinner Cruise (med Michelin-menu fra Kokkeriet) - og om du helst vil med fredag eller lørdag ... Hvis du synes at det kunne være ekstra sjovt at spice oplevelsen op med et lille oplæg fra ELLE, så kig nærmere efter Afternoon Tea og Dinner fredag, samt brunchen om lørdagen. Der deltager yours truly nemlig sammen med ELLE-squatet ;)

Du kan læse mere om alle cruises og købe billetter her. Ses vi?

Synes godt om

Kommentarer

disa svensson
,
Hej!
Julklappstips från en fattig student <3
Jag handlar från butiker via: www.refunder.se/b/Spara50
Dessa är mina favoritbutiker

Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

Lyko:
https://referme.to/9vACAmo

Members: https://members.com/se/tipsa/m1401355?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=m1401355Related posts