Opskrift: Morgenmads-salat

Sponsoreret af Ilva

Nyt service er altid en god undskyldning for at tage billeder af sin mad - og det nye stel 'Njord' og bestik fra Ilvas Trend kollektion er bestemt fotogent! Det er ret perfekt, for jeg ville alligevel fortælle jer om min nyeste favorit-morgenmad: Morgenmadssalat!

Morgenmadssalat er den ideelle første nadver, hvis man vil starte dagen let, have god mæthed, og med et måltid, der ikke har et tårnhøjt kalorie- kulhydrat og frugtsukkerniveau, men derimod tonsvis af gode kostfibre. Frugt har alle dage været grundlelementet i min morgenmad (ahem, kost generelt), men på det seneste er jeg begyndt at have mere fokus på (endnu) flere grøntsager i stedet for frugten. Men kan man spise grøntsager, der er forklædt som morgenmad? Ja!

Enter morgenmadssalat! Jeg har netop opfundet denne perle, der er min nye go-to (og to-go) ynglingsmorgenmad! Den opfylder alle krav i at være: Æstetisk, let at lave, knasende, sød, smagfuld, nærende og er lige til at forberede aftenen før og stikke i tasken om morgen, uden fare for at den falder sammen. Desuden er den genial, hvis man vil have kostfibre og mæthed uden at gå all-in på kulhydrater fra morgenstunden. Personligt elsker jeg havregrød, men det sætter simpelthen min mave på overarbejde, så jeg altid ender med at være skrubsulten igen efter en time. Det er ikke tilfældet med denne salat, der mætter langt mere end frugt, men ikke er 'hård' for maven og energitung på samme måde som havregrød, chia, mysli mm.

Salaten er spækket med kostfibre fra kål og vitaminer, mineraler og anitioxidanter, der booster humør, energi, kredsløb og hjerneaktiviteten - ergo, den er din bedste ven om morgenen. Den består af spidskål, spinat, grape, granatæble og bær (her jordbær, men blåbær er også top) og en dressing af citronsaft, kanel og vanilje, der gør den sødlig og morgenmads-venlig - og stabiliserer blodsukkeret, så man har mindre hang til at snacke resten af dagen!

Ingredienser

 • 1/8 rå spidskål-hoved, groft snittet (eller hvidkål / grønkål)
 • 1 håndfuld frisk spinat, groft snittet
 • 1 grapefrugt, i tern
 • 1 lille håndfuld bær (jordbær, brombær, blåbær)
 • 1/4 granatæble, kernerne
 • 1/2-1 citron, saften
 • 1/2 tsk ren kanel
 • 1 tsk ren vaniljepulver

Sådan gør du

 • Vask, skyl og snit kål og spinat
 • Pres citronen og bland kanel og vanilje heri. Hæld halvdelen over kål-spinat og vend rundt og anret i serveringsskål
 • Skræl og skær grapefrugten og fyld den på kål-bunden i skålen
 • Frigør granatæblekernerne, skyl bærerne og top salaten. Dryp resten af citron-dressing herover
 • Enjoy!

På billederne har jeg anrettet salaten i mit nye stel fra Ilvas Trend kollektion, der simpelthen er så æstetisk og gennemført! Stentøjet, Njord, som fås i både skåle, tallkerkner og krus er har en lækker blankpoleret og glat overflade og gør sig virkelig godt på mad-billeder, og er en fin rå kontrast til mit stel fra Royal Copenhagen. Jeg har desuden længe ønsket mig nyt bestik og det sorte 'Hune' som også er en del af Trend-kollektionen er spot-on (og pudse-frit!)

Se hele Ilvas Trend-kollektion her.

ENGLISH RECAP

I always eat fruit in the morning in some variety, but lately, I have been more attentive to cut a little back on all the fructose and instead get the great fibres from veggies. But is it possible to cover up veggies as a brekkie? Yes! Enter the breakfast salad, which is packed with fibres, vitamins and minerals, leave you full for a long time, without weighing a ton in thee tummy, as oatmeal, chia and granola tend to do. The breakfast salad is my new go-to (and to-go) breakfast of choice and it consists of pointed cabbage, spinach, grapefruit, pomegranate and berries and a dressing of lemon juice, ground cinnamon and vanilla. It gives a great fullness and stabilises the blood sugar, so you will have less cravings during the day.

For the salad you need:

1/8 pointed cabbage, chopped
1 handful fresh spinach, chopped
1 grapefruit
1 small handfull berries (strawberries, blueberries, blackberries)
1/4 pomegranate
1/2 - 1 lemon, squezed
1/2 tsp ground cinnamon
1 tsp vanila (pure - no sugar)

How to:

Rinse and chop the cabbage and spinach
Mix lemonjuice, vanilla and cinnamon and toss half with the salad
Peel and cut the grape fruit, rinse the berries and the pomegranate and top the salad
Drizzle with the rest of the lemon dressing and enjoy.

Synes godt om

Kommentarer