Ibiza Restaurant Guide

For mange er Ibiza synonym med knæklys, abefester og ung druk. Og det er det også, men det er ikke en grund til at flyve en bue uden om den lille ø syd for Mallorca. Ibiza har de seneste år undergået en hip forvandling, hvor flere boutiquehoteller, eksklusive beach clubs og establissermenter, der tiltrækker verdens velstillede elite er dukket op som små østersperler. Samtidig er der også sket en revitalisering af den oprindelige præ-party Ibiza-vibe, som er en meget tilbagelænet og økologisk livsstil, og der findes derfor en stor koncentration af veganske rawfood spisesteder, med en udpræget hippie-hipster atmosfære. Netop hjemvendt fra “The White Island”, og med en kuffert fuld af indtryk fra alt fra house music raves på Pacha, til ekslusive champagnemiddage med fuld krigsmaling, opdagelse gennem den gamle bydel til fods og dage i solen langs Middelhavets turkisblå vand og hvide sand, har jeg samlet lidt tips til hvor man spiser, drikker, fester og soler sig på den lille ø. Lidt godt og brugbart skal I jo har tilbage efter jeg har spammet jer med feriebilleder de seneste uger :)

Vi starter i bunden af behovspyramiden med det allermest fundamentaele: MAD! Der er vitterlig langt mellem snapsene (med mindre man er millionær), men med lidt nysgerrighed kommer man langt, og dermed fandt Simone og jeg frem til en håndfuld anbefalelsesværdige spiseoplevelser på Ibiza, der hverken påkalder sig en spærring af kreditkortet eller sætter værdigheden på kompromis med turistfælder.


La Brasa - Al Fresco

Når man træder ind i La Brasa er det med følelsen af at have fundet en diamant blandt glasskår. La Brasa er en hyggelig, let gemt a fresco restaurant, der folder sig ud i en stor semi-overdækket gårdhave, hvor vinrankerne klatrer viltert omkring og eksotiske planter hænger ind over mosaikbordene og skaber en helt magisk stemning. Maden er klassisk belarisk med masser af frisk fisk, lokal grønt og egnstypisk kød på menuen. Vi fik blandt andet makrel-cheviche med råmarinerede grape og jordbær, der var både anderledes og usandsynlig lækker - særligt sammen med den kande hvide sangria, der næsten er obligatorisk på disse kanter. Vi kom kl. 22, hvor folk allerede måtte gå forgæves og da vi gik derfra omkring kl. 01 kom folk stadig til for at sætte sig til bords. Det er pæne mennesker, der kommer på La Brasa, men med et uprætentiøs fortegn. Her var familier, par og venner. Unge og gamle. Lokale og heldige turister, i en herlig forening, og stemningen var uden sammeligning!

Her finder du La Brasa: Carrer de Pere Sala, 3, Eivissa (Old Town) www.labrasaibiza.com


Il Pavone - Tapas

Man kan hurtigt fare vild på Ibiza. I turistfælderne forstås. Som på alle andre turistdestinationer, er samtlige hovedgader, pladser og havnepromenader plastet til med den ene “familierestaurant” efter den anden, hvor tjenerne hverver forbipasserende på tysk, dansk og engelsk og lokker med internationale klassikere som nachos, pizza, spaghetti, bøf og pomfritter ud fra store billedemenuer. Men det er ikke her man hverken finder autencitet hverken i form af stemning eller spise. Om Ristorante Il Pavone falder under kategorien “lokal og autentisk” kan diskuteres, og svaret er sikkert nej, for den italienske restaurant, der ligger i en af Old Towns smalleste gader, der snor sig mellem husene bag marinaen, tiltrækker mange af de turister, der ikke er bange for at bevæge sig lidt væk fra masserne. Men ikke desto mindre får man en meget “ægte” følelse af at være langt væk hjemmefra, når man sidder bænket ved træbordene, der vipper, i en halvandenmeter bred brostensbelagt sidegade, og bliver trakteret med det mest velsmagende udvalg af tapas vi stødte på i løbet af vores dage på Ibiza. Alt fra pitabrød til humus og oliventapenade er hjemmelavet, deres padron pebre er perfekt grillede med bid og så er deres carpaccio af presset laks og havbars måske den lækreste fiskeanretning jeg længe har fået.

Her finder du Il Pavone: Carrer Enmig, 22, Eivissa (Old Town) www.ilpavoneibiza.com


Out of Time People - Vegan

Ibiza er (også) kendt for sin store hippiekultur, og der er sågar et helt område i Old Town, der udelukkende servicerer de økologiske flippertyper. Men alle er velkomne, og det kan faktisk være helt forfriskende at give maven en lille pause fra hvidt brød, olivenolie, aioli og sangria til fordel for smagfulde grøntsager og friskpresset juice. Vi formåede således både at fejre at have besteget fæstningen, der tårner over Ibiza By, til fods i 35 grader med henholdvis en frisk ananas og vandmelonjuice siddende henslængt i fatboys spredt ud over en trappe på caféen S'Escalinata med udsigt over byen og bugten, inden vi bevægede os videre ned i byen og fik frokost på Out Of Time People, der ligner sine veganske artsfæller i menu og indretning: rustik, shabby-chic, lysegrønt og med masser af superfoods. Vi fik begge dagens salat med pesto og marinerede kikærter, der set i bakspejlet måske ikke var kortets mest sindsoprivende smagseksplosion, for der manglede bestemt ikke muligheder ud i kreative veganerretter - herunder falafel, canelloni, squasghetti et cetera.

Her finder du Out of Time People: c/ Jaime I, 2 | Plaze del Parque, Eivissa (Ibiza Town)


Avenue - Dress up

Hvis du er ude på at "se og blive set" (eller hvis du har selskab af en sugar-daddy for aftenen) skal du bevæge dig i retning af Avenue - et nyt establissement i Eivissas eksklusive Botafoch-område, hvor modeller, mafiabosser, jet-settere og andre velklædte og langbenede typer slår sig ned for et udsøgt måltid, når de træder ned fra deres super-yatchs. Dress-coden er stram, og klientellet og indretningen er også derefter. Indenfor er der overvejende hvidt og pink med moderne og provokerende kunst på væggene (Hvad siger du eksempelvis til statementet på billedet ovenfor?!). Maden er International Fusion og deres specialitet er sushi. Musikken er høj og clubagtig, da Avenue i ligeså høj grad er en natklub og cocktailbar som det er en restaurant. Det er det perfekte sted at spise og komme i den rette stemning inden du tager videre på klubben LIO i yderste parket på Marina Botafoch, hvor du med sikkerhed møder mange af de samme mennesker, som du har spist med på Avenue. Det er (temmelig) dyrt at spise på Avenue - men det er det værd! Jeg fik den måske mest tilberedte grillede havbars nogensinde, da vi lagde vejen forbi til en late night fandango ;) Reserver bord, dress up og kom sent, så er du G-O-L-D-E-N på Avenue!

Her finder du Avenue: Av. 8 d'Agosto, 29, 07800 (Eivissa) www.avenue-ibiza.com

Synes godt om

Kommentarer