Opskrift: Sukker- og glutenfrit bananbrød med broccoli

Kan vi lige tale lidt om, hvor optur bananbrød er? Det er ikke kage og det er ikke brød, men en herlig klæg mellemting, der falder lidt uden for kategori og derfor duer til alt!

Bananbrødet går sejrsgang på de visuelle medier for tiden og særligt Instagram og Pinterest er ved at kløjs i klædelig-klæghed, der får mundvandet til at løbe... Og man forstår godt hvorfor.

Desværre er mange opskrifter, når man nærstuderer dem, ikke nær så sunde som fænomenet lyder, og det er ofte en kaloriebombe uden lige at sætte tænderne i bananbrød, der til består af litervis af honning, sukker, tilsat fedt - eller fy-fy gluten.

Men sådan behøver det slet ikke at være, og derfor gik jeg selv i gang med kokkeskeen for at se, om jeg mon ikke kunne komme op med en opskift, der var lidt mere 'light' i betrækket.

Spoiler: Det kunne jeg godt, og opskriften kommer her...

.

sukker- og glutenfrit bananbrød med broccoli

Ingredienser
(giver et lille brød)

  • 1 moden banan
  • 2 bæger æggehvider
  • 2-3 dl grøn pulp*
  • 2 spsk smagsneutral olie (gerne kokos)
  • 3-4 dl glutenfri fiberbrødmix fra Urtekram
  • 1 spsk bagepulver
  • 1-2 tsk kardemomme
  • 1 knivsspids salt

* det, der er til overs når man presser slowjuice. Jeg gemmer 'de tørre' rester pulp, når jeg har juicet og fryser pulpen ned. Den grønne masse jeg brugte til dette brød bestod af broccoli, spinat og agurk

.

Hvis du vil have et sødere og mere kageagtigt brød, så tilsæt eventuelt lidt honning, sukrin eller stevia og pynt med en banan halveret på langs på toppen.

.

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft (eller 200 grader alm)
  2. Blend bananen med en stavblender. Tilsæt æggehvider og pisk til det bliver luftigt.
  3. Tilsæt olie, bagepulver, salt og kardemomme og grøn pulp og blend
  4. Tilsæt fiberbrødmix og vend til en jævn masse med en dejskraber
  5. Kom brødet i en bageform og bag i 20-30 minutter.

Server brødet lunt med tahin og honning eller peanutbutter og bananskiver!

Synes godt om

Kommentarer

Ida Benedicte,
Mums! Det må prøves <3
www.fashionpost.dk

Related posts